22 Юни 2014, 17:18
maiskimm написа:Здравейте, бих искала да попитам дали е възможно да има папиломи на езика към върха от двете страни. Ходих на гатроентеролог и УНГ, но не ми казаха точна диагноза. Проблемът ми е, че от около 3 месеца имам нещо като къдрав език с подути папили на езика и след хранене се възпаляват и парят, а ако съм гладна, сякаш се подуват. Предписаха ми контролог (гастроентеролога) и диета 1 месец, но не ми мина. УНГ ми предписа милгама - N (3 пъти на ден) и герикапс по 1 на ден и ги пия от 2 седмици, но няма подобрение, както жабурене с лайка и сода след хранене. Другото, което мога да кажа при кръвни изследвания единствения проблем ми беше с хемоглобина, който е 112. И съм вегетариянка, за което лекарите не попитаха. Бихте ли ми препоръчали какво още може да се направи и с кого да се консултирам относно това кожно или друго заболяване? Благодаря предварително!
22 Юни 2014, 22:19
23 Юни 2014, 12:34
23 Юни 2014, 12:52
Dr Violina Todeva написа:made_of написа:Здравейте,
От около година се лекувам от кондиломи (заедно с партньора ми). Пила съм 3 пъти Изопринозин по схема, предписана от специалист(всеки път различна). В момента приемам Биозин. Кондиломите заличаваме с Кондилин и Глизиген. А като подълнителен медикаментозен прием мога да посоча пробиотик Лактофлор. Въпросът ми е след приема на Биозин, към какъв имуностимулатор или имуномодулатор да се насоча(за мен и за приятеля ми, съответно), за да поддържам имунната си система, понеже е изключително слаба, а и като превенция за нова изява на вируса. В случай, че посочите продукт, то колко време ще трябва да се приема, след това нужна ли е почивка и подновяване на курса?
Благодаря Ви! Успешен ден!
Здравейте, made_of!
Какви бяха схемите на лечение с Изопринозин? По принцип това е средството с най-мощен антивирусен имуномодулиращ ефект!
Сега имате ли Вие или Вашия партньор лезии? Къде са разположени при Вас кондиломите? Имате ли вагинално засягане?
С уважение,
д-р Тодева
23 Юни 2014, 15:28
24 Юни 2014, 00:41
24 Юни 2014, 20:47
25 Юни 2014, 15:56
maiskimm написа:Здравейте д-р Тодева,
изпращам Ви както ме помолихте снимки на електронната поща, която сте посочили! Дано освен Вие да се ориентирате и аз да се ориентирам и да се насоча към правилния специалист. Четох много в интернет за едва ли не ракови състояния на езика, дано не е това, както и че има папилома вируси, които поразяват езика, макар и да е рядкост заразяването! Благодаря отново за вниманието!
С уважение!
25 Юни 2014, 15:58
rts01 написа:Здравейте,
искам да ви попитам има ли ефективен метод за премахване на "Pearly Penile Papules" .
Процедурата горене с азот не даде резултати.
Благодаря.
25 Юни 2014, 16:08
made_of написа:Dr Violina Todeva написа:made_of написа:Здравейте,
От около година се лекувам от кондиломи (заедно с партньора ми). Пила съм 3 пъти Изопринозин по схема, предписана от специалист(всеки път различна). В момента приемам Биозин. Кондиломите заличаваме с Кондилин и Глизиген. А като подълнителен медикаментозен прием мога да посоча пробиотик Лактофлор. Въпросът ми е след приема на Биозин, към какъв имуностимулатор или имуномодулатор да се насоча(за мен и за приятеля ми, съответно), за да поддържам имунната си система, понеже е изключително слаба, а и като превенция за нова изява на вируса. В случай, че посочите продукт, то колко време ще трябва да се приема, след това нужна ли е почивка и подновяване на курса?
Благодаря Ви! Успешен ден!
Здравейте, made_of!
Какви бяха схемите на лечение с Изопринозин? По принцип това е средството с най-мощен антивирусен имуномодулиращ ефект!
Сега имате ли Вие или Вашия партньор лезии? Къде са разположени при Вас кондиломите? Имате ли вагинално засягане?
С уважение,
д-р Тодева
Благодаря , че откликнахте! Първият прием беше в продължение на 3 месеца, с по 10 дни почивка след всеки месец. След година имаше 2-ри прием за 10 дни , 2 х 1табл. Третият прием беше около 3 месеца по - късно , пак 10 дни, 2 х 1 табл. Сега и аз и партньора имаме външни, аз 2, той - 1 кондилом, мажем отново с Кондилин. Вагинално засягане имаше , но след обгаряне на раничката преди 1 и половина година, вече всичко е наред. Цитонамазка - Втора група. При мен обаче 10-15 дни след изчистване, пак се появяват, при което отново мажа и ги отстранявам. Дължа това постоянно появяване именно на слабата си имунна защита.