Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.
14 Яну 2015, 16:05
presila1986 написа:ЗДРАВЕЙТЕ, Д-Р В. ТОДЕВА! ОТ ДВЕ ГОДИНИ ИМАМ СЪРБЕЖ ПО ЕДНАТА ГОЛЯМА СРАМНА УСТНА. КОЖАТА МИ ТАМ ИЗГЛЕЖДА ПО НОРМАЛЕН НАЧИН,С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ЕДИН ДЕН В СЕДМИЦАТА,КОЖАТА СЕ ЛЮПИ И ТОГАВА МЕ СЪРБИ ОЩЕ ПОВЕЧЕ.ИЗСЛЕДВАНИЯТА МИ ПРИ ГИНЕКОЛОГ СА ОК. МОЛЯ ВИ ЗА СЪВЕТ И ВИ БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
Здравейте, presila1986!
Моят съвет е да потърсите и дерматолог. Причина за тези оплаквания може да е екзема, която да няма нищо общо с гинекологичен проблем! Посетете дерматолог, тогава, когато има залющване!
Докато посетите лекар Ви съветвам да не използвате мокри кърпи или парфюмиране интимни гелове!
С уважение,
д-р Тодева
30 Яну 2015, 18:10
Здравейте всички,
Имам малко странен въпрос, който бих искала да задам не само на медицинско ниво, а и към всички потребители. Вероятно имам бактериален вагинит, още не е установен със сигурност. Успоредно с това бях натровена и искам да ползвам обществена сауна по време на евентуалното бъдещо лечение от вагинита. Дали ще бъде безопасно за останалите, които ще ползват сауната? Аз, разбира се, винаги спазвам хигиена, къпя се преди сауната, ползвам бански и дебела кърпа за сядане, а ако се лекувам, ще ползвам и превръзка. В интернет четох мнения от чуждестранни сайтове, че температурата в сауната е твърде висока, за да виреят бактериите. Въпреки това, ще се радвам да получа консултация и мнения на други хора по въпроса дали това не е лоша идея.
Благодаря и поздрави!
02 Фев 2015, 10:32
Здравейте! От доста време имам проблем в гънките на интимната област(от кадето започват бедрата). От години се обезкосмявам чрез кола маска и се е случвало да се отлепи част от кожата в определената област. Вече от доста време мястото не зараства, много е нежно, и сърби ужасно,особено при затопляне. Използвала съм много препарати,кремчета, нищо не помага.Не нося бельо от известно време за да не бъде дразнено мястото, но не се чувствам по добре. Моля Ви дайте ми съвет!
03 Фев 2015, 12:59
Здравейте,
Преди време бях прочел, че е по-добре препуциума да се оставя постоянно издърпан назад и главичката да си седи постоянно оголена, помагало от хигиенна гледна точка, пробвах го и съм доволен, но самия препуциум зад главичката седи набръчкан, има ли някакви мазила, които да помогнат излишната кожа да се стегне и изпъне малко?
15 Фев 2015, 13:00
VictoriaT написа:Здравейте всички,
Имам малко странен въпрос, който бих искала да задам не само на медицинско ниво, а и към всички потребители. Вероятно имам бактериален вагинит, още не е установен със сигурност. Успоредно с това бях натровена и искам да ползвам обществена сауна по време на евентуалното бъдещо лечение от вагинита. Дали ще бъде безопасно за останалите, които ще ползват сауната? Аз, разбира се, винаги спазвам хигиена, къпя се преди сауната, ползвам бански и дебела кърпа за сядане, а ако се лекувам, ще ползвам и превръзка. В интернет четох мнения от чуждестранни сайтове, че температурата в сауната е твърде висока, за да виреят бактериите. Въпреки това, ще се радвам да получа консултация и мнения на други хора по въпроса дали това не е лоша идея.
Благодаря и поздрави!
Здравейте, VictoriaT!
При мерките които споделяте не се притеснявайте, че ще бъдете причина за проблем при други, използващи сауната!
Извинявам се забавянето на отговора, но бях възпрепятствана да пиша по-рано!
С уважение,
д-р Тодева
15 Фев 2015, 13:01
alexsilva написа:Здравейте! От доста време имам проблем в гънките на интимната област(от кадето започват бедрата). От години се обезкосмявам чрез кола маска и се е случвало да се отлепи част от кожата в определената област. Вече от доста време мястото не зараства, много е нежно, и сърби ужасно,особено при затопляне. Използвала съм много препарати,кремчета, нищо не помага.Не нося бельо от известно време за да не бъде дразнено мястото, но не се чувствам по добре. Моля Ви дайте ми съвет!
Здравейте, alexsilva!
Съветвам Ви да посетите дерматолог, за да Ви предпише лечение! Вашия проблем може да бъде решен!
Извинявам се забавянето на отговора, но бях възпрепятствана да пиша по-рано!
С уважение,
д-р Тодева
15 Фев 2015, 13:03
Jay-Jay написа:Здравейте,
Преди време бях прочел, че е по-добре препуциума да се оставя постоянно издърпан назад и главичката да си седи постоянно оголена, помагало от хигиенна гледна точка, пробвах го и съм доволен, но самия препуциум зад главичката седи набръчкан, има ли някакви мазила, които да помогнат излишната кожа да се стегне и изпъне малко?
Здравейте, Jay-Jay!
Няма как неоперативно да се реши това, което Ви притеснява!
С уважение,
д-р Тодева
15 Фев 2015, 17:18
Dr Violina Todeva написа:Здравейте, Jay-Jay!
С уважение,
д-р Тодева
Благодаря за отговора, а това което правя може ли да ми донесе някакви негативни последици ?
16 Фев 2015, 20:57
Jay-Jay написа:Dr Violina Todeva написа:Здравейте, Jay-Jay!
С уважение,
д-р Тодева
Благодаря за отговора, а това което правя може ли да ми донесе някакви негативни последици ?
Здравейте, Jay-Jay!
Ако не е плътно прилепнал препуциума към главичката на половия член не би трябвало да имате проблем. Друг е въпросът дали изобщо има някакъв резон в това което правите!
С уважение,
д-р Тодева
18 Фев 2015, 00:32
Благодаря за отговора! Поздрави!