Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
21 Ное 2016, 10:23
Някой може ли да ми каже рецепта за шаран в тесто. Никога не съм правила така и искам тази година да опитам. Пък трябва да е доволен именника все пак
.
21 Ное 2016, 13:06
Не съм почитателка на шарана и може би ще избера друга риба, но и на мен ще ми е интересна рецептата с тесто, макар че предполагам, вътре доста ще се запари и няма да е особено вкусно, като краен резултат.
21 Ное 2016, 15:15
Не е голяма философия шаран в тесто. Рибата се прави както обикновено, пълни се и се замесва по-твърдо тесто, което се увива около шарана. Пече се около 40 минути. Аз харесвам коричката на печения шаран и в тесто не го правя често.
21 Ное 2016, 15:24
Nightmare написа:Не е голяма философия шаран в тесто. Рибата се прави както обикновено, пълни се и се замесва по-твърдо тесто, което се увива около шарана. Пече се около 40 минути. Аз харесвам коричката на печения шаран и в тесто не го правя често.
а самия шаран не се пече, така ли? Слага се направо в тестото суров и се пече заедно?
иначе и аз не съм почитателка на шарана, много кост, много нещо, предпочитам да е чисто месо.
22 Ное 2016, 16:31
Заедно се пекат, но в тесто и аз не съм опитвала. На мен мазен ми идва и на този празник често готвя друга риба, например толстолоб. Него го харесвам повече.
29 Ное 2016, 15:23
Преди години опитах рибник с ориз приготвен от майката на моя колежка! За съжаление, отдавна сме загубили дирите си, но още си спомням невероятния вкус на въпросния рибник!
Много ще ми бъде полезно, ако споделите някоя рецепта, или за каквото и да е подобно ястие, дори и да не е само с ориз!
Помня, че в рибника имаше и орехи, лук, ориз, но то не е само това, ами трябва и майсторлък и точна рецепта!
Очаквам предложенията ви!
29 Ное 2016, 15:59
Аз съм яла такъв рибник, само с риба, ориз и скумрия беше! Запържва се лук с подправки - черен пипер, сол, джоджен, слага се ориз (според тавата), 1 ч.ч. и се долива 1ч.ч. вода, когато се поеме водата се слага в тава, сипва се останалата вода, слага се скумрията на парчета и се пече до готовност.
29 Ное 2016, 17:07
Риба с ориз?! Наистина ли може? Да си призная, абсолютно никога не съм се сещала за такава комбинация и хич не мис е връзва дори като идея! Но може да е интересно,м ако е сготвено майсторски. Може би ще пробвам, по принцип оризът ми се получава добре.
29 Ное 2016, 17:11
Какво съвпадение, тези дни мисля да сготвя бяла риба с ориз и праз
! В тигана първо задушавам червен лук и праз, добавям червен пипер, черен и сол. Слагам ориза за около 4-5 минути да се обърне и изсипвам всичко в тава. Осолените парчета риба ги подреждам върху лука, наливам малко вода и слагам във фурната.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.