Панкреатит и заболявания на панкреаса

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с болести на храносмилателната система, да споделяте мнения и да получите съвет.

Панкреатит и заболявания на панкреаса

Мнениеот FramarLekari » 14 Дек 2018, 17:04

В тема панкреатит и заболявания на панкреаса на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани с тези патологични състояние. Тук може да получите консултация, съвет и информация относно причините за появата им, характерните симптоми, поставянето на диагноза, възможностите за лечение. На вашите въпроси отговаря медицинския екип на "Фрамар".

Панкреатитът представлява възпалително заболяване на задстомашната жлеза (панкреас), което протича остро или хронично. Възпалителният процес причинява смилане и разграждане на жлезата от собствените й ензими. Острият панкреатит протича със силна болка в корема, гадене, повръщане, висока температура, жълтеница. Хроничното възпаление на жлезата се проявява с болка в горна част на корема, нарушено храносмилане, загуба на тегло, изхождане на обилни и мазни изпражнения, диабет и пр. Други заболявания на панкреаса са доброкачествените и злокачествени тумори на жлезата и панкреасните кисти.

Научете повече за Медицинския отдел на "Фрамар"
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Назад към Болести на храносмилателната система

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта