Проблеми с оросяването на крайниците - мнения и въпорси

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с болести на кръвоносните съдове, да споделяте мнения и да получите съвет - лечение на разширени вени, холестерол, триглицериди, проблеми с оросяването на крайниците.

Проблеми с оросяването на крайниците - мнения и въпорси

Мнениеот Dr Tenko Tenev » 23 Яну 2019, 16:31

В тема "Проблеми с оросяването на крайниците" на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани с причиняващите ги заболявания. Тук може да получите консултация, съвет и информация относно причините за появата им, характерните симптоми, поставянето на диагноза и възможностите за лечение. На вашите въпроси отговаря д-р Тенко Тенев.

Проблеми с оросяването на крайниците могат да причинят редица болестни процеси на периферните кръвоносни съдове като хроничната артериална недостатъчност на долните крайници, облитериращ тромбангиит, синдром на Рейно, студова алергия, атеросклероза, болести на капилярите. Клиничната проява на тези заболявания се характеризира със симптоми на смутено кръвоснабдяване на засегната съдова област - промени в сетивността (загуба на усет, мравучкане, изтръпване), трофични изменения на кожата, побледняване или ливидно оцветяване на кожата в периферните части на крайниците, мускулна слабост, мускулни крампи, трудно заздравяващи рани, болка в подбедриците при ходене и др.
Аватар
Dr Tenko Tenev
 
Мнения: 24
Регистриран на: 16 Фев 2018, 13:13

Re: Проблеми с оросяването на крайниците - мнения и въпорси

Мнениеот МОНИКА » 11 Мар 2019, 13:14

Здравейте. Искам да помоля ревматолог за второ мнение. Правиха ми капиляроскопия януари месец. Прилагам снимка, ако се налага ще кача и останалите, защото имам право само на една и слагам тази с диагнозата. Моля ви, насочете ме как да я разбирам и какво да правя от тук насетне.
Прикачени файлове
IMG_20190115_175131.jpg
IMG_20190115_175131.jpg (42.5 KiB) Прегледано 745 пъти
МОНИКА
 
Мнения: 2
Регистриран на: 11 Мар 2019, 11:54


Назад към Заболявания на кръвоносните съдове

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта