anniivanova написа:Здравейте д-р Тодорова ще се радвам на вашия професионален отговор, жена съм на 31год.имам дете на близо 3год., аз го гледам вкъщи/ трудно дете е/, със съпруга ме се караме постоянно, той е много нервен, на няколко пъти тази година вдигах кръвно не много 140/90, чувствам се много зле напоследък, не мога да спя добре, гади ми се, напрегнато ми е постоянно, минелата седмица имах няколко дни силно главоболие, но вече почти отмина /боли ме малко/, В петък ходих на невролог прати ме веднага на скенер, а после на ямр- всичко нормално, ходих и на кардиолог ЕКГ е добре, но сега съм силно притеснена, защото имам от 2 дни изтръпване от лявата страна на устните и бузата/ изтръпнала ми е и понякога го усещам като бодежи с иглички, също така и по ръцете/, а от вчера ми е изтръпнала брадичката и ме боде като с иглички. Моля ви кажете дали е на нервна почва и какво трябва да взема. БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ОТГОВОРИТЕ.
Здравейте,
Искам да уточня, че аз съм психолог и психотерапевт и нямам касателство с медикаментозно лечение. То се назначава от медицинско лице след поставяне на съответна диагноза. Би било безотговорно от моя страна да ви дам препоръки как да се лекувате, като всъщност вие не споменавате нищо за вашата диагноза. Може да става въпрос за вид тревожно разстройство със соматични прояви, но може и да е физиологичен проблем Препоръчвам ви да посетите психиатър, който да определи дали проблема е невротичен и да ви назначи съответно лечение. Не разчитайте само на медикаменти, а посетете и психотерапевт, който ще ви помогне да се справите с проблемите в дългосрочен план. Пожелавам ви успех!