pa6eto10 написа:Имам постоянен косопад и когато взимам витамини веднага спира ,но пък винаги от комбинираните витамини качвам килограми .Въпросът ми е, кои витамини да взимам, за да подхраня косата без да качвам килограми , и биотин ли е по добре или цинк и биотин в случая ?
luxera1 написа:Като се къпя след като сложа шампоан по ръцете ми oстава коса.искам да попитам какво мога да направя за да спре това?
doom_dancer написа:Здравейте,момче съм на 23.От 4-5г. имам силно оредяване на косата малко и побеляла ,но повече ме притеснява,че в последните 1-2г. толкова силно ми се омазнява косата че става на петна може да кача снимки,но не знам къде .Преди 6-7 месеца ми правиха операция и на кръвните изследванията които направих нямах нито една забележка,не пия газирани напитки нито пък ям сладки работи в перфектно здраве съм но това ме побърква.Ходих на кожен доктор и ми предписа някакъв шампоан за около 20лв не помня точно и alpicort f за сгъстяване на косата.От шампоана ми ставане още по гадно след като се измия и го спрях сега ползвам хининов на милва, лосиона за сгъстяване даже не съм го купувал поради съмнение,че ще ми помогне,ако може съвет .....
meri_timareva написа:Здравейте д-р Тодева. На 18 години съм. Имам косопад от 9 месеца, равномерен е по целия скалп, общо взето косата ми е на половина в сравнение с преди. Започна и много да ми се омазнява, появи ми се лек пърхут, забелязах че ми излизат много червени точки по скалпа и пъпки понякога. Ползвала съм най-различни шампоани от рода на Ревалид, Фитовал, ампули на Vichy, в момента ползвам ампули с плацента, но нищо не помага. Правила съм си кръвни изследвания, всичко ми е в норма. Какво да правя ?
Dr Violina Todeva написа:meri_timareva написа:Здравейте д-р Тодева. На 18 години съм. Имам косопад от 9 месеца, равномерен е по целия скалп, общо взето косата ми е на половина в сравнение с преди. Започна и много да ми се омазнява, появи ми се лек пърхут, забелязах че ми излизат много червени точки по скалпа и пъпки понякога. Ползвала съм най-различни шампоани от рода на Ревалид, Фитовал, ампули на Vichy, в момента ползвам ампули с плацента, но нищо не помага. Правила съм си кръвни изследвания, всичко ми е в норма. Какво да правя ?
Здравейте, meri_timareva!
Съветвам Ви да посетите дерматолог, за да се изясни каква е формата на косопада при Вас и след това да стартирате лечение според състоянието.
До тогава мога да Ви предложа да измивате косата с шампоани Кетозал и Анафаз като ги редувате. Оставяйте пяната на тези шампоани да престои поне 5 минути, преди да отмиете!
С уважение,
д-р Тодева
Share in Facebook
meri_timareva написа:Dr Violina Todeva написа:meri_timareva написа:Здравейте д-р Тодева. На 18 години съм. Имам косопад от 9 месеца, равномерен е по целия скалп, общо взето косата ми е на половина в сравнение с преди. Започна и много да ми се омазнява, появи ми се лек пърхут, забелязах че ми излизат много червени точки по скалпа и пъпки понякога. Ползвала съм най-различни шампоани от рода на Ревалид, Фитовал, ампули на Vichy, в момента ползвам ампули с плацента, но нищо не помага. Правила съм си кръвни изследвания, всичко ми е в норма. Какво да правя ?
Здравейте, meri_timareva!
Съветвам Ви да посетите дерматолог, за да се изясни каква е формата на косопада при Вас и след това да стартирате лечение според състоянието.
До тогава мога да Ви предложа да измивате косата с шампоани Кетозал и Анафаз като ги редувате. Оставяйте пяната на тези шампоани да престои поне 5 минути, преди да отмиете!
С уважение,
д-р Тодева
Share in Facebook
Появиха ми се нещо като корички зад ушите и ме сърбят страшно много. Това какво означава?
Назад към Kожни и венерически болести
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта