23 Окт 2017, 16:26
24 Окт 2017, 15:50
Б. Георгиева написа:Здравейте,
От няколко месеца страдах от чупливи и лющещи се нокти, но преди около месец приятелка ме посъветва да ги третирам с лак против гъбички, защото това било със сигурност причината за състоянието им. За повече от месец ползване на такъв лак нещата не се подобриха значително, въпреки че изрязах ноктите къси и спрях да ползвам други лакове. И все пак, започвам силно да се съмнявам, че са гъбички, а напоследък забелязах и много странен цвят: "луничките" са светли, както трябва, самия нокът е розов до средата, а след това е бял, в краищата потъмнява и чак самите връхчета са светли, както обикновено. изпращам снимки - надявам се, че се вижда колко са неравни като повърхност, а и самите краища.
Предварително Ви благодаря за помощта, вече започвам сериозно да се притеснявам, че далеч не става дума за козметичен проблем.
20 Дек 2017, 23:46
21 Дек 2017, 16:05
Petka написа:Здравейте,
Преди една година ми извадиха нокътя на палеца. Вместо да израсне нова здрава плочка, в момента имам два нокътя отстрани, които не покриват цялото легло - средата е празна. Това на грешка при операцията ли се дължи и има ли нещо, което мога да направя?
26 Дек 2017, 15:11
28 Дек 2017, 17:21
Petka написа:Здравейте,
Поради твърде дълбоко изрязване нокътят се опря в кожата и спря да расте, а отдолу тръгна друг. Извадиха и двата.
28 Дек 2017, 22:54
02 Яну 2018, 17:27
Petka написа:Има ли начин да се оправи?
20 Яну 2018, 21:15
24 Яну 2018, 18:13
todorivanov написа:Купих си нови обувки и се оказа, че единият калъп явно не е както трябва и след един ден само носене палецът ми се поду и започна да изтича жълт секрет. Явно нокътят се е забил в живеца. Отидох при личния лекар и ми каза да не се тревожа и да го кисна в гореща сапунена вода. Правих това една седмица, но проблемът не отшумя. Отидох отново и ми каза да го кисна в гореща вода с калиев перманганат. След още седмица и това не помогна особено, освен че секретът изчезна, но подуването не намалява, има и болка, когато го пипна. За трети път отидох при личния, но той ми каза, че няма какво да се направи повече и вероятно ще мине след време. Аз обаче се притеснявам и помолих за съвет в аптеката и ми препоръчаха Ихтиол. След още седмица мазане пак няма ефект. Вече започвам сериозно да се притеснявам, а и ми създава дискомфорт при ходене пък и цял месец с този проблем... тревожа се да не стане някоя беля. Моля Ви за съвет как да постъпя!
Тодор Иванов
Ето и снимки:
https://imgur.com/a/7LKX4