Предиабет и затлъстяване - онлайн консултация с ендокринолог

Тук можете да зададете въпроси към едоктинолог, да се консултирате със специалист по ендокринология и болести на обмяната на веществата, да споделите мнения за проблеми с жлезите с вътрешна секреция. Ще получите съвет и професионален отговор от лекар специалист по ендокринология.
Д-р Стелла Йорданова

Re: Предиабет и затлъстяване - онлайн консултация с ендокринолог

Мнениеот Georgieva » 11 Мар 2018, 16:49

Благодаря Ви! Ще посетя ендокринолог, силно се надявам да ми помогне да се справя с наднорменото тегло.
Georgieva
 
Мнения: 3
Регистриран на: 03 Мар 2018, 19:28

Re: Предиабет и затлъстяване - онлайн консултация с ендокринолог

Мнениеот dilqna » 15 Апр 2018, 18:59

Здравейте,
Аз сам на 32 години и от 3 години страдам от инсулинова резистентност!Лошото е че доста често получавам хипоглекимии.Откриха ми състоянието в Токуда след припадък.Тогава ми изписаха метфогама в ниска доза,за съжаление това нямаше ефект.Започнах лутане по различни лекари които ми казваха че ми няма нищо и така изкарах 3 години!Не си чувствам добре постояно ми е замаяно,нямам сили и през 3-4 дено ми пада захарта!Въпроса ми е има ли някакво лечение за мен и състоянието ми,тоест да се спрат тези чести хипоглекимии,като искам да добавя че ям по малко през 2 часа като усетя че захарта ми пада!Благодаря
dilqna
 
Мнения: 2
Регистриран на: 15 Апр 2018, 18:29

Re: Предиабет и затлъстяване - онлайн консултация с ендокринолог

Мнениеот Dr Stella Yordanova » 16 Апр 2018, 07:30

dilqna написа:Здравейте,
Аз сам на 32 години и от 3 години страдам от инсулинова резистентност!Лошото е че доста често получавам хипоглекимии.Откриха ми състоянието в Токуда след припадък.Тогава ми изписаха метфогама в ниска доза,за съжаление това нямаше ефект.Започнах лутане по различни лекари които ми казваха че ми няма нищо и така изкарах 3 години!Не си чувствам добре постояно ми е замаяно,нямам сили и през 3-4 дено ми пада захарта!Въпроса ми е има ли някакво лечение за мен и състоянието ми,тоест да се спрат тези чести хипоглекимии,като искам да добавя че ям по малко през 2 часа като усетя че захарта ми пада!Благодаря

Уважаема dilqna,
наличието на чести хипогликемии налага по - подробни изследвания за установяване на причината за тях. Необходимо е да се прегледат изследванията, които са проведени до момента и да се прецени дали трябва да се проведе тест с гладуване под лекарско наблюдение. Това предполага да посетите ендокринолог и при необходимост да бъдете приета в болница за осъществяване на тестове в тази насока.
Dr Stella Yordanova
 
Мнения: 822
Регистриран на: 26 Окт 2011, 16:42

Re: Предиабет и затлъстяване - онлайн консултация с ендокринолог

Мнениеот dilqna » 16 Апр 2018, 12:29

Здавейте
направен ми е ямр за инсулином и не откриха нищо!Какво друго може да е?Благодаря
dilqna
 
Мнения: 2
Регистриран на: 15 Апр 2018, 18:29

Re: Предиабет и затлъстяване - онлайн консултация с ендокринолог

Мнениеот Dr Stella Yordanova » 17 Апр 2018, 17:43

dilqna написа:Здавейте
направен ми е ямр за инсулином и не откриха нищо!Какво друго може да е?Благодаря

Уважаеми dilqna,
без да съм видяла нито едно изследване и/или друга медицинска документация мога единствено да гадая. Щом искате още мнения посетете ендокринолог с наличната до момента документация за да може да се направи план за изследвания или да се даде мнение.
Dr Stella Yordanova
 
Мнения: 822
Регистриран на: 26 Окт 2011, 16:42

Re: Предиабет и затлъстяване - онлайн консултация с ендокринолог

Мнениеот kamaro » 19 Апр 2018, 00:38

Здравйте! Ще ви опиша моят проблем! Мъж съм на 33 години - женен с едно дете! Първо малко предистория: Винаги съм бил здрав и пъргав човек до 32рата си година имам една операция от крипторхизъм и една преди 3 месеца от тиреогласална киста + трахеотомия! Но не те са ми проблема! Преди около година в един горещ ден се почувствах отпаднал постоянно ми се спеше и вдигах кръвно 135 на 82 - аз по принцип съм с 120 на 80 и ми се отрази зле болеше ме главата но ядях кисело мляко с канела и кисело мляко с връзка магданоз и ми минаваше! После със семейството ходихме на море и забелязах, че като шофирах от София до варна много много се уморих, като пристигнахме спах цял ден, а аз съм професионален личен шофьор /в работата имам много стрес между другото! После кръвното ту се нормализираше ту се повишаваше около 5 месеца, станах доста раздразнителен като ми беше високо, а съм много уравновесен и спокоен по-принцип! Започнах някък да се карам с всички! Преди операцията много се бях стресирал! Малко преди нея започна да ми се ускорява пулса до 100 и леко ми падаше кръвното до 115/75. Операцията беше тежка около 5 часа но се възтанових в болницата видях доста ужаси - те ме депресираха допълнително. Завърнах се в къщи видях семейството бях щастлив! Но след няма и седмица кръвното пак започна да играе бях като пребит постоянно спях, като стана от леглото ми се вие свят, като вървя по улицата ми се вие свят кръвно около 125на85 пулс 84 но забелязах, че като го меря прав/не знам дали е редно е 120 на 100 пулс 110. Постоянно се ядосвах и от най-малкото вълнение ми се разтуптява сърцето. А като спя пулса падаше до около 60, после кръвното падаше до 100 на 65 и пулс 65 но като седна 125 на 85 и като стана 110 на 100 пулс 100!Вече нямам високо а ниско купих си капки хомеопатични за покачване на кръвното-рфект нулев! Усещам, че като се изправя вените на краката ми пулсират здраво! Тръгнах по лекари и ходих на 4 кардиолога - казват пефектен пулс и кръвно - гледаха ме на ехограф - перфектно сърце пий Деанаксит стресирал си се! Аз не го пих страх ме е от такива психо лекарства! Ходих на ЯМР глава и шия няма нищо! После отидох на хематолог и нищо! Ехограф на доста органи черен дроб, слезка, пикочен мехур, простата, щитовидна жлеза, бъбреци - на единия ангиомиолипом 12,5мм за проследяване след 6 м. Но казаха, че кръвното не е от него! Ходих на невролог и жената като видя папката на колко доктори съм бил и ми каза това е депресивно разстройство - изписа ми Клонарекс със зелена рецепта - него не съм и помислял да го пия! Върнах се при кардиолога и му казвам моляте пиши ми лекарство за сърцебиене много ми е зле залитам! Той ми каза това е нормална хемодинамика пий айрян като падне кръвното и се видя в чуди с мен и му писа Небилет 5мг по 1/4 него пих 2 дни вярно свали пулса ама и кръвното-щях да колабирам! Е последно ходих на ендокринолог мериха ми TSH 3.70 ref 0.27-4.2,FT4 12.50 ref. 12-22 FT3 5.5 TAT MAT нямат покачване най-долу в рейнджа не помня! Ендокриноложката каза, че можеби влизам в хипофункция, но изобщо не дава лекарства сама да се пребори жлезата! А на мен ми е ниско кръвното като легна а като стана ми се вдига пулса и долната граница, краката не ме слушат, вие ми се свят от сърцебиенето по улицата и залитам, ям като разпран, спи му се! Тежа 80 кг висок съм 177 см. Всички кръвни изледвания са в норма освен висок холестерол! Аз почти живея здравословно не знам от къде идва той! 6.47 общ и кортизол имам 550 при ref до 500!Ще съм радостен на всеки съвет! Според мен е щитовидката! Според докторите и семейството съм хипохондрик! Е това беше от мен! Поздрави!
kamaro
 
Мнения: 6
Регистриран на: 19 Апр 2018, 00:32

Re: Предиабет и затлъстяване - онлайн консултация с ендокринолог

Мнениеот Dr Stella Yordanova » 21 Апр 2018, 07:40

kamaro написа:Здравйте! Ще ви опиша моят проблем! Мъж съм на 33 години - женен с едно дете! Първо малко предистория: Винаги съм бил здрав и пъргав човек до 32рата си година имам една операция от крипторхизъм и една преди 3 месеца от тиреогласална киста + трахеотомия! Но не те са ми проблема! Преди около година в един горещ ден се почувствах отпаднал постоянно ми се спеше и вдигах кръвно 135 на 82 - аз по принцип съм с 120 на 80 и ми се отрази зле болеше ме главата но ядях кисело мляко с канела и кисело мляко с връзка магданоз и ми минаваше! После със семейството ходихме на море и забелязах, че като шофирах от София до варна много много се уморих, като пристигнахме спах цял ден, а аз съм професионален личен шофьор /в работата имам много стрес между другото! После кръвното ту се нормализираше ту се повишаваше около 5 месеца, станах доста раздразнителен като ми беше високо, а съм много уравновесен и спокоен по-принцип! Започнах някък да се карам с всички! Преди операцията много се бях стресирал! Малко преди нея започна да ми се ускорява пулса до 100 и леко ми падаше кръвното до 115/75. Операцията беше тежка около 5 часа но се възтанових в болницата видях доста ужаси - те ме депресираха допълнително. Завърнах се в къщи видях семейството бях щастлив! Но след няма и седмица кръвното пак започна да играе бях като пребит постоянно спях, като стана от леглото ми се вие свят, като вървя по улицата ми се вие свят кръвно около 125на85 пулс 84 но забелязах, че като го меря прав/не знам дали е редно е 120 на 100 пулс 110. Постоянно се ядосвах и от най-малкото вълнение ми се разтуптява сърцето. А като спя пулса падаше до около 60, после кръвното падаше до 100 на 65 и пулс 65 но като седна 125 на 85 и като стана 110 на 100 пулс 100!Вече нямам високо а ниско купих си капки хомеопатични за покачване на кръвното-рфект нулев! Усещам, че като се изправя вените на краката ми пулсират здраво! Тръгнах по лекари и ходих на 4 кардиолога - казват пефектен пулс и кръвно - гледаха ме на ехограф - перфектно сърце пий Деанаксит стресирал си се! Аз не го пих страх ме е от такива психо лекарства! Ходих на ЯМР глава и шия няма нищо! После отидох на хематолог и нищо! Ехограф на доста органи черен дроб, слезка, пикочен мехур, простата, щитовидна жлеза, бъбреци - на единия ангиомиолипом 12,5мм за проследяване след 6 м. Но казаха, че кръвното не е от него! Ходих на невролог и жената като видя папката на колко доктори съм бил и ми каза това е депресивно разстройство - изписа ми Клонарекс със зелена рецепта - него не съм и помислял да го пия! Върнах се при кардиолога и му казвам моляте пиши ми лекарство за сърцебиене много ми е зле залитам! Той ми каза това е нормална хемодинамика пий айрян като падне кръвното и се видя в чуди с мен и му писа Небилет 5мг по 1/4 него пих 2 дни вярно свали пулса ама и кръвното-щях да колабирам! Е последно ходих на ендокринолог мериха ми TSH 3.70 ref 0.27-4.2,FT4 12.50 ref. 12-22 FT3 5.5 TAT MAT нямат покачване най-долу в рейнджа не помня! Ендокриноложката каза, че можеби влизам в хипофункция, но изобщо не дава лекарства сама да се пребори жлезата! А на мен ми е ниско кръвното като легна а като стана ми се вдига пулса и долната граница, краката не ме слушат, вие ми се свят от сърцебиенето по улицата и залитам, ям като разпран, спи му се! Тежа 80 кг висок съм 177 см. Всички кръвни изледвания са в норма освен висок холестерол! Аз почти живея здравословно не знам от къде идва той! 6.47 общ и кортизол имам 550 при ref до 500!Ще съм радостен на всеки съвет! Според мен е щитовидката! Според докторите и семейството съм хипохондрик! Е това беше от мен! Поздрави!

Уважаеми kamaro,
Стойностите на хормоните, които цитирате отхвърлят възможността оплакванията Ви да са произтичат от щитовидната жлеза. Към момента при тези стойности на хормоните няма как да се постави диагноза хипофункция и не се нуждаете от лечение в такава насока. Щом са Ви казали, че имате риск за проблем с щитовидната жлеза, проследете ТСХ след 3-6м и/или при нови оплаквания. Не сте посочили достатъчно данни за да кажа дали има причина да се подозира за такъв риск.
Повишеният кортизол, може да е израз на стрес или да се дължи на друга причина. Изследването на сутрешен кортизол в кръвта не може да потвърди наличието на проблем. Това става с други изследвания, които се назначават от ендокринолог при наличие на съмнение за такъв.
Dr Stella Yordanova
 
Мнения: 822
Регистриран на: 26 Окт 2011, 16:42

Предишна

Назад към Ендокринология и болести на обмяната

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта