Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.
09 Яну 2018, 04:37
Здравейте , д-р Тодева !
Имам голям , болезнен абцес от обърнат косъм , който се намира на много неприятно място ( между влагалището и седалището). Боли ме и сгъвката на крака, предполагам е от абцеса. Имам зачервяване в доста голяма област, на абцеса нямам връх. Три дни си правех компреси с ихтиол , но нямаше развитие. Болката е много силна , не мога да стоя права. Вчера бях на преглед при кожен лекар и ми предписа Фусидин. 24 часа по-късно няма ефект. Искам да Ви попитам мога ли да комбинирам този продукт с антибиотик за пиене и какъв да е той ?
Благодаря Ви предварително за отговора !
09 Яну 2018, 16:05
GallyaPetrova написа:Здравейте , д-р Тодева !
Имам голям , болезнен абцес от обърнат косъм , който се намира на много неприятно място ( между влагалището и седалището). Боли ме и сгъвката на крака, предполагам е от абцеса. Имам зачервяване в доста голяма област, на абцеса нямам връх. Три дни си правех компреси с ихтиол , но нямаше развитие. Болката е много силна , не мога да стоя права. Вчера бях на преглед при кожен лекар и ми предписа Фусидин. 24 часа по-късно няма ефект. Искам да Ви попитам мога ли да комбинирам този продукт с антибиотик за пиене и какъв да е той ?
Благодаря Ви предварително за отговора !
Здравейте!
Ако наистина се касае за абсцес приемът на антибиотик е задължителен! Не е уместно аз да предписвам антибиотик по описание и с онлайн консултация! Задължително обсъдете с лекуващия лекар! Възможно е да е необходим и дренаж!
С уважение,
д-р Тодева
18 Яну 2018, 18:07
Здравейте! Преди две седмици, кучето ми ме ухапа по носа, отидох веднага до Исул, там ме промиха с йод и казаха, че не е нужен шев, изписаха ми антибиотик и брауновидон. Мазах се 10 дни с него. Хвана коричка, но не се затвори напълно, седи като вдлъбнат белег от кучешки зъб. От два дни се мажа с контратубекс, но чак сига забелязах, че е за груби белези, а не вдлъбнати. Въпроса ми е има ли смисъл да се мажа с него или да прекратя и да чакам времето да си свърши работата? Благодаря!
23 Яну 2018, 03:49
Здравейте!
Преди няколко седмици зърната на двете ми гърди се напукаха, след което около тях се появиха нещо като люспи. Люспите вече ги няма, но зърната все още са напукани, а в момента нямам възможност да посетя лекар. На 15 години съм.
24 Яну 2018, 17:49
Маргарита01 написа:Здравейте! Преди две седмици, кучето ми ме ухапа по носа, отидох веднага до Исул, там ме промиха с йод и казаха, че не е нужен шев, изписаха ми антибиотик и брауновидон. Мазах се 10 дни с него. Хвана коричка, но не се затвори напълно, седи като вдлъбнат белег от кучешки зъб. От два дни се мажа с контратубекс, но чак сига забелязах, че е за груби белези, а не вдлъбнати. Въпроса ми е има ли смисъл да се мажа с него или да прекратя и да чакам времето да си свърши работата? Благодаря!
Здравейте!
Можете ли да приложите снимка?
С уважение,
д-р Тодева
24 Яну 2018, 17:54
TanyaZ написа:Здравейте!
Преди няколко седмици зърната на двете ми гърди се напукаха, след което около тях се появиха нещо като люспи. Люспите вече ги няма, но зърната все още са напукани, а в момента нямам възможност да посетя лекар. На 15 години съм.
Здравейте!
Каква е причината да се получат оплакванията? Използвате ли нещо? По принцип кожата Ви суха ли е?
С уважение,
д-р Тодева
28 Яну 2018, 04:45
Никаква идея нямам защо се случи. Нищо не използвам, понеже не знам какво, а се притеснявам да не стане по-зле. Да, кожата ми попринцип е суха.
30 Яну 2018, 16:54
TanyaZ написа:Никаква идея нямам защо се случи. Нищо не използвам, понеже не знам какво, а се притеснявам да не стане по-зле. Да, кожата ми попринцип е суха.
Здравейте!
Препоръката ми е да хидратирате кожата, особено след къпане! Ако дори и така не преминат оплакванията посетете лекар!
С уважение,
д-р Тодева
06 Фев 2018, 15:52
Здравейте!
Преди около седмица кожата на безименния ми пръст под брачната ми халка се обели. Става въпрос за зоната от вътрешната част на дланта. След като се обели , зарастна за ден и аз отново сложих халката си. Но след това отново стана по същият начин и от тогава мястото е червено,сухо, сърби от време на време и опъва. Нося халката от доста време,но така се получава за първи път? Бих била благодарна на отговор какво да направя. Прилагам снимка.
- Прикачени файлове
-

- IMAG2327.jpg (524.64 KiB) Прегледано 443 пъти
06 Фев 2018, 16:57
Silvia001 написа:Здравейте!
Преди около седмица кожата на безименния ми пръст под брачната ми халка се обели. Става въпрос за зоната от вътрешната част на дланта. След като се обели , зарастна за ден и аз отново сложих халката си. Но след това отново стана по същият начин и от тогава мястото е червено,сухо, сърби от време на време и опъва. Нося халката от доста време,но така се получава за първи път? Бих била благодарна на отговор какво да направя. Прилагам снимка.
Здравейте!
Най-вероятно под пръстена се задържат вода, сапун и препарати и това е причината. Съветвам Ви като чистите и се миете да я сваляте, да подсушавате добре и чак тогава да я поставяте обратно.
С уважение,
д-р Тодева