Късогледство, далекогледство и астигматизъм

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с очни болести, да споделяте мнения и да получите съвет.

Късогледство, далекогледство и астигматизъм

Мнениеот FramarLekari » 20 Дек 2018, 17:00

В темата късогледство, далекогледство и астигматизъм на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани с тези рефракционни аномалии. Тук може да получите консултация и съвет за симптоми, диагностика и лечение на проблеми със зрението. На вашите въпроси отговаря медицинския екип на "Фрамар".

Късогледството, наричано още миопия, е най-честата причина за нарушено зрение при хора под 40-годишна възраст. При късогледство има ясно виждане на близко разположени обекти и нарушено фокусиране на отдалечени обекти. Други симптоми са примигване, напрежение в очите и главоболие.

Далекогледството, наричано още хиперметропия, е често зрително нарушение, което води до замъглено виждане на близки обекти, докато отдалечените се виждат нормално. Другите симптоми могат да включват главоболие и напрежение в очите.

Астигматизмът обикновено е вродено състояние и се дължи на неправилна форма на роговицата, което води до замъгляване и неясни контури на обектите. Симптомите на некоригирания астигматизъм са напрежение в очите и главоболие, особено след четене или други продължителни зрителни дейности. Често астигматизмът е в съчетание с рефракционни аномалии - далекогледство или късогледство.

Лечението на рефракционните аномалии включва носене на очила или контактни лещи или лазерна корекция на зрението.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Назад към Очни болести

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта