Lifestyle: Как да се предпазя от полово предавани болести?

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Lifestyle: Как да се предпазя от полово предавани болести?

Мнениеот FramarModDanna » 08 Дек 2016, 16:53

Тук може да дадете своето мнение, съвети, и препоръки по темата за полово предаваните болести, за които повече информация може да прочетете в раздела Lifestyle на Фрамар: http://lifestyle.framar.bg/%D0%BD%D0%B5 ... 1%82%D0%B8
Казано накратко, може да обсъдите въпроси свързани с безопасния секс,кога и как разбираме, че партньорът ни има или няма полово предавани болести, какво трябва да се направи при първите съмнения за проблем. Очакваме вашите мнения! :typing:
FramarModDanna
 
Мнения: 174
Регистриран на: 20 Мар 2015, 16:48

Re: Lifestyle: Как да се предпазя от полово предавани болести?

Мнениеот Malina » 08 Дек 2016, 17:30

Определено това може да бъде много полезно като информация за особено по-младите, които сега започват да правят секс. От друга страна по-зрелите хора, вече си мислят, че са застраховани и никога не ползват презерватив, а той е единствения начин, да се предпазим от половопредавани болести.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina
 
Мнения: 2309
Регистриран на: 02 Дек 2014, 10:33

Re: Lifestyle: Как да се предпазя от полово предавани болести?

Мнениеот PasDeDeux » 08 Дек 2016, 18:27

Напълно съм съгласна с написаното в статията, но не винаги можеш да разбереш, че човекът има брадавици или някакви външни белези на заболяване. На тъмно сте и както често става днес, нямате много време да се оглеждате. Така че по-добре да не стигаме до там и колкото и да ни е ударил хормона, все пак малко разум да проявяваме.
PasDeDeux
 
Мнения: 423
Регистриран на: 09 Окт 2013, 14:53

Re: Lifestyle: Как да се предпазя от полово предавани болести?

Мнениеот Ваня Стойчева » 09 Дек 2016, 11:54

PasDeDeux написа:Напълно съм съгласна с написаното в статията, но не винаги можеш да разбереш, че човекът има брадавици или някакви външни белези на заболяване. На тъмно сте и както често става днес, нямате много време да се оглеждате. Така че по-добре да не стигаме до там и колкото и да ни е ударил хормона, все пак малко разум да проявяваме.

Много си права, че няма как да видиш, дали има брадавици, но особено,а ко сексът е набързо, то поне можеш да се ориентираш по по-специфична и неприятна миризма. Използването на презерватив пък е напълно задължително с непознат нов партньор. Аз се опитвам да науча и двете си деца да отказват орална любов на новите си партньори, вярно, че има удоволствие, но няма никаква защита по този начин. Трудно е да успееш да си наложиш граници, особено, когато си с човек, който много харесваш и наистина искаш да бъдеш с него.
А и по малко филми виждаме някой да си слага презерватив преди да ги дадат как вече се търкалят под чаршафите. Това всичко прави нещата да изглеждат, сякаш няма опасност от нищо и всичко е удоволствие, цветя и рози.
Аватар
Ваня Стойчева
 
Мнения: 2023
Регистриран на: 16 Дек 2014, 11:24

Re: Lifestyle: Как да се предпазя от полово предавани болести?

Мнениеот dejavu » 09 Дек 2016, 13:10

Вярно е, когато те е заслепила страстта и бързаш да стигнеш до леглото, последното, за което мислиш, е за неприятната страна на секса. После се блъскаш по главата, но късно. В джоба или чантата по един презерватив, няма да натежи. Пък ако започнат да става т сериозни нещата с партньора, едни изследвания, за да знаете, че сте начисто.
dejavu
 
Мнения: 413
Регистриран на: 09 Окт 2013, 14:06

Re: Lifestyle: Как да се предпазя от полово предавани болести?

Мнениеот mix_twix » 09 Дек 2016, 13:30

Ще ми повярвате ли,а ко ви кажа, че опитът ми показва, че жените не държат да бъда с презерватив?! Изобщо има такива,които не повдигат въпроса, което много ме учудва. А когато им кажа "А презерватив?" Ми казват "както решиш".... :eek: което за мен е червена лампа да си сложа два. :mrgreen:
Аватар
mix_twix
 
Мнения: 1181
Регистриран на: 18 Дек 2014, 10:56

Re: Lifestyle: Как да се предпазя от полово предавани болести?

Мнениеот qwerryyy » 09 Дек 2016, 16:08

Мен ме е страх да спя с някой ей така безразборно, все имам време, в което си мисля по-внимателно... дали да го направя, макар че съм имала различни партньори, но никога не бих рискувала.
Аватар
qwerryyy
 
Мнения: 1134
Регистриран на: 24 Фев 2015, 21:03

Re: Lifestyle: Как да се предпазя от полово предавани болести?

Мнениеот franky » 14 Дек 2016, 18:06

mix_twix написа:Ще ми повярвате ли,а ко ви кажа, че опитът ми показва, че жените не държат да бъда с презерватив?! Изобщо има такива,които не повдигат въпроса, което много ме учудва. А когато им кажа "А презерватив?" Ми казват "както решиш".... :eek: което за мен е червена лампа да си сложа два. :mrgreen:


Такива са сигурно момиченцата, по-зрелите жени не ми се вярва да са толкова заблудени.
franky
 
Мнения: 395
Регистриран на: 14 Фев 2014, 13:04


Назад към Общи здравни теми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта