04 Ное 2012, 21:59
05 Ное 2012, 14:13
05 Ное 2012, 20:15
anni2012 написа:Как да се справя със съзависимата ми към мен майка?
Моя случай е свързан с това и е следният. Аз съм несемейна, на 37 години. Имала съм няколко връзки с момчета, но когато нещата между мен и тях са ставали сериозни моята майка се е намесвал и ни е разделяла. Това е ставало като е намирала някакъв недостатък, като ме е заплашвал, манипулирал със своето здраве (в смисъл,че ще се поболее или умре), настройвала е близките ни срещу мен. Така аз оставам сама срещу всички тези хора и безсилна да направя каквото и да било. Баща ми не може да направи нищо по въпроса, защото се примирява и съгласява с нея. Майка ми е стигала до там да заплашва момчетата, с които съм имала сериозна връзка да не се срещат с мен и те са ми го споделяли. Някои е пъдила от дома ни.
Майка ми е СИЛНО привързана към мен, психолозите наричат това с понятието "СЪЗАВИСИМОСТ" (някой човек не може без друг). Тя черпи някаква сигурност от мен. Без мен се страхува да живее, споделяла ми е, че аз давам смисъл на живота й. Аз живея заедно с родителите си, което усложнява допълнително ситуацията. Когато изявих веднъж желанието си да замина в друг град да работя, тя изпаднала в паника и започнала да плаче пред баща ми.
Сега имам връзка с едно момче, което иска да създадем семейство заедно, но заради всичко, което описах по-горе пазим това в тайна,но не знам до кога и как. Страхувам се сценарият да не се повтори и да се разделим с това момче заради майка ми. Не искам да загубя това момче , няма да го понеса този път. Как да постъпя, как да й кажа за сериозните ни намерения,може да направи скандал или не знам още какво?МОЛЯ ВИ ДА МИ ПОМОГНЕТЕ!
Благодаря предварително!
29 Ное 2012, 02:37
29 Ное 2012, 21:35
537476 написа:НА какво се дължи моето безсъние?
04 Дек 2012, 12:11
04 Дек 2012, 22:18
laiose написа:Здравейте.Аз съм от София и имам нужда от психолог или психотерапевт.Проблема е,че сме финансово затруднени и не знам към кой качествен доктор в тази област да се обърна,който работи на по-ниски цени(до 30 лв.).Много ще съм ви благодарна ако може да ми препоръчате някой!
05 Дек 2012, 13:27
08 Дек 2012, 14:33
09 Дек 2012, 12:20
kosttadinovf написа:Здравейте г-жо Тодорова!Аз съм момче на 17 години От изместно време имам косопад, постоянно мисля за него, представям си,че косата ми ще окапе, че ще оплешивея. Пръстите ми са постоянно в косата ,дърпам я,за да видя дали ще паднат косъмчета и ако падне дори само едно направо полодявам и се отчайвам. Самочувствието ми падна, постоянно съм затворен в себе си и си мисля,че косота ми ще окапе. Притеснявам се да излезна с приятели,защото косата ми е не е от най-гъстите и с тоя косопад,пръстите постоянно в косата,нямам думи просто. Почвам да дъвча косъмчетата, комплексирам се ,може проблема да не е изобщо сериозен,но в моето съзнание е като най-лошото,което може да се слуя на човек.
Благодаря ВИ!