Пълна упойка - мнения и въпроси

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с анестезиологията, да споделяте мнения и да получите съвет - спинална, епидурална, местна и пълна упойка.

Пълна упойка - мнения и въпроси

Мнениеот Dr Teodora Petkova » 22 Фев 2019, 10:46

В тази тема на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани с обща анестезия. Тук може да получите консултация и съвет. На вашите въпроси отговаря д-р Теодора Петкова.

Общата анестезия е предизвикват състояние, подобно на сън, преди операция или друга медицинска процедура в резултат на приложение на един или повече анестетици. По време на обща анестезия пациентът е в безсъзнание и не усеща болка - мозъкът не реагира на болкови сигнали или рефлекси.
Пълна упойка се използва, за да се позволи провеждането на медицински процедури, които иначе биха били непоносимо болезнени за пациента, или когато естеството на самата процедура изключва възможността пациентът да е буден.

Различни лекарства могат да бъдат прилагани, като целта е да се осигури безсъзнание, амнезия, аналгезия, загуба на рефлекси на автономната нервна система и в някои случаи парализа на скелетните мускули. Оптималната комбинация от лекарства (анестетици) за всеки пациент и процедура обикновено се избира от анестезиолог.
Dr Teodora Petkova
 
Мнения: 4
Регистриран на: 27 Фев 2019, 11:01

Re: Пълна упойка - мнения и въпроси

Мнениеот petyo62 » 09 Сеп 2019, 15:17

Макар че и пълната, и спиналната упойки носят риск, за мен по-добрият избор като пациент е пълната упойка при по-сериозни хирургични операции. И най-важното е анестезиологът да е добър!
petyo62
 
Мнения: 222
Регистриран на: 04 Сеп 2019, 12:18

Re: Пълна упойка - мнения и въпроси

Мнениеот iriny » 09 Сеп 2019, 15:57

И аз съм "ЗА" пълната упойка при операция. Ще умра от страх, ако трябва да съм будна, когато ме режат.
iriny
 
Мнения: 388
Регистриран на: 07 Авг 2019, 12:17


Назад към Анестезиология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта