Птоза на бъбрека, известна още като подвижен или плаващ бъбрек - онлайн консултация

Тук можете да зададете въпроси към лекар специалист, да се консултирате и да споделите мнения за здравни проблеми. Ще получите съвет и професионален отговор от лекар.
Проф. д-р Боряна Делийска

Птоза на бъбрека, известна още като подвижен или плаващ бъбрек - онлайн консултация

Мнениеот Dr Boriana Delijska » 22 Фев 2017, 12:41

Ако страдате от птоза на бъбрека (подвижен или плаващ бъбрек), в тази тема може да задавате вашите въпроси и да получите онлайн консултация. На вашите въпроси ще отговаря Проф. д-р Боряна Делийска, д.м.н.


Повече за Проф. д-р Боряна Делийска и нейната практика, можете да откриете в Справочник Фрамар!
Dr Boriana Delijska
 
Мнения: 21
Регистриран на: 22 Фев 2017, 10:45

Re: Птоза на бъбрека, известна още като подвижен или плаващ бъбрек - онлайн консултация

Мнениеот bubolina80 » 17 Авг 2017, 17:03

Здравейте проф. Делийска!
От години ( може би 20), имам периодични болки в левия бъбрек, ту постоянни и тъпи, ту с коликоообразен характер, като при бъбречна криза. Преди доста години, само веднъж изкарах малко камъче, оттогава не излиза нищо..остават само болките. Преди месец лежах във вътрешно отделение по повод същите болки, този път придружени с парене при уриниране, а и като цяло, постоянно усещане за парене в пикочния мехур, с диагноза хроничен обострен пиелонефрит, за което бях лекувана с инжекции терцеф, бисептол, неоренал форте, цистостоп хроно, спазмолитици. В болницата се направи ехография на коремни органи, която потвърди хроничен обострен пиелонефрит, без задръжка на урина. Стерилната урина не дава растеж! Изписаха ме в същото положение, с препоръка за консултация с АГ- специалист, който ми пусна отново стерилна урина и тест за хламидии. Стер.урина отново без растеж, хламидия тест- положителен, за което ми бе изписано лечение с азитрокс по схема. Болките ми продължават, почти постоянни са, като на моменти се изострят и от ляво отпред към корема болезнения участък, където според мен се проектира бъбрека се втърдява като камък! Уринирането зачестява до през две минути буквално, като количеството на урина е сякаш завишено. Често болките се засилват след прием на храна и кафе. Преди години, при преглед на ехограф ми беше казано, че имам птоза на левия бъбрек ( на което аз, както и лекаря не обърнахме внимание) и повече не е коментирано при последващите прегледи. Аз съм жена на 36 години, с ръст 163 см., 47 кг. Според Вас дали оплакванията може да са свързани с това спадане на бъбрека и какви изследвания препоръчвате за категоричното доказване или отхвърляне на диагнозата? Съгласна съм, да бъда хоспитализирана в клиника по нефрология за диагностично уточняване на състоянието ми.Също- възможна ли е ( т.е. има ли смисъл ) операция на такъв проблем, без преди това да се опитвам да покачвам теглото си ,тъй като аз цял живот съм си била с такава структура и телосложение.

Благодаря Ви предварително!
bubolina80
 
Мнения: 3
Регистриран на: 11 Авг 2017, 21:20

Re: Птоза на бъбрека, известна още като подвижен или плаващ бъбрек - онлайн консултация

Мнениеот Dr Boriana Delijska » 02 Сеп 2017, 10:14

Здравейте
Болките в кръста могат да са причиненио от различини бъбречни заболявания, но не винаги те са бъбречни, а могат да са и от други органи разположени в този участък. Явно Вие сте слаба жена и е възможно да имате болки от по-ниско разположен бъбрек, но е уместно да се изключат и промени на други органи-например колит, дискова херния и др, които могат да имитират бъбречни болки.. Тъй като многократно урината Ви е стерилна не Ви препоръчвам да продължавате лечение с антибиотик. Уместно е да се насочите за консултация към компетентен нефролог, който да Ви насочи и към други образни изследвания на бъбреците, както и към други консултанти, ако се окаже, че болката не е бъбречна
Dr Boriana Delijska
 
Мнения: 21
Регистриран на: 22 Фев 2017, 10:45


Назад към Урология и нефрология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron