Локумът написа:Без да съм специалист ти казвам да отиваш на уролог. Обикновено той се занимава с проблемите при мъжете. Иди да видиш какво ще ти каже той, след като имаш проблем и с урината, лекаря,който трябва да търсиш е такъв.
Framar написа:Здравейте, Dancho123!
Имали ли сте наскоро рисков сексуален контакт? Под "рисков" разбирайте полов контакт без презерватив (с нов партньор или анален секс), множество партньори или честа смяна на партньорите.
С уважение,
Фрамар
600SEL написа:Здравейте!
На 28 години съм,висок 190см.98кг.През месец Февруари бях диагностициран с Хламидия след като имах парене при уриниране.След преглед при уролог последва лечение с Доксациклин 2x1-10 дни.След това продължих с Ролид също 10 дни.Паренето изчезна,повторихме теста за Хламидия който беше отицателен, но все още имам някакви сиптоми като трудно уриниране сутрин.Трудното уриниране понякога изчезва.Правил съм други изледвания за полови причинители който също са отрицателни, също и микробиология на еякулат в който няма бактериално развитие.Правено ми е ехография на простатата размерите са 34/24/28мм.Сруктурата и е хомогенна.Бъбреците са нормални без камъни в тях.Също уринарата ми е стрерилна.Имам и друг симптом, при ерекция имам чуството че ми се уринира но нямам урина.Еякулата понякога е в много малки количества(1-2 капки).Уролога след антиобиотичното лечение предписа Инфламенд за 3 месеца + Урогут за 1 месец и също нямам големи подобрения.Правено ми е също туширане на простата, Уролога каза че е по-мека от нормалното.Това е в общи линии моят проблем.
Моля за някакви съвети?
FramarLekari написа:600SEL написа:Здравейте!
На 28 години съм,висок 190см.98кг.През месец Февруари бях диагностициран с Хламидия след като имах парене при уриниране.След преглед при уролог последва лечение с Доксациклин 2x1-10 дни.След това продължих с Ролид също 10 дни.Паренето изчезна,повторихме теста за Хламидия който беше отицателен, но все още имам някакви сиптоми като трудно уриниране сутрин.Трудното уриниране понякога изчезва.Правил съм други изледвания за полови причинители който също са отрицателни, също и микробиология на еякулат в който няма бактериално развитие.Правено ми е ехография на простатата размерите са 34/24/28мм.Сруктурата и е хомогенна.Бъбреците са нормални без камъни в тях.Също уринарата ми е стрерилна.Имам и друг симптом, при ерекция имам чуството че ми се уринира но нямам урина.Еякулата понякога е в много малки количества(1-2 капки).Уролога след антиобиотичното лечение предписа Инфламенд за 3 месеца + Урогут за 1 месец и също нямам големи подобрения.Правено ми е също туширане на простата, Уролога каза че е по-мека от нормалното.Това е в общи линии моят проблем.
Моля за някакви съвети?
Здравейте, 600SEL!
Много е вероятно вследствие на хламидиалната инфекция да сте получили възпаление на простатата, което е хронифицирало (хроничен небактериален простатит). По-мека простатата може да бъде при възпалителен процес, както и симптомите, които посочвате, насочват към евентуално такова състояние.
Съветваме Ви да посетите друг специалист по урология. Може да изследвате C-реактивен протеин (маркер на възпалението) и PSA (простатно-специфичен антиген).
Успех!
С уважение,
Медицински екип на "Фрамар"
Назад към Урология и нефрология
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта