Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
30 Ное 2016, 12:22
Не съм приготвяла така риба. Дори и да изглежда странна комбинация риба с ориз, мисля, че ще е вкусно.
30 Ное 2016, 12:40
Бре, аз си мислих, че рибника е риба в тесто, а то кво се оказа! Това и аз не съм го оптивал, но може би е време и аз да го пробвам, звучи много обещаващо!
Колко време се пече и под фолио ли се слага или се пече директно в тавата, без да се покрива?
30 Ное 2016, 15:29
Ванче, пробвай моята рецепта, много вкусен рибник правя!
Риба по избор, (най-често вземам бяла риба, хек или подобна без много кости - може толстолоб, шаран, скумрия всичко)- около 1 кг.
1ч.ч. ориз
2 стръка праз
черен пипер, червен пипер, кимион, олио и 3ч.ч. вода.
запържвам праза в повече олио (около 50-60мл), слагам ориза и 1 ч.ч. вода, слагам и подправките. Когато ориза поеме част от водата, след около минута две, прехвърлям в тава и нареждам рибата. Пека на 200 градуса до готовност, около 40 минути.
30 Ное 2016, 16:06
Malinkа, то било много лесно! Аз си мислих, че ще е някаква много сложна философия, обаче много ме притеснява дали ще се хареса от домучадието,но докато не пробвам, няма как да разбера, звучи като нещо, което бихме яли с удоволствие.
30 Ное 2016, 16:44
Andrey написа:Бре, аз си мислих, че рибника е риба в тесто, а то кво се оказа! Това и аз не съм го оптивал, но може би е време и аз да го пробвам, звучи много обещаващо!
Колко време се пече и под фолио ли се слага или се пече директно в тавата, без да се покрива?
Май рибник казват изобщо на ястие с риба
. Срещала съм да наричат рибник и шаран в тесто, и риба с ориз или други зеленчуци.
30 Ное 2016, 17:30
С ориз и аз не съм опитвала риба, но изглежда вкусно, макар че се съмнявам, че ще ми хареса. Притеснява ме дали ориза няма да се омирише от рибата а тя самата да е лигава и сварена.
30 Ное 2016, 22:36
А, не се притеснявай, варена риба не става лигава. А пък колкото до вмирисването, какво значение има, нали ако се приготвят заедно вкусът ще е един.
02 Дек 2016, 16:40
купих една риба дето цялата миришеше на мръсно особено около корема а уж бе6е 4истена вие как си намирате сами филета ли купувате
06 Дек 2016, 10:10
Аз също знам за люспата, но и тази година (за пореден път), няма да ям риба на никулден, камо ли шаран.
06 Дек 2016, 10:13
Честит празник на всички именици, нека да са здрави на първо място!
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.