dju861 написа:Zdraveyte, minalata godina na 23 mart, polu4ih iztrapvane na lqvata raka i lqvata 4ast na liceto i mi beshe stanalo mnogo losho, uplashih se mnogo ot tova s1stoqnie i se okaza, 4e bilo nervna kriza. Tazi nervna kriza se poqvi v sledstvie ot tova, 4e raboteh 3 meseca pod silen stres i naprejenie izrazqvasht se v treperene na racete, sarcebiene i silno pritesnenie, no togava ne o4akvah, 4e moje ot tova da mi stane ne6to. Sled tova otidoh na nevrolog, imah glavobolie, iztrapven na liceto, sarcebiene, uskoren puls i tremor na prastite. Togava mi postaviha diagnoza drugi nevroti4ni razstroitsva f48 i mi kazaha, 4e bilo ot nervite. Sled 2 meseca pak otidoh na lekar, no pri drug nevrolog, poradi tova, 4e simptomite mi neotshumqvaha, napraviha mi test na Romberg, kato napravih nqkakva poza s zatvoreni o4i, i mi kaza, 4e nqmam nevrologi4no zabolqvane, sled tova mi napravi i EEG I vsi4ko beshe nared. Prati me na psihiatar i toi mi izpisa seropram i ksanaks i mi kaza, 4e s1m imala socialna fobiq i zatova s1m se pritesnqvala na rabota i sa mi trepereli racete, zapo4nah psihoterapiq pri drug psihiatar i toi mi kaza, 4e s1m imala leka forma na socilana fobiq i nqmam nujda ot lekarstva, no vse pak gi pih 3 meseca. Hodih na psihoterapiq okolo 8, 9 seansa, no kraq na oktomvri prek1snah, a p1rviqt psihiatar pri koito hodih mi kaza, 4e racete mi trepereli ot sresa i 4e netrqbvalo da go mislq i taka 6te se opravq, sled tezi dumi mnogo se uspokoih i si kazah, 4e tova e ot nevrozata. Dekemvri mesec imah mnogo golqmo podobrenie, nqmah zaduh, bolka v glavata, iztrapvane na liceto, trepereh mnogo po-rqdko i si mislih, 4e ve4e po4ti s1m ozdravqla. No prez qnuari pak prejivqh nqkoi stresoci situacii i otnovo se poqvi iztrapvane na liceto, glavobolie, zapo4nah pak da se trevoja kakvo mi ima, stresirah se, ot4aivah se, pla4eh i zapo4nah sqkash pove4e da treperq i nqkade prez qnuari, fevruari, zabelqzah 4e dqsnata raka po4na pove4e da treperi ot lqvata, a v na4aloto, kogato se poqvi problema prez mart 2012 nqmashe tova treperene, k1m trepereneto imah i potrepvane na muskulite na tqloto, sarcebiene,uskoren puls i prez mart tazi godina otidoh pak na psihoterapiq i toi mi kaza, 4e tova moje da e esencialen tremor, az mnogo se uplashih i otidoh na nevrolog, pregleda me i mi kaza, 4e spored neq ne e nevrologi4no, az q popitah za tazi bolest i tq kaza, 4e spored neq ne e, no nai to4no moje da se kaja kato mi napravqt EMG, napravih si i lekarkata kaza, 4e nqmam tipi4noto zahva6tane na zalpovete za esencialniq tremor i mi postavi diagnoza usilen fiziologi4en i psihogenen tremor, nego den se uspokoih, no sled tova zapo4nah vseki den da se trevoja mnogo, dali nqmam tova zabolqvane, da ne sa sgreshili, ili p1k ako go nqmam da ne se poqvi, postoqnno si gledam racete, za6toto dqsnata treperi pove4e. I ot celiq tozi stres mi se poqvi iztrapvne na liceto, glavobolie, postoqnno se trevoja, 4esto pla4a, strahuvam se za bade6teto si. Ponqkoga si davam kuraj, kazvam si 4e ni6to mi nqma, drug p1t si vikam, sigurno mi ima ne6to i taka ve4e 2 meseca sam v tova polojenie . Drugiq mesec, shte hodq na nare4enski bani za nervanta sistema, za6toto nevrolojkata mi beshe prepora4ala. A ina4e ve4e ne hodq na psihoterapiq.
Здравейте,
Споделеното от Вас ме кара да мисля, че страдате от паническо разстройство. Най-вероятно сте много тревожен човек, стремящ се към перфектност. Когато тревожните разстройства не се лекуват по подходящия начин, към тях се прибавя и депресията. Бих ви препоръчала да продължите с адекватно медикаментозно лечение, което ще ви изпише психиатър. Не пренебрегвайте и психотерапията. Хубаво е да се ориентирате към когнитивно-поведенчески консултант. Променете и дневния си режим. Има много подходящи релаксиращи техники, например: автогенен тренинг на Шулц. Най-голям ефект има промяната в начина на възприемане и мислене на нещата от ежедневието Ви. Желая Ви успех!