В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с Алтернативна, холистична медицина, хомеопатия и лечебно хранене, да споделяте мнения и да получите съвет.
Добави отговор

Алтернативната медицина - антипод на традиционната медицина

19 Ное 2012, 17:31

Здравейте, постоянно се говори за алтернативната медицина като заместител на традиционната, но простете моята неинформираност, искам да попитам какви са видовете алтернативна медицина. От къде можем да се информираме относно всеки от тях и с какво се занимават поотделно?

Re: Алтернативната медицина - антипод на традиционната медиц

23 Фев 2013, 14:17

Заповядай, тук доста добре е обяснено:
http://medpedia.framar.bg/%D0%B0%D0%BB% ... 0%BD%D0%B0

23 Фев 2013, 14:18

Понякога помага, но често е само измама. За съжаление.

25 Фев 2013, 12:51

Лекарствата, които се предписват в традиционната медицина- подтискат в повечето случаи само симптомите. Истинската причина продължава да действа. Моят баща пие от 5 години лекарства за високо кръвно и ако ги спре веднага се вдига, освен това тези лекарства му дразнят стомаха и пие Ранитидин, Бусколизин....... и се завихря един порочен кръг- едното повлиява добре дадени симптоми, но е причина за поява на други симптоми. Така че според скромното ми мнение ТРАДИЦИОННАТА МЕДИЦИНА- е жизненонеобходима при спешни случаи, когато са налагат операции, кръвопреливания. В останалите случаи- билки, хомеопатия, масажи, аромотерапия, движение, позитивно мислене!

08 Мар 2014, 17:49

Venito написа:Лекарствата, които се предписват в традиционната медицина- подтискат в повечето случаи само симптомите. Истинската причина продължава да действа. Моят баща пие от 5 години лекарства за високо кръвно и ако ги спре веднага се вдига, освен това тези лекарства му дразнят стомаха и пие Ранитидин, Бусколизин....... и се завихря един порочен кръг- едното повлиява добре дадени симптоми, но е причина за поява на други симптоми. Така че според скромното ми мнение ТРАДИЦИОННАТА МЕДИЦИНА- е жизненонеобходима при спешни случаи, когато са налагат операции, кръвопреливания. В останалите случаи- билки, хомеопатия, масажи, аромотерапия, движение, позитивно мислене!

Напълно съм съгласна с казаното от Venitfo.
От личен опит съм убедена, че традиционната медицина не лекува, а само потиска симтомите, като по този начин доста често замаскирва болестите и ние си мислим, че сме добре, а всъщност положението ни все повече се влошава.
Кръвното може да се свали много лесно, като се намали солта. Аз лично имах високо кръвно, и дори лекарствата не можеха да го свалят въпреки че ги пиех по два пъти на ден. Намалих драстично солта и спрях лекарствата и сега кръвното ми е в нормата.

Re: Алтернативната медицина - антипод на традиционната медицина

26 Фев 2016, 15:02

Едното не може без другото според мен. Има случаи, в които няма как да минеш без традиционната медицина, но определено алтернативната също е необходима. Все повече хора се обръщат към нея.

Re: Алтернативната медицина - антипод на традиционната медицина

07 Окт 2016, 16:45

Често се подхожда към алтернативната медицина без да сме запознати и само защото някой ни е препоръчал едно или друго за нашите болежки. За да я прилагаш, доста познания се искат.

Лечение с алтернативни практики и методи - мнения и въпроси

23 Яну 2019, 18:53

В темата Лечение с алтернативни практики и методи на здравния форум може да зададете своите въпроси относно приложението с лечебна цел на редица практики и техники от алтернативната медицина като йога, тай чи, акупунктура, акупресура, хиропрактика, рейки, хипнотерапия, медитация и техники за релаксация и други. Може да споделите мнение относно техния ефект и приложение при различни заболявания. На Вашите въпроси отговаря медицинския екип на Фрамар.
Добави отговор
Отиди на страница: