Проблеми с простатата - мнения и въпроси

Тук можете да зададете въпроси по темата урология и нефрология, да се консултирате и да споделите мнения за здравни проблеми.

Re: Проблеми с простатата - мнения и въпроси

Мнениеот Panayot » 11 Май 2021, 00:18

Здравейте, На 73г. съм, простатата ми е увеличена, както при повечето на моята възраст с ввсички произтичащи от това последствия (нощно ставане, слаба струя, чувство за остатъчна урина...) Посещавам уролог през година-две, предписват ми хапчета от типа на Тамсол и толкова. ПСА е в норма.Знам, че процесът е необратим, проявите ще се задълбочават, а годините ми ще се увеличават... и в един момент ще се стигне до операция. Питах лекари, но те отговаря уклончиво: в кой момент може да се счита, че вече операцията е наложителна, има ли обективен критерий, показател, или трябва да почна да слагам катетър, че тогава...? А ако тогава възрастта ми и съпътствъщите болести правят това все по-трудно, не е ли по-добре при някои стойности от изследванията операцията да се направи по-рано, докто съм "по-млад" и все още здрав? Моля за мнение, а може и някой да сподели опит, мъже сме и отърване няма...
Panayot
 
Мнения: 2
Регистриран на: 10 Юли 2016, 14:57

Re: Проблеми с простатата - мнения и въпроси

Мнениеот FramarLekari » 12 Май 2021, 09:09

Здравейте, Panayot!

Преценката за начина на лечение се прави индивидуално при всеки отделен пациент в зависимост от тежестта на проявите, давността и прогресията на болестта, наличието на подлежащи рискови фактори, опасността от поява на усложнения, подлежащи заболявания и други. Обикновено не е на базата на един критерий.

Повече за проблема може да прочетете в статията: Хиперплазия на простатата МКБ N40С уважение,
Медицински екип на "Фрамар"
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1962
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Проблеми с простатата - мнения и въпроси

Мнениеот Sineochko » 29 Юли 2021, 21:01

Здравейте. От 3 месеца имам някакъв проблем, който не минава. Първоначално започна с парене в пениса(уретрата може би). Пуснаха ми изследвания. Имаше 7-8 левкоцити. Уролога реши, че най вероятно са песъчинки. Изписваха ми Беневракс и Роватинекс. Нямаше ефект. После фосфомицин енократно. Имаше някакво подобрение за известно време. С времето останових, че ако спра секса за известно време, се оправям. Започна ли пак, веднага се връща проблема. Вече не е силно парене, а по скоро дискомфорт в основата на пениса. Само да кажа, че преди да започне проблема, жена ми дръпна пениса и ме заболя. Дали е възможно проблема да идва от там?? Казах и на Уролога, но не ми обърна внимание
Sineochko
 
Мнения: 1
Регистриран на: 29 Юли 2021, 20:50

Re: Проблеми с простатата - мнения и въпроси

Мнениеот FramarLekari » 04 Авг 2021, 09:35

Sineochko написа:Здравейте. От 3 месеца имам някакъв проблем, който не минава. Първоначално започна с парене в пениса(уретрата може би). Пуснаха ми изследвания. Имаше 7-8 левкоцити. Уролога реши, че най вероятно са песъчинки. Изписваха ми Беневракс и Роватинекс. Нямаше ефект. После фосфомицин енократно. Имаше някакво подобрение за известно време. С времето останових, че ако спра секса за известно време, се оправям. Започна ли пак, веднага се връща проблема. Вече не е силно парене, а по скоро дискомфорт в основата на пениса. Само да кажа, че преди да започне проблема, жена ми дръпна пениса и ме заболя. Дали е възможно проблема да идва от там?? Казах и на Уролога, но не ми обърна внимание

Здравейте,
От описаното от вас и изключването на песъчинки или инфекция, може да се предположи, че вероятно при дърпането на пениса е настъпило преразтягането му, както и на уретрата, и травмирането им. Бихте могли да поискате по-дълъг период на антибиотична терапия срещу пикочна инфекция, както и микробиологично изследване на секрет от пикочните пътища, за да се изключи евентуалната им инфекция, а така също и на простатната жлеза. Ако е настъпила травма на пениса, тя би трябвало с времето да отшуми.

С уважение,
Медицински отдел на Фрамар
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1962
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Предишна

Назад към Урология и нефрология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта