Кашлица при децата - с какво можем да помогнем?

В този форум може да задавате вашите въпроси, свързани с белодробни заболявания - астма, пневмонии, хобб и други.

Домашни бонбони против кашлица?

Мнениеот LaCoquine » 16 Дек 2014, 11:53

Четох някаква рецепта за домашни бонбони, на която не съм убедена, че мога да вярвам. На пръв поглед нямаше нищо нередно или вредно в нея, но малко ми е странно как могат да подействат домашните бонбони против кашлица.

Предполагам, че ще изглеждат по този начин,
drops.jpg
drops.jpg (27.75 KiB) Прегледано 3543 пъти
а рецептата не е сложна - слага се минерална вода, кафява захар и мед, вари се до сгъстяване (не знам в този случай как може да подейства медът :roll: ), накрая се добавя екстракт от прополис, който нямам идея от къде да взема с етерично масло от лимон :!:

Как ви се струва рецептата :roll: имате ли някаква надежда, че може и да е ефикасна, защото пак сме със зачервено гърло и накашляме, затова се чудех дали тези домашни бонбони против кашлица могат да свършат някаква работа :roll: преди пак да се стигнали до хапчета :roll:
LaCoquine

Re: Домашни бонбони против кашлица?

Мнениеот Mauritius » 16 Дек 2014, 11:58

Истина е, че качествата на меда се променят при по-високи температурата, а ролята на захарта не зная каква е, може би да придаде формата на бонбоните. Иначе и аз не съм виждала екстракт от прополис, можеш да разпиташ там, от където купуваш прополис или да потърсиш в нета, мисля, че това е главното, което лекува, е, и лимоновото масло!
Mauritius

Мнениеот Pipilota » 16 Дек 2014, 12:24

Не виждам нищо полезно в тях, освен прополисът, който ще сложите накрая, но може да пробвате де, няма да ви навреди, имаше рецепти и за близалки :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Ваня Стойчева » 17 Дек 2014, 17:51

Може и да вършат работа, казва ли ти някой! Но не пречи да се пробва.
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот S_Milenska » 18 Дек 2014, 13:06

Някой пробва ли ги тези бонбони, освен аз да ги изпробвам, звучат интересно ;)
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Anka » 18 Дек 2014, 16:51

Само медът ще развалите с това готвене. :roll:
Аватар
Anka

Re: Кашлица - онлайн консултация с Педиатър

Мнениеот daniela_tsvetkova » 29 Дек 2014, 07:27

Здравейте. Дъщеря ми е на година и два месеца. На 19 декември й биха ваксина (морбили и паротит), въпреки че покашляше леко, личната лекарка я прегледа и каза че е здрава и може да се сложи ваксината. До понеделник кашлицата вече се беше засилила и тогава вече ни изписаха Панцеф и Ентитус. Вече цяла седмица пие лекарствата, а подобрение няма, дори напротив, кашлицата стана по-силна. Проявява се най-вече нощем, като заспи или след като си изпие млякото и е като пристъп - дави се и прави спазми, като че ли ще повърне и се чува как преглъща нещо. Снощи дори повърна (точно след вечеря). Като мине пристъпът, заспива що годе спокойно, почти не кашля до сутринта. Отбих я преди два месеца и заместих кърменето с кисело мляко, а от както е болна й давам адаптирано хип2. Ще съм ви благодарна за помощта.
daniela_tsvetkova

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 04 Яну 2015, 21:02

daniela_tsvetkova написа:Здравейте. Дъщеря ми е на година и два месеца. На 19 декември й биха ваксина (морбили и паротит), въпреки че покашляше леко, личната лекарка я прегледа и каза че е здрава и може да се сложи ваксината. До понеделник кашлицата вече се беше засилила и тогава вече ни изписаха Панцеф и Ентитус. Вече цяла седмица пие лекарствата, а подобрение няма, дори напротив, кашлицата стана по-силна. Проявява се най-вече нощем, като заспи или след като си изпие млякото и е като пристъп - дави се и прави спазми, като че ли ще повърне и се чува как преглъща нещо. Снощи дори повърна (точно след вечеря). Като мине пристъпът, заспива що годе спокойно, почти не кашля до сутринта. Отбих я преди два месеца и заместих кърменето с кисело мляко, а от както е болна й давам адаптирано хип2. Ще съм ви благодарна за помощта.

Здравейте,
бих ви препоръчала отново да заведете детето на преглед от Педиатър, тъй като е най-вероятно да има нужда от промяна на лечението. Това което ми обяснявате ми говори, че детето има задържани секрети, които се опитва да отхрачи.

Поздрави,
д-р Кисьова
Д-р Галина Кисьова
Педиатър, МБАЛ "Тракия"-ЕООД
Консултант за националния здравен портал- Framar.bg
телефони: 0882948468; 0898227819
email: dr.kisyova@abv.bg
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот miteva » 05 Яну 2015, 22:23

Здравейте, сина ми е почти на 4 години, градинската кашлица си я лекуваме някак, но освен нея има суха кашлица която се появи половин година преди да тръгне на градина. Беше си съвсем здрав,не е боледувал, само суха кашлица. Понякога през деня, понякога през нощта. ..най- вече преди и след сън. ЛЛ твърди че било нещо нормално и имало и други деца които кашлят без причина. Ние му давахме известно време помон хистамин на своя глава и като че ли затихна, сега с боледуването от градината не е ясно коя кашлица е точно, но не е спирал да кашля от пролетта. ... за алерголог ли сме, за пулмолог ли... ясно ми е че това така не може да продължи. ....
miteva

Мнениеот lulu_901 » 06 Яну 2015, 09:07

здравейте докторе имам бебенце на 3 месеца и от почти 2 сме болни с кашлица и хрема изписаха ни зинат,вит с ампули,зиртек,стодал не мина продължихме с амбрекс и вит с пак нищо после отново стодал вчера ни изписаха пак антибиотик тъй като сме имали хрипове в дясно цевзил но не съм го взела,за нослето сме с ксилометазолин,тетрисал,черни капки и стеримар и дърпаме с помпа сополките искам да ми дадете съвет за толкова малко бебе нормално ли е само антибиотици да му изписват,иначе няма температура и се храни добре с адаптирано мляко,пие чай и сок но от време на време има и диария,онзи ден дори имаше и нещо като жила в изпражненията,не знам как да постъпя
lulu_901

ПредишнаСледваща

Назад към Белодробни заболявания