Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.
06 Ное 2015, 15:57
Здравейте д-р Тодева,
искам да попитам дали ампулите на Vishy Dercos за косопад могат да се използват от бременни жени.Благодаря
09 Ное 2015, 10:14
nelssii написа:Здравейте д-р Тодева,
искам да попитам дали ампулите на Vishy Dercos за косопад могат да се използват от бременни жени.Благодаря
Здравейте, nelssii!
На нито един от продуктите не е посочено приложение при бременни и кърмещи жени, поради липса на достатъчно данни за безопасност предвид факта, че няма как да се направят проучвания при такава група хора.
Ако сте в начален етап от бременността имайте предвид, че съвсем скоро косопада силно ще намалее и е напълно достатъчно да приемате витамините предназначени за бременни жени. Косопада ще се засили отново след третия месец след раждането на детето. Ако не кърмите, тогава бихте могла да използвате различни продукти срещу косопад. Ако кърмите и имате сериозен косопад посетете дерматолог!
Желая Ви лека бременност!
С уважение,
д-р Тодева
10 Ное 2015, 14:33
Dr Violina Todeva написа:dani_st написа:Здравейте д-р Тодева.
Ще се опитам на кратко да ви разкажа за моите проблеми с косата и съответно да си задам въпросите.
Проблемите с косата ми започнаха след второто ми раждане,като в началото беше косопад-след родилен(ако мога да го нарека така).Предприех някой мерки като мазане с ампули,витамини,шампоани.Но ефекта за спиране не беше достатъчен,дори ми се усилваше и се наложи да посетя дерматолог(всъщност бяха няколко).Те ми изписваха други подобни лекарства и шампоани на това което вече бях пробвала.Ефекта също беше или временен или не достатъчен.И така вече 8г. ходя по мъките с косопада като основна та разлика е единствено в косата с - 80%.През тези години малко или много имаше някакъв кръговрат-капеше,но и растеше и аз макар,че косата ми намаляваше се примирявах,че имам още.Но през последните 2 мес.нещата не са същите-капе(много),а не расте изобщо и то не само косата а и на други места по тялото като вежди,краката.Правих си кръвни изследвания и TSH(3,29),които показах на личния си доктор и са добре(в норна).А сега чакам да започне нов месец за да ми даде направление за гинеколог за да ме прегледа и да пусна някои изследвания на половите хормони, тъй като имам от 1год. и нередовен цикъл.
Това което искам да ви питам е кои полови хормони е добре да си изследвам свързани с косопада.
Ако имате и други предложения ще се радвам ако ми помогнете и посъветвате.
Забравих да кажа,че имам и себорея по главата.
На 35г. съм жена
Здравейте, dani_st!
Прочетох описанието Ви, както и въпросите към гинеколога във форума. Моето мнение е, че освен гинеколог може би ще е уместно да посетите и ендокринолог, за да се изясни какъв точно хормонален дисбаланс имате. Може да имате поликистоза или преждевременно изчерпване на яйчников резерв или друг проблем. Тези проблеми с хормоналния баланс определено трябва да бъдат изяснени, защото в противен случай докато не са под контрол няма как да се постигне и спиране на косопада и процеса на трансформация на космите на главата от по-плътни в по-фини. Част от успешната борба с косопада е и овладяване на себореята.
След като изясните какъв е хормоналния дисбаланс може да се обадите и/или да пишете, за да мога да Ви бъда максимално полезна. До тогава Ви съветвам да редувате шампоани Анафаз и Кетозал като оставяте пяната да престои минимум 5 минути преди да изпакнете!
С уважение,
д-р Тодева
Здравейте, д-р Тодева. Аз на ендокринолог ходих.Изследваха ми трите хормона на щитовидната жлеза -TSH,ТАТ и МАТ, които са в норма, както и на ехограф ме гледаха и също е наред. Какво друго може да изследва ендокринолог като хормони оказващи влияние на косопада?
Сега мисля да се насоча към гинеколог за да изследвам някои
полови хормони, тъй като имам доста нередовен и оскъден цикъл.
Иначе преди няколко месеца ходих пак на гинеколог,но само на преглед за цикъла (без изследвания)нямах кисти
сега(защото преди съм имала киста-само веднъж,но не мисля че имам поликистоза)и като нямаше видими отклонения на този преглед ми изписа противозачатъчни.Тях пих 6 мес. и ги спрях,след това пак почна нередовността. Направо незнам какво да правя и къде да търся проблема.Всеки каква всичко е наред, а косата пада ли пада
10 Ное 2015, 16:06
Имам и още едно питане във връзка със шампоана Кетозал, който сте ми предложили, а именно дали той или Неовал шампоан е по добре за себореята. Според вас кой от двата шампоана е с по добро действие?
11 Ное 2015, 10:20
dani_st написа:Имам и още едно питане във връзка със шампоана Кетозал, който сте ми предложили, а именно дали той или Неовал шампоан е по добре за себореята. Според вас кой от двата шампоана е с по добро действие?
Здравейте!
По описанието Ви считам че към момента Кетозал е по-добър избор и това се дължи на активната съставка!
Относно хормоналните изследвания е добре, че няма проблем с щитовидната жлеза, но това не изключва хормонален дисбаланс по отношение на полови хормони.
Ако желаете след като станат всички изследвания може да се обадите, да Ви прегледам и да се запозная и с медицинската документация!
С уважение,
д-р Тодева
12 Ное 2015, 11:55
Здравейте, д-р Тодева!
С риск да се повторя, но ще ви помоля може ли да ми изброите кои точно полови хормони да изследвам тъй като ще си ги плащам аз и на кои ден се от МЦ се правят ще ви бъда признателна.Аз така или иначе трябва да отида на гинеколог, защото този месец цикъла ми беше ден и половина и то доста оскъден.Но искам поне като направя изследванията, че да ги покажа и тях. Личната лекарка ми даде направление за кожен/не е използвано още/ и затова едва ли ще ми даде и за гинеколог. Благодаря!
17 Ное 2015, 21:25
Здравейте , доктор Тодева !
От около 2 месеца косата ми запо4на много да пада , по принцип не е много гъста , с тънък косъм , мазна в скалпа и много сухи краища , не използвам бои . Забелязвам 4е доста е оредяла най - ве4е над слепоо4ията , когато я връзвам много ясно се вижда на места скалпа ми отстрани над слепоо4ията заради загубата и, мия я през ден защото както казах е мазна . В момента използвам шампоан на Алфапарф против косопад , взех си и ампулите на същата марка но те още пове4е ми омазняват косата . Много силно се наелектризира също , и понеже я мия през два дена заради омазняването за4ести и сушенето със сешоар. 4есто полу4авам доста странно усе6тане за сърбеж , щипане и болка едновременно по скалпа отгоре на темето. Понякога ми се полу4ават след измиване отпред на скалпа в корените едни малки сухи у4астъци и много фини люспи4ки . Възможно ли е от използването 4есто на сешоар , през ден , да се е полу4ило изгаряне на скалпа или от самото сушене да предизвиквам косопад . Знам 4е при4ините са много и трябва да посетя дерматолог , бихте ли ме насо4или за град Варна къде бих могла да си направя диагностика на скалпа ?
Жена на 31 съм .
Благодаря Ви предварително .
19 Ное 2015, 18:38
Много моля да ми препоръчате добър дерматолог, който ще ми помогне за проблемите ми с косопада. От 4 месеца има засилен косопад, вече ми се появяват и голи участъци, пих Анакапс, Приорин, на Рене капсулите, ползвах алпикорт ф( по съвет на дерматолог), сега последно ампулите на кресчина, който никак не са евтини, но косопада не спира, дори има дни в който се засилва. Правих кръвни излседвания0 всичко е в норма, изследвах хормони- повече от добри резултати, проблем с щитовидна жлеза нямам. Незнам вече какво още да изследвам и какво да си купя. Моля, препоръчайте ми лекар за Пловдив или друг град. Благодаря предварително.
22 Ное 2015, 22:17
Здравейте, аз имам следния проблем... косата ми е много тьнка, като последните 3-4 месеца е още по-изтьняла и без обем. Другият и проблем е, че вечерта я мия, а на сутринта е вече мазна. Напоследък забелязвам, че скалпа ми е ужасно мазен, но не мога да си обясня причината. Последният месец ми се появи страшен косопад, който лекувам с Приорин, но нищо. Проблема е, че започвам да се замислям дали нещо с хормоните ми не е наред, но за жалост незнам какво да изследвам. Само знам, че щитовидната ми жлеза е наред. Благодаря.
24 Ное 2015, 10:49
dani_st написа:Здравейте, д-р Тодева!
С риск да се повторя, но ще ви помоля може ли да ми изброите кои точно полови хормони да изследвам тъй като ще си ги плащам аз и на кои ден се от МЦ се правят ще ви бъда признателна.Аз така или иначе трябва да отида на гинеколог, защото този месец цикъла ми беше ден и половина и то доста оскъден.Но искам поне като направя изследванията, че да ги покажа и тях. Личната лекарка ми даде направление за кожен/не е използвано още/ и затова едва ли ще ми даде и за гинеколог. Благодаря!
Здравейте, dani_st!
Най-добре използвайте направлението си и като посетите колега и ще Ви напишат необходимите изследвания на медицински фиш.
Обикновено хормоните, които се изследват за косопад не са съобразени с менструалното кървене, но вие имате и проблем с цикъла, така че може да е необходимо да се направят повече тестове и без да съм запозната в детайли с вашия проблем няма как да ви помогна.
С уважение,
д-р Тодева