Клапни пороци - мнения и въпроси

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани със сърдечни заболявания, да споделяте мнения и да получите съвет от медицинския екип на "Фрамар". Тук ще получите консултация по въпроси за лечение на проблеми с високо или ниско кръвно налягане, аритмии, инфаркт и други.

Клапни пороци - мнения и въпроси

Мнениеот Dr Deliibryamov » 14 Яну 2019, 20:15

В тема "Клапни пороци" на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани с тези болестни състояния. Тук може да получите консултация, съвет и информация относно причините за появата им, характерните симптоми, поставянето на диагноза и възможностите за лечение. На вашите въпроси отговаря Д-р Якуб Делиибрямов - кардиолог.

Клапните пороци са група от заболявания на клапния апарат на сърцето, при които се нарушава еднопосочното движение на кръвта в сърдечните кухини - от предсърдията към камерите и от камерите към аортата и белодробната артерия. Болестните изменения са два типа - клапна стеноза (стеснение) и клапна инсуфициенция (недостатъчност). Симптомите при тези заболявания зависят от типа на изменението и засегнатата клапа - аортна, белодробна, митрална и трикуспидална. Прояви на клапно увреждане могат да бъдат: лесно настъпване на умора, болка в гърдите, сърдечни аритмии, задух при физическо усилие или в покой, световъртеж, изпотяване, загуба на съзнание, сърдечна недостатъчност и др.

Подробна информация за д-р Якуб Делиибрямов ще откриете в справочника на Фрамар.
Dr Deliibryamov
 
Мнения: 9
Регистриран на: 30 Яну 2019, 13:50

Назад към Сърдечни заболявания

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта