diana85 написа:Здравейте!
Въпросът ми се отнася до майка ми! Не знам дали трябва да се обърна към Вас или към друг специалист и Ви моля да ме насочите, ако се налага.
От известно време майка има проблеми с очите, поставиха й диагноза перде и на двете очи, водила съм я на двама лекари със специалност очни болести (офталмолози).
Проблемът е, че двамата с баща ми са единствено на неговата пенсия от 192.00 лв. Тя отказва да чуе за лекари, операция с лазер. Вече не знам каква е причината. Дали е в липсата на финансови средства, казвала ми е, че не иска да се харчат пари за нея. Или има и друга причина? Каквото и да е, искам да го знам. Кажете ми какво мислите, моля Ви, важно ми е.
Благодаря предварително!
george75 написа:Здравейте, имам следния проблем
Аз съм на 39 тя е на 79
Разстроивам се от спор с майка ми за нешо незначително и трудно ми минава получавам напрежение, стрес разконцентрирам се и не мога да свърша нищо а дори и нищо да не правя нещо все едно ме стега навсякъде не съм спокоен.
Ето ви пример как започва всичко прибирам се в много добро настроение и тя ме среща на вратата с въпроса
- прибираш ли се ! Нали щеше да ходиш доло в мазето !
Казвам и ,че вече съм бил там то е и видно от това което нося с мен ,че съм го взел от там Консерви.
Тя ми отговаря Аз ти приготвих нещо за доло ,но щом си ходил вече
После Аз се измивам и започвам да свалям дрехите с които съм бил навън и тя ми казва
- Ама Боклука тука ли ще седи !
Онова нещо било Боклука ами защо не ми каза на вратата преди да вляза щях да го хвърля!!!Казвам и го тя се съгласява с мен и се оправдава обаче все пак щял да миирше ако го остави. започвам да се нервирам и работата която имам не върви.
Сядам на масата да ям за да си пия хапчето тя решава да ми го даде без да съм я карал да го прави обаче 5 минути пред очите ми се мъчи да го извади от блистера като прави много движения и не спира да мрънка което ме изнервя и казва ,че не може да излезе при което аз и го издърпам от ръцете и за 1 секунда го изваждам.
По същия начин став и когато се качи в колата чака да потегля и започва едно суетене как да си сложи колана как е можело да го направят такъв и колко е трудно да го сложи.
По принцип избягвам дори да говоря с нея защото веднага става спор дори и да съм съгласен с нея.Никои от роднините ни и комшиите не иска да общува с нея скарала се е с почти всички.
Аз ако не ми беше майка нямаше да съм отдавна с нея .Не може да живее сама.Уме само да чисти и готви.Пенсията и е малка а на мен заплатата ми е малка и не мога да плашам за две жилиа разноските.
gyurkan написа:Ивам силни подозрения че имам синдром на дефицит на вниманието.В момента съм студент и имам трудности с взимането на изпитите поради отлаганията ми да седна уча,няма значение че после съжалявам за тия отлагания все се повтарят.За да мога да довърша нещо до край трябва да ми е супер интересно но не всичко е така разбира се.И така въпроса ми е дали наистина имам това разтройство или си го въобразявам и доколкото знам в България не се продават медикаменти лекуващи това разтройство?
Още от Framar.bg
Назад към Психология, психиатрия и сексология
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта