Рубриката на психолога - подкрепа и взаимопомощ, полезни съвети

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с психология, психиатрия и сексология, да споделяте мнения и да получите съвет.

Re: Психология и психотерапия

Мнениеот kerybery » 23 Окт 2014, 16:15

Здравейте д-р Ели Ноева! Бих искала да Ви попитам, тъй като в момента пия Анафранил, възможно ли е да се извършват кръвни изследвания, тъй като съм с анемия и гуша и трябва да си правя такива! Имам и други въпроси, но ще Ви пиша по нататък! Благодаря Ви! Поздрави
kerybery

Мнениеот Eli Noeva » 24 Окт 2014, 11:05

Здравейте,
Пишете, че трябва да направите кръвни изследвания.
Те назначени ли са от лекуващия Ви лекар?
Диагностиката чрез изследване на кръвта се прави при множество заболявания.
В случай, че изследването е назнаначено от Вашия лекар - доверете се на неговата преценка.
Поздрави - Ели Ноева.
Eli Noeva

Мнениеот kerybery » 24 Окт 2014, 23:10

Здравейте! Да, правя профилактични прегледи на всеки 6 месеца заради анемията и щитовидната жлеза! Въпросът ми е тъй, като сега пия Анафранил той ще повлияе ли по някакъв начин на резултатите от кръвните изследвания? Благодаря!
Поздрави
kerybery

Мнениеот Eli Noeva » 25 Окт 2014, 08:55

Здравейте,
Информирайте лекуващия лекар, назначил приема на анафранил, че имате други здравословни проблеми и приемате лекарства за анемия и щит. жлеза.

Влиянието на медикамента анафранил върху показателите на щитовидна жлеза и анемия могат да предвидят само лекуващите специалисти - съответно хематолог и ендокринолог.

Ели Ноева.
Eli Noeva

Re: Галина Тодорова – психолог-консултант

Мнениеот nie_mojem_vsishko » 12 Ное 2014, 13:47

Здравейте,постоянно имам някакъв страх,да не нараня някого,страх ме е от всичко?
nie_mojem_vsishko

Мнениеот nie_mojem_vsishko » 12 Ное 2014, 13:47

Здравейте,постоянно имам някакъв страх,да не нараня някого,страх ме е от всичко?
nie_mojem_vsishko

Мнениеот nie_mojem_vsishko » 12 Ное 2014, 13:48

Здравейте,какво ще ме посъветвате ви за страха,постоянно ме е страх ,да не нараня някого,от всичко?
nie_mojem_vsishko

Мнениеот Eli Noeva » 12 Ное 2014, 19:20

Здравейте,
За Вашия постоянен страх от всичко и да не нараните някого може да има различни причини.
Но, за да се диагностицира правилно е добре да се консултирате с лекар - психиатър или с психолог - психотерапевт и да се изследва степента на тревожност у Вас.

Ели Ноева.
Eli Noeva

Мнениеот Eli Noeva » 12 Ное 2014, 19:38

Здравейте,
За Вашия постоянен страх от всичко и да не нараните някого може да има различни причини.
Възможно е наличие на генерализирана тревожност, обсесивно-компулсивно разтройство или нещо друго.
Но, за да се диагностицира правилно Вашето състояние е добре да се консултирате с лекар - психиатър или с психолог - психотерапевт, да се изследва степента на тревожност у Вас, и да научите как да овладявате страховете си..

Ели Ноева.
Eli Noeva

Мнениеот Galina Todorova » 15 Ное 2014, 20:34

nie_mojem_vsishko написа:Здравейте,постоянно имам някакъв страх,да не нараня някого,страх ме е от всичко?

Здравейте,
Доста оскъдно е описанието Ви относно проблема, който заявявате. Всички хора страдат от определени страхове, но много зависи дали те са обосновани и конкретни или неясни и абстрактни. Доколкото разбирам вашият страх е свързан с някакви натрапливи "страшни" мисли, че можете да нараните някого. Натрапливите мисли са повтарящи се идеи, мисли образи или импулси, които изглеждат безсмислени, но въпреки това продължават да се вмъкват в ума. Примери са образите на насилие спрямо някого или страховете да не би да си забравил лампата включена или вратата - незаключена. Вие разбирате, че тези мисли или страхове са ирационални и се опитвате да ги потиснете, но те продължават да нахлуват в ума ви в продължение на часове, дни, седмици или по-дълго. Не сте писали какво правите за да намалите или да избягате от тези мисли, например: извършвате ли определени действия, които също да са натрапливи? За да получите по-голяма яснота за състоянието си, посетете специалист, на който да споделите подробно какво мислите и чувствате. Професионалистът ще ви помогне да намерите решение на проблема и да се справите с него. Препоръчвам ви да ползвате услугите на когнитивно-поведенчески психолог или психотерапевт. Пожелавам ви успех!
Аватар
Galina Todorova

ПредишнаСледваща

Назад към Психология, психиатрия и сексология