31 Авг 2017, 14:42
Temnikova написа:Здравейте, имам приятел от 8 месеца, преди един ми откриха хламидия, лечението ми беше ципрофлоксацин 14дена,
Пратих приятеля ми да се изследва също, но на него тестът му е отрицателен.
Той отиде в медицински център АмериМед, а аз в болница Пълмед.
Има ли значение лабораторията? Възможно ли е това? Той да няма а аз не, и ако е какви са причините?
04 Сеп 2017, 16:52
06 Сеп 2017, 21:59
11 Сеп 2017, 15:06
Chochi написа:Интересува ме следният въпрос:Мъжът ми е правил платен секс,с презерватив,но аз искам да знам има ли опасност от заразни венерически болести и т.н. и в какъв срок ще се появят симптоми,ако има такива?Благодаря!
11 Сеп 2017, 15:13
kucheto написа:Здравейте!
Вчера на 05.09.2017 бях на стриптийз бар след купон и под въздействието на алкохол една от танцьорките ме нави да ми направи орална любов. Направи я с презерватив и не се е докосвала с устни до кожата на пениса и скротума. Въпросът е, че се панирам за подобни неща и принципно не съм си и помислял за подобно нещо и сега ми е отвратено, но съм адски притеснен дали има шанс да съм хванал някаква болест. Какви тестове са нужни, къде да ги направя и след колко време. Не съм забелязал момичето да има рани и подобни неща по устата.
Днес цял ден чета за подобни случаи и доколкото разбирам би трябвало да не се притеснявам, но ще ми бъде полезно да чуя специалист.
Ще ви бъда много благодарен, ако ми отговорите.
12 Сеп 2017, 21:23
13 Сеп 2017, 01:55
Dr Violina Todeva написа:Asen написа:Здравейте Д-р Тодева, търся второ мнение. След като не се чуствах добре няколко седмици и ми излязоха пъпки по ръцете и краката отидох на кожен лекар, направих си тестове за ППБ и се оказа сифилис - Васерман ++++. Лекарката ми обясни, че лечението е или с инжекции или с антибиотик на таблетки, но т.к. трудно се намирал пеницилин и трябвало да се внася от чужбина избрах варианта с антибиотици на таблетки. Изписами Уназин 2X2 375мг за 15 дни, след това Доксициклин 2X1 на 12 ч. за 10 дни. И също имунобор, микомакс и мазане с низорал. Въпросът ми е, т.к. се порових в интернет този правилна ли е комбинацията с антибиотици и по-специално Уназин, който не пище да се прилага за сифилис? От днес започнах да го пия. Благодаря за отговора.
Здравейте!
Извинявам се за късният отговор! Предполагам, че проблемът е решен! Не мога да коментирам лечението от колегата! Съветвам Ви, ако имате притеснения, по-скоро да ги обсъдите с лекуващия лекар!
С уважение,
д-р Тодева
20 Сеп 2017, 16:09
pokerami написа:Здравейте Д-р Тодева
Мъж съм на 30 години
Страдам от Трихомони неповлияващите се към стандартните лечение с обичайните дози метронидазол и тинидазол.Какво бихте ме посъветвали какво се прави при такива случай.Изключвам реинфекция защото нямам партнъорка.
20 Сеп 2017, 16:11
Asen написа:Dr Violina Todeva написа:Asen написа:Здравейте Д-р Тодева, търся второ мнение. След като не се чуствах добре няколко седмици и ми излязоха пъпки по ръцете и краката отидох на кожен лекар, направих си тестове за ППБ и се оказа сифилис - Васерман ++++. Лекарката ми обясни, че лечението е или с инжекции или с антибиотик на таблетки, но т.к. трудно се намирал пеницилин и трябвало да се внася от чужбина избрах варианта с антибиотици на таблетки. Изписами Уназин 2X2 375мг за 15 дни, след това Доксициклин 2X1 на 12 ч. за 10 дни. И също имунобор, микомакс и мазане с низорал. Въпросът ми е, т.к. се порових в интернет този правилна ли е комбинацията с антибиотици и по-специално Уназин, който не пище да се прилага за сифилис? От днес започнах да го пия. Благодаря за отговора.
Здравейте!
Извинявам се за късният отговор! Предполагам, че проблемът е решен! Не мога да коментирам лечението от колегата! Съветвам Ви, ако имате притеснения, по-скоро да ги обсъдите с лекуващия лекар!
С уважение,
д-р Тодева
Здравейте д-р Тодева, обсъдих го, т.е. смених лекаря. И след 25 дни с Уназин и доксициклин резултът пак остана положителен. Сега съм на 10 дни инжекции с Цефтриаксон 2гр. по препоръка на лекарите от Дерматологичната клиника на Александровска болница. Пък ше видим, дано вече да се оправи....
22 Сеп 2017, 22:19