new_girl написа:Имам микровълнова печка от много години, както всяко домакинство в България предполагам има, но в последно време все по-често си мисля да се отърва от нея. Преди време прочетох доста обезпокоителна информация, в статията пишеше, че след обработка в микровълнова печка храната губи полезните хранителни вещества и излъчва радиация дори. Боже, като си помисля, че съм топлила вода за бебето дори?! Имам близка приятелка, която няма микровълнова от почти 2 години и ми каза,че се свиква. Просто си е измислила нейни начини да претопля храната в парти грил или на котлона. Но съпругът ми е категоричен,че по удобно и практично нещо няма. Били ли сте някога притеснени от използването на микровълновата печка, защото сте чували , че може да ви навреди по-някакъв начин? Или, че може да унищожи микроелементите във вашата храна? Или дори да ви причини рак?
Свиква се и без микровълнова печка, с по-високите сметки за ток - не знам

Иначе не се "филмирам" особено запазва ли си качествена храната или не, защото тя и без това няма кой знае колко полезни качества, когато стигне до крайния потребител (за съжаление).