Periostat при пародонтоза

Periostat при пародонтоза

Мнениеот wwwolfish » 29 Мар 2016, 18:51

След разглеждане на информация относно лечение на парадонтоза, се усведомих от западни източници,че се използва около 9 месечно лечение с Periostat ,който всъщност е 20 мг Доксициклин. Не се акцентира върху антимикробната функция на антибиотика,а по скоро върху действието на лекарството да блокира протеина collagenease.

Личния ми стоматолох не е запознат с това лечение,както и с индикациите кога е подходящо да се извърши. Предписвал ми е 2 пъти Родожил по 5 дни. В сравнително начален стадий съм,нямам джобове, просто съвсем леко отдръпване на венците на част от горните зъби с наследствена обремененост. Родожил има ли подобно действие да блокира този протеин? Може ли следващия път да ми изпишат доксициклин вместо Родожил при стандартен прием една седмица? Или при доксициклин смисъла на лечението е съвсем различен и за да има ефект трябва да е само в ниски дози при продължителен период?
Би ли внесъл някой малко яснота-може ли да се направи един курс профилактично и ако да- каква трябва да е схемата (дозировка и период) . ?
wwwolfish
 
Мнения: 16
Регистриран на: 10 Май 2012, 13:20

Re: Periostat при пародонтоза

Мнениеот Мики Маус » 29 Окт 2019, 18:25

Не съм доктор и не мога да отговоря компетентно на въпроса, само мога да споделя, че при мен пародонтозата също я лекуваха с Родожил и като че ли имаше ефект. А билковият Сандрин направо върши чудеса за венците.
Аватар
Мики Маус
 
Мнения: 304
Регистриран на: 23 Авг 2019, 10:49

Re: Periostat при пародонтоза

Мнениеот lyuta_chushka95 » 30 Окт 2019, 09:52

Мики Маус написа:Не съм доктор и не мога да отговоря компетентно на въпроса, само мога да споделя, че при мен пародонтозата също я лекуваха с Родожил и като че ли имаше ефект. А билковият Сандрин направо върши чудеса за венците.


И при мен лечението с Родожил имаше резултат. А този Сандрин какъв е и как се използва?
Аватар
lyuta_chushka95
 
Мнения: 383
Регистриран на: 21 Авг 2019, 10:55


Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани със стоматологични заболявания

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта