oleg90 написа:Здравейте д-р Тодорова. Пиша Ви с една надежда за разрешаване на един дългогодишен проблем. Бях 2-3 клас, когато една вечер заваля градушка, тока спря и като всеки човек и моята баба започна да вика че градушката ни уби в тоя момент се плаша и дългогодишните ми мъки започват. От тази вечер живота ми стана истински ад за едно малко дете, при всяко едно облаче което се задава изпадах в паника както и до ден днешен но сега е малко по различно. Преди около 2 години усетих вече облекчение на паниката в такива моменти и когато започнах да се радвам че всичко се оправя се прояви проблема под друг симптом, бях съдия на един мотокрос когато ни връхлетя голяма буря и докато намеря подслон започнах да се задушвам. По никакъв начин неможех да поема въздух, тои стигаше до гърлото и след това секваше. От тогава вече при вятър и някакъв дъжд започвам да се задушавам, стигна се до там че и като пътувам с кола се паникьосвам и започвам да усещам че ми е трудно да поема въздух. Аз като цяло имам страх и от вода но мисля че задушаването е паническа атака от травмата нанесена ми като малък, закупих си наскоро един инхалатор който водят за безобиден просто отпускащ бронхите за случай че получа задушаване, лекарството е солбутамол. Дълги години пих и хапче Thioridazin, което вече не се продава поне в аптеките до които имам допир. Чух за едно лекарство Zoloft, дали мога да опитам с него или какво бихте ми препоръчали да направя и какви лекарства да опитам, засега нямам възможност да ида на лекар и затова търся препоръка от Вас. Този проблем ме е заклещил в живота до степен в която немога да предприема никакво действие като да започна работа затова ще съм Ви много благодарен ако ми препоръчате терапия с някакво лекарство. Предварително Ви благодаря!
Galina Todorova написа:oleg90 написа:Здравейте д-р Тодорова. Пиша Ви с една надежда за разрешаване на един дългогодишен проблем. Бях 2-3 клас, когато една вечер заваля градушка, тока спря и като всеки човек и моята баба започна да вика че градушката ни уби в тоя момент се плаша и дългогодишните ми мъки започват. От тази вечер живота ми стана истински ад за едно малко дете, при всяко едно облаче което се задава изпадах в паника както и до ден днешен но сега е малко по различно. Преди около 2 години усетих вече облекчение на паниката в такива моменти и когато започнах да се радвам че всичко се оправя се прояви проблема под друг симптом, бях съдия на един мотокрос когато ни връхлетя голяма буря и докато намеря подслон започнах да се задушвам. По никакъв начин неможех да поема въздух, тои стигаше до гърлото и след това секваше. От тогава вече при вятър и някакъв дъжд започвам да се задушавам, стигна се до там че и като пътувам с кола се паникьосвам и започвам да усещам че ми е трудно да поема въздух. Аз като цяло имам страх и от вода но мисля че задушаването е паническа атака от травмата нанесена ми като малък, закупих си наскоро един инхалатор който водят за безобиден просто отпускащ бронхите за случай че получа задушаване, лекарството е солбутамол. Дълги години пих и хапче Thioridazin, което вече не се продава поне в аптеките до които имам допир. Чух за едно лекарство Zoloft, дали мога да опитам с него или какво бихте ми препоръчали да направя и какви лекарства да опитам, засега нямам възможност да ида на лекар и затова търся препоръка от Вас. Този проблем ме е заклещил в живота до степен в която немога да предприема никакво действие като да започна работа затова ще съм Ви много благодарен ако ми препоръчате терапия с някакво лекарство. Предварително Ви благодаря!
Здравейте,
За съжаление не мога да ви дам препоръка какъв медикамент да използвате, защото не съм медицинско лице. Аз съм психотерапевт и помагам на хората като ги уча как да преодоляват страховете си и да се справят с проблеми в личен и професионален план, а също какви поведенчески стратегии да предприемат за да преодолеят тревожността, фобиите, депресията. Споделеното от вас ме кара да мисля, че вие имате тревожно разстройство, чиято симптоматика е психосоматична. Трудно е да се лекува тревожно разстройство или паническа атака чрез съвети. Бих казала, дори е невъзможно. Моят съвет е да се консултирате с психиатър, който да постави правилната диагноза и да ви предпише адекватно медикаментозно лечение (ако се налага). Безотговорно би било да се съветвате с хора, които не са специалисти или да прилагате самолечение. Много полезно за вас ще бъде консултация с психолог или психотерапевт, който ще ви помогне да внесете яснота относно проблема, измъчвайки ви толкова години. Теоретично може да прочетете какво представлява тревожното разстройство и съответните фобии, но начините за справяне с тях би трябвало да обсъдите със специалисти, посещавайки техните кабинети. Пожелавам ви успех!
Още от Framar.bg
Назад към Психология, психиатрия и сексология
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта