s_ivelina написа:Здравейте,Д-р Виолина Тодева
Мъжът ми има псориазис от малък,има плаки по кокалчетата на пръстите,излизат когато е под стрес и напрежение,забелязала съм.той е студент има постоянно напрежение и стрес.а зимата се появяват петна по корема.за 2 седмици и изчезват.Знам.че за тази болест няма лечение,но ще Ви бъда благодарна ,ако кажете някакво лечение,мехлеми или болнични заведения към които да се ориентираме.Трябва ли да спазва диета и ако трябва кажете каква да е тя.Имаме бебе на месец и се притеснявам да не наследи болестта.Препоръчайте ни добър лекар .Благодаря!
Здравейте!
Първо ще Ви кажа да не се притеснявате излишно за детенцето. По-голям е риска, тогава, когато и двамата родители са с псориазис, а при Вас не е така!
Псориазисът е такова заболяване, което протича динамично с периоди на подобрение и влошаване. Ето защо не могат да се посочат универсални средства за всички. Със сигурност обаче съветвам вашия съпруг да не прекъсва употребата на хидратиращи продукти. Ако няма такъв ще трябва да се подбере според поносимостта му!
Наистина е добре да имате дерматолог, който да посещавате редовно, за да бъде правилна грижата за кожата. Може да заведете и бебето, за да сте спокойна, че всичко е ОК неговата кожа, а и да се проследи до каква степен има прояви на себореен дерматит, които почти всяко бебче има. Съветвам Ви дерматолога да бъде от града, в който живеете, защото така ще е най-лесно за Вас.
С уважение,