Проблеми с косата и косопад онлайн консултация дерматолог

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Проблеми с косата и косопад онлайн консултация дерматолог

Мнениеот I-sim » 23 Юли 2015, 13:08

Здравейте,бих искала съвет относно моя проблем...
Септември месец 2014 забелязах голо петно на косата с р-р по- голям от монета от 1лв.Бях на дерматолог погледна петното и без да ми направи изследвания заключи -алопеция ареата от стрес,изписа ми ревалид маска и капсули и апликорт ф.След около 2 месеца поникна коса на мястото на петното но през март месец тази година започна много силен косопад по цялата глава и най вече областта около слепоочията,където вече почти голо...Използвам Фитовал лосион и домашни маски за кода но без резултат.Началото на месеца си правих изследвания на щитовидната жлеза и пълна кръвна картина,те са без отклонения с изключение на някакъв псевдо възел който се видя на ехографа.Въпроса ми е какви други изследвания да направя преди да ида на дерматолог или да изчакам той да ми назначи?И дали бихте препоръчали дерматолог или трихолог от Пловдив?
I-sim

Мнениеот luxera1 » 20 Авг 2015, 23:14

здравейте !използвам ДЮКРЕ АНАФАЗ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД от 3 4 месеца без ефект..косата ми е леко оредяла..какво бихте ми препоръчали
luxera1

Мнениеот Dr Violina Todeva » 01 Сеп 2015, 13:45

marabeq написа:
Dr Violina Todeva написа:
marabeq написа:Здравейте... Проблема при мен е че имам чувствителен скалп,нищо друго,обаче от ВСЕКИ шампоан ме сърби главата и ми се появяват като малки струпейчета и като ги разчеша падат като пърхут естествено.....
Колко кожни лекари обиколих,всеки казва"няма заболяване на скалпа,просто при вас той е по-чувствителен"
Е аз със какво да си мия главата,няма шампоан който да не съм пробвала,сега се мия с АСАМ с кофеин вече 3-то шише купувам ,поне от него горе-долу се чувствам добре,но някак напоследък и от този шампоан взе да ме сърби главата.
Опитах се няколко пъти да го сменя с други шампоани ,и не мога пак ме сърби главата ...
Не знам ,не знам как и с какво да се къпя,моля ви дайте ми съвет............

Здравейте, marabeq!

Боядисвате ли косата и използвате ли стилизиращи продукти? Как се чувствате при използване на противопърхотни шампоани?

Извинявам се за забавянето на отговора, бях възпрепятствана да Ви пиша по-рано! Преди малко повече от месец - на 26-ти февруари се роди моят син. Надявам се той да бъде здраво и добро дете, за да мога да Ви връщам отговорите си навреме, така че да Ви бъда максимално полезна!
Бъдете здрава!

С уважение,
д-р Тодева

О,Честито,нека малкото бебче расте живо и здраво................:::::::::::)))))))))))))))))))))))))))))
Стилизиращи продукти никога не съм ползвала,не я изправям с преса,само я издухвам със сешоар,защото е гъста и съхне трудно...
Единствено си боядисвам косата ,но винаги с безамонячни бои........
Ползвала съм противопърхутни шампоани,докато ги използвам всичко е ок,мина ли на друг шампоан,сърбежа започва........
На втория ден вече главата ми е разчесана и естествено трябва да се изкъпя........не мога да си представя жени, които мият косата си 1-път седмично,аз полудявам още на 2-рия ден..........
Ами това е ....С уважение Мария
Не се притеснявайте с отговорите...........важно е бебчето:):):):)

Здравейте, отново!

За съжаление и този път забавих отговора си!
Благодаря Ви за пожеланията!
Най-вероятно проблемът все още стои пред Вас, защото се касае за хронично състояние!
Моят съвет е да не спирате да използвате противопърхотни шампоани, защото по този начин ще държите контрол над този проблем. Естествено не може непрекъснато и всяко измиване да бъде с тях, както и да се използва дълго време един и същ! Опитайте едно измиване на всеки 10 дни да бъде с противопърхотен шампоани като започнете с Низорал. Не забравяйте, че пяната трябва да престои минимум 5 минути!
Сешоара също влошава състоянието!
Ако проблема е обострен ще трябва да се проведе и курс на лечение, освен схемата за профилактика!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 01 Сеп 2015, 14:01

cvetoslava написа:Здравейте, косата ми спря да расте от 3 месеца вече, не е мръднала, използвала съм почти всичко като тривитаминол, стимулант за коса на Икаров, маска с арганово масло, бадемово, Себорал форте и още много мазила, но ефект никакъв, ще ми препоръчате ли нещо, което наистина действа?

Здравейте, cvetoslava!

Извинявам се за забавянето на отговора, но бях възпрепятствана да Ви пиша по-рано, защото имам малко детенце!
Дължината на косата е много индивидуална. За всеки човек си има максимална дължина, която се достига. Това не означава, че косата е спряла да расте! Все пак, за да постигнете по-добър и максимален резултат бихте могла да приемате хранителни добавки за кожа като капсули Ревалид или Анакапс.

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 01 Сеп 2015, 14:12

val32 написа:Здравейте, доктор Тодева,
бих искала да задам въпрос, свързан с проблем с косата. В последната година, независимо от сезоните, косата ми трупа огромно количество статично електричество, което към момента се отразява и върху състоянието и. Не използвам никакви стилизиращи продукти, не използвам и сушоар, преса или маша, за които знам, че създават предпоставки за "наелекризиране". Реша се със дървен гребен, но проблемът не намалява. Бихте ли споделили мнение по въпроса и еветуални насоки, какво бих могла да направя?Предварително Ви благодаря!

Здравейте, val32!

Извинявам се за забавянето на отговора, но бях възпрепятствана да Ви пиша по-рано, защото имам малко детенце!
Този проблем е по-характерен за зимата. Странно защо при вас се задържа цяла година. Според мен причината е в нещо, което Ви заобикаля и то поддържа проблема - като например ако спалното бельо на леглото не е от памук ...
Добре е, че използвате дървен гребен. Бихте могла при ресане да го намокряте неколкократно. Опитайте се да откриете какво около Вас може да е причина!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 01 Сеп 2015, 14:17

siiv написа:Здравейте! Взех си Ducray скуанорм за сух пърхот, защото мисля, че моят е такъв- пада като прах. Аз си мия косата по 2 пъти в седмицата, и ще го ползвам 6 седмици. След това Elution, но колко време трябва да ползвам Elution и после отново ли да мина към скуанорм?

Здравейте, siiv!

Няма ограничение, колко дълго да използвате Elution. Повторен курс с Squanorm може да направите след 3 месеца.

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 01 Сеп 2015, 14:20

DanielaPavlova написа:Добър вечер, Д-р Тодева!
По време на бременността ми към 5-я месец кожата на лицето и главата ми стана много суха!Главата ми взе да се люпи много и да ме сърби все едно съм с въшки и беше станала на рани!Ползвах разни скъпи шампоани но ефект нулев!Родих януари ,сега сме юни и още немога да се оттърва!От скоро ползвам шампоана на Юсерин за сух скалп и оспях да премехна сърбежа но от един месец на сам много ми капе косата!Целия ми апартамент,леглото,банята,терасата,всичко е в косми и бели люспи като пърхот,но по едри.Косата ми капе на кичури и вече почти неостана какво да капе!Срам ме е да се покажа на вън!Моля Ви помогнете ми,че с бебенцето нямам никаква възможност да ходя на прегледи!

Здравейте, DanielaPavlova!

За съжаление след раждане винаги настъпва силен косопад, защото всички косми, които не са паднали по време на бременността падат сега! Предвид това, че при Вас има и друг проблем на скалпа за да съм полезна ще трябва да Ви прегледам!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 01 Сеп 2015, 14:25

pamela__1993 написа:
pamela__1993 написа:Здравейте, Др. Тодева обръщам се към вас защото съм леко уплашена след като розих тази година ноември след края на януари началото на февруари косата ми започна да окапва косми навсякъде и мокра и суха слагах шампоан на кройтерхоф маска с арганово масло не е спрял до днес косата ми беше гъста и оредя също да споделя и че я третитвах преди с платине но се беше възстановила предишния път възможно ли е след като родих това ако съм изгорила нещо скалка ми по късно да е дало реакция или причината е друга, люспи също се отделят от скалпа ми и имам ужасен сарбеж на моменти

Мислих че е след бременността и ще се възстанови но на места личи че е оредяла особенно вързана и а и преди беше гъста никеде се прозираше от скалпа ми на места както сега имам малко дете на 7мес а косми на всякъде на 21 не искам да оплешивея от сега от месеци не я боядисвам

Здравейте, pamela__1993!

За съжаление след раждане винаги настъпва силен косопад, защото всички косми, които не са паднали по време на бременността падат сега! Предвид това, че при Вас има и друг проблем със силно оредяване, за да съм полезна ще трябва да Ви прегледам!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 01 Сеп 2015, 14:28

neni96 написа:Здравейте,
През последните 9 месеца отслабнах с 25кг и от няколко месеца имам косопад.Някои дни падат по 10 косъма, а други доста повече.Косата ми продължада да си расте на дължина и е мека и с блясък, но я чувствам уредяла.В момента си правя доста маски с тривитаминол, но сякаш само временно намаля косопада.Ходих и на фризьор защото си мислех,че ми е много дълга косата, но явно не е това проблемът.Фризьорката ми каза, че косата ми се отслоявала, тоест пада с корена.Какви продукти бихте ми препоръчали?
Поздрави!

Здравейте, neni96!

Имате ли област, която да е по-силно засегната от косопада? В семейството ви има ли хора с проблем, независимо от пола?

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 01 Сеп 2015, 14:37

I-sim написа:Здравейте,бих искала съвет относно моя проблем...
Септември месец 2014 забелязах голо петно на косата с р-р по- голям от монета от 1лв.Бях на дерматолог погледна петното и без да ми направи изследвания заключи -алопеция ареата от стрес,изписа ми ревалид маска и капсули и апликорт ф.След около 2 месеца поникна коса на мястото на петното но през март месец тази година започна много силен косопад по цялата глава и най вече областта около слепоочията,където вече почти голо...Използвам Фитовал лосион и домашни маски за кода но без резултат.Началото на месеца си правих изследвания на щитовидната жлеза и пълна кръвна картина,те са без отклонения с изключение на някакъв псевдо възел който се видя на ехографа.Въпроса ми е какви други изследвания да направя преди да ида на дерматолог или да изчакам той да ми назначи?И дали бихте препоръчали дерматолог или трихолог от Пловдив?

Здравейте, I-sim!

Трудно ми е да Ви дам препоръки към конкретен колега! Ако желаете може да се обадите и да Ви прегледам, но аз работя в Стара Загора!
Изяснете проблемът с щитовидната жлеза и потърсете огнище от зъбен произход!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести