Проблеми с косата и косопад онлайн консултация дерматолог

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Проблеми с косата и косопад онлайн консултация дерматолог

Мнениеот marieta_ivanova » 28 Ное 2014, 16:13

Стресът би могъл да има отношение, но твърдостта на водата едва ли.
Ако имате пърхот е добре да използвате противопътхотен шампоан един път седмично с цел профилактика.
Таблетки против косопад е уместно да приемате два пъти годишно по три месеца.
Съветвам Ви да се измивате с шампоан Анафаз и да поставяте лосион Креастим за период от поне два месеца

С уважение,
д-р Тодева[/quote]

Здравейте,
Много ви благодаря за отделеното време и информацията, която ми дадохте, но аз не мога да си обясня защо косата ми капе повече, когато я измия?! Какво е вашето предположение? Мисля да започна да използвам продуктите, които сте ми препоръчали и силно се надявам да има ефект.[/quote]
Здравейте, marieta_ivanova!

Винаги се получава така - при измиване на косата отпадат най-много косми. Това е съвсем нормално!
Извинявам се за забавянето на отговора, но бях възпрепятствана да пиша по-рано!
Може да ми пишете един месец след приложението на това, което Ви препоръчах!

С уважение,
д-р Тодева[/quote]

Здравейте,
Аз най- после се прибрах и успях да се консултирам с дерматолог. Бях изпратена на преглед на щитовидната жлеза и се оказа, че всичко е наред, това което ми каза дерматолога, е че косата има различни фази и моята е в етап на обновяване, тъй като няма никакъв здравословен проблем, който да води до това. Обясни ми, че страдам от дифузен косопад и ми предписа ДЮКРЕ НЕОПТИД ЛОСИОН ПРОТИВ КОСОПАД 3 * 30 мл. и ДЮКРЕ АНАФАЗ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД. Започнах да ползвам въпросните продукти, но още нямам впечатления, тъй като е минало малко време.
Според вас след колко време мога да забележа някаква промяна?
Ако косопадът е провокиран от стрес дали тези продукти биха ми помогнали?
Благодаря предварително :)
marieta_ivanova

Мнениеот Dr Violina Todeva » 28 Ное 2014, 18:01

marieta_ivanova написа:Стресът би могъл да има отношение, но твърдостта на водата едва ли.
Ако имате пърхот е добре да използвате противопътхотен шампоан един път седмично с цел профилактика.
Таблетки против косопад е уместно да приемате два пъти годишно по три месеца.
Съветвам Ви да се измивате с шампоан Анафаз и да поставяте лосион Креастим за период от поне два месеца
С уважение,
д-р Тодева

Здравейте,
Много ви благодаря за отделеното време и информацията, която ми дадохте, но аз не мога да си обясня защо косата ми капе повече, когато я измия?! Какво е вашето предположение? Мисля да започна да използвам продуктите, които сте ми препоръчали и силно се надявам да има ефект.

Винаги се получава така - при измиване на косата отпадат най-много косми. Това е съвсем нормално!
Извинявам се за забавянето на отговора, но бях възпрепятствана да пиша по-рано!
Може да ми пишете един месец след приложението на това, което Ви препоръчах!
С уважение,
д-р Тодева

Здравейте,
Аз най- после се прибрах и успях да се консултирам с дерматолог. Бях изпратена на преглед на щитовидната жлеза и се оказа, че всичко е наред, това което ми каза дерматолога, е че косата има различни фази и моята е в етап на обновяване, тъй като няма никакъв здравословен проблем, който да води до това. Обясни ми, че страдам от дифузен косопад и ми предписа ДЮКРЕ НЕОПТИД ЛОСИОН ПРОТИВ КОСОПАД 3 * 30 мл. и ДЮКРЕ АНАФАЗ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД. Започнах да ползвам въпросните продукти, но още нямам впечатления, тъй като е минало малко време.
Според вас след колко време мога да забележа някаква промяна?
Ако косопадът е провокиран от стрес дали тези продукти биха ми помогнали?
Благодаря предварително :)

След като се консултирала с колега следвайте препоръките, които са Ви дали! Обикновено ефект се забелязва поне месец след лечението. Ако за два месеца няма динамика потърсете отново Вашия дерматолог!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот violetn » 02 Дек 2014, 14:13

Здравейте др. Тодева,
Бих искала да ви помоля за консултация. От косопад мисля, че страдам от 2009 г., когато еднокринолози установиха, че имам Хашимото. Започнах да пия Еутирокс и интензивно да пия селен (100 мг.), омега 3 и всевъзможни витамини. Показанията на TSH като цяло са в норма - между 1,5 и 2,5.
За кратко имаше подобрение на нокти и коса, но в момента отново ноктите се цепят от време на време, а косата пада. Установих, че когато косата стане дължина до раменете или повече започва усилено да пада след къпане, че дори и при разресване/погалване с пръсти. Затова започнах да я нося къса, но дори и тогава продължава да пада и събирам по сноб при сушенето след къпане (топче с размер на ок. 1 лв.).
По начало имам мазна коса и се налагаше миене през 2-3 дни. Не се боядисвам. Опитвала съм да ползвам различни маски и балсами за коса, но при употребата им косата ми се скубе повече. Ползвала съм ампули, но и от тях става по-лошо. Пих и Анакапс витамини за коса.
Забелязала съм, че през есента и лятото пада доста, а през декември - февруари не чак толкова, даже ако е къса спира да се скубе. Установих, че от най-обикновен шампоан, например WoshandGo косата се чувства добре. Ползвам и HeadandShoulders от време на време. Минах през много видове...Глис Кюр...Лореал, вкл. на Здраве с хинин, като от него косата става странно и отново се скубе доста. През август тази година я накъдрих, за да я къпя по-рядко (1-2 пъти седмично) и за 1-2 месеца положението се подобри. Намерих серум на Натур Витал срещу косопад и го ползвах 2 месеца всеки ден. В момента отново се скубе много след къпане, като не я реша с гребен, а само с ръце, за да не я скубя допълнително. (Неудобно ми е, но мога да покажа снимка по последния събран сноб паднала коса.)
Всеки път се къпя със страх и като се суша с ужас гледам какво се събира... Бихте ли ме посъветвали какво да правя, какви витамини или друго да опитам?
Благодаря Ви предварително.
violetn

Мнениеот момо » 04 Дек 2014, 16:34

Здравейте , имам косопад от около две години. Забелязвам ,че доста ми оредява косата отгоре и отпред. Като възможни причини определям, че тогава се првмвстих в чужбина, и това беше свързано с много стрес. И с използването няколкократно на 4ерна къна и индиго за боядисване на косата. Използвала съм всякакви шампоани и маски , но косопада не спира. Всичко започна с внезапна поява на сърбеж и силно олющване на темето отпред,което си премина. Това което забелязвам е ,4е не ми пада дълга коса ,а косми с дължина не пове4е от 2/3 см.Жена съм, на 33.Нямам заболявания и не приемам медикаменти.Въпросът ми е дали 4ерна къна , и индиго могат да при4инят косопад.Благодаря
момо

Мнениеот Dr Violina Todeva » 07 Дек 2014, 15:34

violetn написа:Здравейте др. Тодева,
Бих искала да ви помоля за консултация. От косопад мисля, че страдам от 2009 г., когато еднокринолози установиха, че имам Хашимото. Започнах да пия Еутирокс и интензивно да пия селен (100 мг.), омега 3 и всевъзможни витамини. Показанията на TSH като цяло са в норма - между 1,5 и 2,5.
За кратко имаше подобрение на нокти и коса, но в момента отново ноктите се цепят от време на време, а косата пада. Установих, че когато косата стане дължина до раменете или повече започва усилено да пада след къпане, че дори и при разресване/погалване с пръсти. Затова започнах да я нося къса, но дори и тогава продължава да пада и събирам по сноб при сушенето след къпане (топче с размер на ок. 1 лв.).
По начало имам мазна коса и се налагаше миене през 2-3 дни. Не се боядисвам. Опитвала съм да ползвам различни маски и балсами за коса, но при употребата им косата ми се скубе повече. Ползвала съм ампули, но и от тях става по-лошо. Пих и Анакапс витамини за коса.
Забелязала съм, че през есента и лятото пада доста, а през декември - февруари не чак толкова, даже ако е къса спира да се скубе. Установих, че от най-обикновен шампоан, например WoshandGo косата се чувства добре. Ползвам и HeadandShoulders от време на време. Минах през много видове...Глис Кюр...Лореал, вкл. на Здраве с хинин, като от него косата става странно и отново се скубе доста. През август тази година я накъдрих, за да я къпя по-рядко (1-2 пъти седмично) и за 1-2 месеца положението се подобри. Намерих серум на Натур Витал срещу косопад и го ползвах 2 месеца всеки ден. В момента отново се скубе много след къпане, като не я реша с гребен, а само с ръце, за да не я скубя допълнително. (Неудобно ми е, но мога да покажа снимка по последния събран сноб паднала коса.)
Всеки път се къпя със страх и като се суша с ужас гледам какво се събира... Бихте ли ме посъветвали какво да правя, какви витамини или друго да опитам?
Благодаря Ви предварително.

Здравейте, violetn!

Имате ли област, която е по-силно засегната от косопада? Използвате ли шампоан срещу омазняване? Ако решите да приложите снимка по-добре да е на скалпа, за да се ориентирам какво е разреждането!
Какво точно използвате към настоящия момент? Имате ли повишено окосмяване по тялото? В семейството Ви имате ли близки с косопад?
За да не пропусна при следваща кореспонденция Ви съветвам да не използвате сешоар!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 07 Дек 2014, 15:40

момо написа:Здравейте , имам косопад от около две години. Забелязвам ,че доста ми оредява косата отгоре и отпред. Като възможни причини определям, че тогава се првмвстих в чужбина, и това беше свързано с много стрес. И с използването няколкократно на 4ерна къна и индиго за боядисване на косата. Използвала съм всякакви шампоани и маски , но косопада не спира. Всичко започна с внезапна поява на сърбеж и силно олющване на темето отпред,което си премина. Това което забелязвам е ,4е не ми пада дълга коса ,а косми с дължина не пове4е от 2/3 см.Жена съм, на 33.Нямам заболявания и не приемам медикаменти.Въпросът ми е дали 4ерна къна , и индиго могат да при4инят косопад.Благодаря

Здравейте, момо!

Стресът и по-агресивното поведение към косата Ви по-скоро са ускорили косопада при Вас! Аз лично не Ви препоръчвам да използвате агресивни продукти за коса!
Вие до момента кои продукти за лечение на косопад сте използвали? В семейството Ви има ли косопад?

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Tsvete » 08 Яну 2015, 18:48

Здравейте, преди четири месеца родих, а от два косата ми много капе. Знам че след раждане има засилен косопад, но мисля че пада твърде много. В двата края на челото почти няма коса стои като петно все едно няма коса с малко и тънки косъмчета. В момента ползвам шампоан и маска за косопад на клоран, но няма ефект. Ако може да ми препоръчате какво да направя, за да спре този косопад и да се въстанови загубената коса. Също така сигурно има значение , че кърмя а и косата се омазнява много бързо още на следващият ден от измиването. Предварително благодаря за съдействието. Поздрави!
Tsvete

Мнениеот Dr Violina Todeva » 11 Яну 2015, 22:42

Tsvete написа:Здравейте, преди четири месеца родих, а от два косата ми много капе. Знам че след раждане има засилен косопад, но мисля че пада твърде много. В двата края на челото почти няма коса стои като петно все едно няма коса с малко и тънки косъмчета. В момента ползвам шампоан и маска за косопад на клоран, но няма ефект. Ако може да ми препоръчате какво да направя, за да спре този косопад и да се въстанови загубената коса. Също така сигурно има значение , че кърмя а и косата се омазнява много бързо още на следващият ден от измиването. Предварително благодаря за съдействието. Поздрави!

Здравейте, Tsvete!

Докато кърмите за съжаление не може да се използва почти нищо от активно действащите продукти!
Продължете да използвате това, което използвате до момента!
Искам да Ви попитам в семейството Ви има ли косопад, независимо от пола на засегнатите?

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот pa6eto10 » 31 Яну 2015, 13:50

Имам постоянен косопад и когато взимам витамини веднага спира ,но пък винаги от комбинираните витамини качвам килограми .Въпросът ми е, кои витамини да взимам, за да подхраня косата без да качвам килограми , и биотин ли е по добре или цинк и биотин в случая ?
pa6eto10

Мнениеот luxera1 » 01 Фев 2015, 02:32

Като се къпя след като сложа шампоан по ръцете ми oстава коса.искам да попитам какво мога да направя за да спре това?
luxera1

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести