Ревматоиден артрит - онлайн консултация с лекар ревматолог

Тук можете да зададете въпроси към медицинските специалисти на Фрамар и да споделите мнение за проблемите с костите, мускулите и ставите. Ще получите съвет и професионален отговор.

Re: Ревматоиден артрит - онлайн консултация с лекар ревматолог

Мнениеот Dr Tihomir Gorchev » 05 Мар 2015, 14:45

Meggan написа:Здравейте,
Заболя ме дясна тазобедрената става, след рентгенова снимка се оказа че тя е не би трябвало да има причина, болката идвала от става под кръста. По предписание в началото на Януари около 10 пих бестифлекс - 30 дни, мазах Перскиндол и пих Етодин форт. 2х1 на ден една опаковка. Минаха няколко дни след края на лечението и ето болка в рамото, коляното, китката. Февруари месец Мелбек 2х1 около 10 дни, Реновакс 2х1, 4 инжекции Дексометазон, а след него ДИПРОФОС - 1 инжекция последна на 24,02.
Имам изследвания от 24,02. - скорост на утаяване на еритроцитите е 15 мм. Възможно ли е да нямам ревматоиден аретрит. Не съм празила други изследвания и снимки. Диагнозата ме срива психически, а трябва да знам кога мога да пусна реално изследвания, които да са достоверни заради кортикостероидите. Моля за инфо - Пловдив - добър ревматолог?


Здравейте,
При така описаните оплаквания, не може да се прецени правилно за какъв проблем точно става въпрос. Лечението което сте прилагали до момента е с добри медикаменти, от който би трябвало оплакванията да намалеят, но след като проблема продължава е необходимо да се обърнете към Ревматолог, който да Ви прегледа на живо, да снеме детайлен ставен статус и да бъдат назначени при необходимост допълнителни изследвания за изясняване, след което изследванията да бъдат интерпретирани от лекуващият Ви лекар и при необходимост да се направи корекция в лечението. В Пловдив Ревматологията е много добре развита със силни центрове както в университетската болница, така и в частни болници.
Dr Tihomir Gorchev
 
Мнения: 84
Регистриран на: 01 Мар 2014, 15:30

Re: Ревматоиден артрит - онлайн консултация с лекар ревматолог

Мнениеот Meggan » 05 Мар 2015, 16:13

Възможно ли е да нямам артрит? Нямам температура, отоци, обездвижване. Боли коляно, то спира и започва рамото, защо? В момента кашлям много и ме боли гърло, медикаментите които взимам са спрени и приемам антибиотик. Отшумяват болките в момента е много лека в гръбначния стълб, но може да е от упражненията, които правя! На 32г. съм ако отшумят трябва ли пак да посетя ревматолог или само изследвания са достатъчни?
Meggan
 
Мнения: 2
Регистриран на: 04 Мар 2015, 11:27

Re: Ревматоиден артрит - онлайн консултация с лекар ревматолог

Мнениеот renito_hristova » 12 Мар 2015, 13:01

Здравейте! На майка ми са и поставили диагноза 'Ревматоиден артрид" без да се направят необходими изследвания за това, съответно и лечението й не е достатъчно. Къде можем да я заведем за правилно диагностициране на заболяването с направа на необходимите изследвания. Благодаря!
renito_hristova
 
Мнения: 1
Регистриран на: 12 Мар 2015, 12:56

Re: Ревматоиден артрит - онлайн консултация с лекар ревматолог

Мнениеот Dr Tihomir Gorchev » 11 Апр 2015, 15:49

Meggan написа:Възможно ли е да нямам артрит? Нямам температура, отоци, обездвижване. Боли коляно, то спира и започва рамото, защо? В момента кашлям много и ме боли гърло, медикаментите които взимам са спрени и приемам антибиотик. Отшумяват болките в момента е много лека в гръбначния стълб, но може да е от упражненията, които правя! На 32г. съм ако отшумят трябва ли пак да посетя ревматолог или само изследвания са достатъчни?


Здравейте,
дали е налице артрит или друго ревматологично заболяване online е много трудно да се каже, затова препоръката ми е да се насочите към колега Ревматолог, който да Ви прегледа и прецени реалната ситуация и тогава може да се каже далис а необходими други изследвания и за каква диагноза става въпрос.
Dr Tihomir Gorchev
 
Мнения: 84
Регистриран на: 01 Мар 2014, 15:30

Re: Ревматоиден артрит - онлайн консултация с лекар ревматолог

Мнениеот Dr Tihomir Gorchev » 11 Апр 2015, 15:50

renito_hristova написа:Здравейте! На майка ми са и поставили диагноза 'Ревматоиден артрид" без да се направят необходими изследвания за това, съответно и лечението й не е достатъчно. Къде можем да я заведем за правилно диагностициране на заболяването с направа на необходимите изследвания. Благодаря!


Здравейте,
Уместно е да се насочите към специалсит Ревматолог, който след преглед и преценка да назначи необходимите изследвания за потвърждаване на диагнозата.
Dr Tihomir Gorchev
 
Мнения: 84
Регистриран на: 01 Мар 2014, 15:30

Re: Ревматоиден артрит - онлайн консултация с лекар ревматол

Мнениеот Dr Tihomir Gorchev » 11 Апр 2015, 15:56

Ангелина333 написа:Здравейте аз съм на 16 г. от 5 години имам ЮХА.. пия метотрексат обаче ми става стращно лошо, когато го приемам не съм в състояние да правя нищо. Имам страшен световъртеш, гадене, повръщане.. Не знам какво да правя . Пиех го по 4 таблетки от 2,5 мг , но като казах на лекуващия ме лекар, че ми прилошава той каза да разделя дозата на 2 приема , направих го но нещата не се промениха .. Искам да попитам приемът чрез инжекция по - лесно поносим ли е .. или има ли начин да бъде заменен с друго лекарство? Благпдаря предварително ! :)


Здравейте,
Метотрексат има и инжекционна форма, която се прилага по същият начин-веднъж седмично. Ако и този вариант не помогне, има алтернативен медикамент АРАВА, но е силно препоръчително преди да се правят промени в схемата на лечение да се обсъди това с лекуващият ревматолог.
Dr Tihomir Gorchev
 
Мнения: 84
Регистриран на: 01 Мар 2014, 15:30

Re: Ревматоиден артрит - онлайн консултация с лекар ревматолог

Мнениеот Dr Tihomir Gorchev » 11 Апр 2015, 15:59

deqn1974 написа:Здравейте, на 40 год. съм и тежа 100 килограма. От около 2 месеца имам ужасни болки в петите, работя по 10 часа на крак и работата ми е физическа. Живея в чужбина и все още нямам здравна осигуровка, затова и не съм ходил на доктор за този си проблем. Понякога болките са ужасни, понякога по-слаби, а и не знам никакви бабешки лекове, шипове ли са това, какво е? Ако може да ме посъветвате какво да правя ще съм Ви много благодарен!


Здравейте,
Уместно е да се се консултирате на живо със специалист Ревматолог или Ортопед за този проблем. Препоръчително е да се направят Рентгенови снимки и ултразвуково изследване на засегнатите зони от краката, след което лекуващият Ви лекар да назначи необходимото лечение.
Dr Tihomir Gorchev
 
Мнения: 84
Регистриран на: 01 Мар 2014, 15:30

Re: синдром на карпателния тунел...

Мнениеот Dr Tihomir Gorchev » 11 Апр 2015, 16:02

cesi написа:Здравейте не намерих тема с това заболяване..
от 1998 г ползвам РС и явно цял ден висене на него се отразява и на ръцете ми..
Имам приятелско семеиство ..жената доктор анестезолог и ми каза на маса разбира се ,че това ,че вече имам умора и то голяма от пръстите до лакътя е от тази болест ..Съпругът и е полицай ме каза да се мажа с лекарство матс дойч или нещо с арника а тя вика ила ще те изледваме и режем след това ..Моля ако имате дами кажете повече за тези мехлеми и имат ли ефект ..но явно трябва да почна да се лекувам с по време преди да се е отразило по вече..с поздрави и благодарности за отговора..


Здравейте,
преди всичко е необходимо да се изясни причината за вашите оплаквания и постави диагноза, след което да се избере и прецени какво лечение да се започне. Може тези лекарства които ползвате да нямат пряко отношение към проблема. Затова като съвет е уместно да се консултирате с личният си лекар и след преглед ако е необходимо той да Ви насочи към съответният специалист за доуточняване.
Dr Tihomir Gorchev
 
Мнения: 84
Регистриран на: 01 Мар 2014, 15:30

Re: Ревматоиден артрит - онлайн консултация с лекар ревматолог

Мнениеот krasi.ivanova » 25 Юли 2015, 21:55

Здравейте, проблемът ми е следният: от януари месец тази година започнаха да ми се появяват по пръстите на ръцете червени петна около самите кокалчета. Преди това никога не съм имала такива, момиче на 22 години съм. самите червени петна бяха болезнени на дори малък натиск. Взех си направление и отидох при ревматолог,бяха ми назначени изследвания, които направих: пикочна киселина-221 umol\l, C-реактивен протеин-6 mg\l, алкална фосфатаза-156 U/l, Waleer Rose/RF-19 IU/l. Това са резултатите. Може ли да ми кажете според тях имам ли ревматоиден артрит. Другата особеност е, че тези възпаление около ставичките на пръстите изчезнаха юни месец и от тогава не са се появявали
krasi.ivanova
 
Мнения: 1
Регистриран на: 25 Юли 2015, 21:39

Re: Ревматоиден артрит - онлайн консултация с лекар ревматолог

Мнениеот Simi » 26 Сеп 2015, 18:16

Здравейте, имам диагноза ревматоиден артрит и системен лупус еритематозус от вече 11 месеца, през които приемам веднъж седмично 7 хапчета метотрексат по предписание на лекаря ми, като тенденцията е, че вече ще ги намаляваме до спиране. Искам да Ви попитам има ли вероятност метотрексат да увреди репродуктивните ми възможности, тъй като не съм раждала все още , а съм на 24 години? Също така през последната половин година и повече изследванията са ми възможно най-добри(всички показатели са в референтните стойности или отрицателни), аз също се чувствам добре,от първият ден, в който започнах прием на медрол и от тогава вече 11 месеца нямам никаква болка или оток-чувствам се перфектно, а лекарят ми отказва да ми спре лечението, като вече съм само на 1 медрол..скоро се надявам,че ще го спра,но лекарят ми отказва да ми спре метотрексата, като казва, че трябва да го пия още година в намаляващи дози до спиране.Вие какво бихте ме посъветвали?
Simi
 
Мнения: 1
Регистриран на: 26 Сеп 2015, 18:01

ПредишнаСледваща

Назад към Заболявания на опорно-двигателния апарат и ревматология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта