Рубриката на психолога - подкрепа и взаимопомощ, полезни съвети

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с психология, психиатрия и сексология, да споделяте мнения и да получите съвет.

Re: Галина Тодорова – психолог-консултант

Мнениеот Galina Todorova » 26 Май 2013, 21:49

dju861 написа:Zdraveyte, minalata godina na 23 mart, polu4ih iztrapvane na lqvata raka i lqvata 4ast na liceto i mi beshe stanalo mnogo losho, uplashih se mnogo ot tova s1stoqnie i se okaza, 4e bilo nervna kriza. Tazi nervna kriza se poqvi v sledstvie ot tova, 4e raboteh 3 meseca pod silen stres i naprejenie izrazqvasht se v treperene na racete, sarcebiene i silno pritesnenie, no togava ne o4akvah, 4e moje ot tova da mi stane ne6to. Sled tova otidoh na nevrolog, imah glavobolie, iztrapven na liceto, sarcebiene, uskoren puls i tremor na prastite. Togava mi postaviha diagnoza drugi nevroti4ni razstroitsva f48 i mi kazaha, 4e bilo ot nervite. Sled 2 meseca pak otidoh na lekar, no pri drug nevrolog, poradi tova, 4e simptomite mi neotshumqvaha, napraviha mi test na Romberg, kato napravih nqkakva poza s zatvoreni o4i, i mi kaza, 4e nqmam nevrologi4no zabolqvane, sled tova mi napravi i EEG I vsi4ko beshe nared. Prati me na psihiatar i toi mi izpisa seropram i ksanaks i mi kaza, 4e s1m imala socialna fobiq i zatova s1m se pritesnqvala na rabota i sa mi trepereli racete, zapo4nah psihoterapiq pri drug psihiatar i toi mi kaza, 4e s1m imala leka forma na socilana fobiq i nqmam nujda ot lekarstva, no vse pak gi pih 3 meseca. Hodih na psihoterapiq okolo 8, 9 seansa, no kraq na oktomvri prek1snah, a p1rviqt psihiatar pri koito hodih mi kaza, 4e racete mi trepereli ot sresa i 4e netrqbvalo da go mislq i taka 6te se opravq, sled tezi dumi mnogo se uspokoih i si kazah, 4e tova e ot nevrozata. Dekemvri mesec imah mnogo golqmo podobrenie, nqmah zaduh, bolka v glavata, iztrapvane na liceto, trepereh mnogo po-rqdko i si mislih, 4e ve4e po4ti s1m ozdravqla. No prez qnuari pak prejivqh nqkoi stresoci situacii i otnovo se poqvi iztrapvane na liceto, glavobolie, zapo4nah pak da se trevoja kakvo mi ima, stresirah se, ot4aivah se, pla4eh i zapo4nah sqkash pove4e da treperq i nqkade prez qnuari, fevruari, zabelqzah 4e dqsnata raka po4na pove4e da treperi ot lqvata, a v na4aloto, kogato se poqvi problema prez mart 2012 nqmashe tova treperene, k1m trepereneto imah i potrepvane na muskulite na tqloto, sarcebiene,uskoren puls i prez mart tazi godina otidoh pak na psihoterapiq i toi mi kaza, 4e tova moje da e esencialen tremor, az mnogo se uplashih i otidoh na nevrolog, pregleda me i mi kaza, 4e spored neq ne e nevrologi4no, az q popitah za tazi bolest i tq kaza, 4e spored neq ne e, no nai to4no moje da se kaja kato mi napravqt EMG, napravih si i lekarkata kaza, 4e nqmam tipi4noto zahva6tane na zalpovete za esencialniq tremor i mi postavi diagnoza usilen fiziologi4en i psihogenen tremor, nego den se uspokoih, no sled tova zapo4nah vseki den da se trevoja mnogo, dali nqmam tova zabolqvane, da ne sa sgreshili, ili p1k ako go nqmam da ne se poqvi, postoqnno si gledam racete, za6toto dqsnata treperi pove4e. I ot celiq tozi stres mi se poqvi iztrapvne na liceto, glavobolie, postoqnno se trevoja, 4esto pla4a, strahuvam se za bade6teto si. Ponqkoga si davam kuraj, kazvam si 4e ni6to mi nqma, drug p1t si vikam, sigurno mi ima ne6to i taka ve4e 2 meseca sam v tova polojenie . Drugiq mesec, shte hodq na nare4enski bani za nervanta sistema, za6toto nevrolojkata mi beshe prepora4ala. A ina4e ve4e ne hodq na psihoterapiq.

Здравейте,
Споделеното от Вас ме кара да мисля, че страдате от паническо разстройство. Най-вероятно сте много тревожен човек, стремящ се към перфектност. Когато тревожните разстройства не се лекуват по подходящия начин, към тях се прибавя и депресията. Бих ви препоръчала да продължите с адекватно медикаментозно лечение, което ще ви изпише психиатър. Не пренебрегвайте и психотерапията. Хубаво е да се ориентирате към когнитивно-поведенчески консултант. Променете и дневния си режим. Има много подходящи релаксиращи техники, например: автогенен тренинг на Шулц. Най-голям ефект има промяната в начина на възприемане и мислене на нещата от ежедневието Ви. Желая Ви успех!
Аватар
Galina Todorova

Мнениеот melina88 » 30 Май 2013, 10:46

Добър ден :) Имам паническо разтройство и приемам Ривотрил и Сероксат за съжаление Сероксата ми свърши и няма как да го взема без рецепта а психиатърката ми е на 150 км от тук . Рязко спрях приема на Сероксат и нежеланите лекарствени ефекти при рязкото отнемане са много лоши можете ли да ми кажете някой заместител на Сероксат или нещо подобно което се купува без рецепта защото рязкото спиране на Сероксата ми влияе много зле а скоро не се очертава да се видя с психиатърката си спешно ми трябва някакъв заместител .
melina88

Мнениеот Galina Todorova » 30 Май 2013, 13:21

melina88 написа:Добър ден :) Имам паническо разтройство и приемам Ривотрил и Сероксат за съжаление Сероксата ми свърши и няма как да го взема без рецепта а психиатърката ми е на 150 км от тук . Рязко спрях приема на Сероксат и нежеланите лекарствени ефекти при рязкото отнемане са много лоши можете ли да ми кажете някой заместител на Сероксат или нещо подобно което се купува без рецепта защото рязкото спиране на Сероксата ми влияе много зле а скоро не се очертава да се видя с психиатърката си спешно ми трябва някакъв заместител .

Здравейте,
За съжаление не мога да ви помогна с информация за медикаментозно лечение. Всички лекарства от групата на антидепресантите се взимат с рецепта. За вас е добре да продължите лечението си с медикаментите, които е изписала вашата психиатърка. Рецепта за серопрам може да ви даде и личният лекар. Желая Ви успех!
Аватар
Galina Todorova

Психология и психотерапия

Мнениеот Eli Noeva » 31 Май 2013, 15:52

Здравейте, в тази рубрика можете да задавате вашите въпроси относно:
• Психологическо консултиране
• Помощ и подкрепа при стрес, страх и безпокойство
• Панически пристъпи и депресивни състояния, трудни ситуации, когнитивно–поведенчески проблеми. фобии, зависимости
• Развиване на личностния потенциал
• Развиване на емоционална интелигентност
• Обучение за овладяване и управление на емоциите
• Обучение за поставяне и реализиране на цели
• Възстановяване на енергийния баланс чрез техники за прогресивно мускулно отпускане, насочени визуализации, емоционална свобода, дихателни техники и др
• Регресии и прогресии
Повече за мен и моята практика можете да научите от профила ми в Справочник Фрамар
Eli Noeva

Мнениеот ekaterina7777 » 04 Юни 2013, 00:34

Здравейте г-жо Тодорова,
Предвид факта, че съм на кръстопът и не знам към кого да се обърна за помощ, много благодаря за възможността да бъда онлайн консултирана.
От около 10 години съм под някакъв “похлупак”, ... сякаш някой друг живее живота ми. Животът преди 2004 сякаш е изтрит от съзнанието ми (или не помня, или имам само мъгляви и доста често неточни спомени за дадено преживяване). Искам да уточня, че тогава изживях много разтърсваща за мен любовна история, след която и до днес се чувствам изчерпана емоционално (ако мога така да кажа). Буквално усещането ми е, че след тази връзка аз нямам сърце в гърдите си и не мога вече да чувствам. Нямам никаква идея как сега съм със съпруг (да уточня, че аз си го поканих в живота) и две деца. През този 10–годишен период преживях няколко разтърсващи за мен самата конфликта. Аз не съм конфликтна личност, не обичам и не мога да споря ... и когато някой крещи насреща ми обикновено не отвръщам нищо (независимо кой е прав) ... просто се оттеглям. Споменавам тези няколко спора без да навлизам в подробности, защото са доста елементарни неща и много хора биха се изсмели, как може да ме вълнува такава глупост. Проблемът в случая е това, че не мога да преглътна казаните думи и че не съм се защитила в подходящия момент ... че в течение на години обидата не престава да ме измъчва и буквално управлява живота ми ... Ами че аз доста често не смея да изляза от къщи за да не срещна еди кой си ... Глупаво е, знам ... Но ме измъчва. Станала съм доста песимистично настроена, асоциална, дори и да се запозная с някой, много бързо след това преостановявам създадения контакт, а също така се правя, че не забелязвам човека, като дори не знам защо съм изградила този отвратителен навик и отблъсквам хората съвсем целенасочено. А страшно много се нуждая точно от обратното – от срещи с хора, от работа (да уточня, че се задържам за много кратко и скоро след назначение си подавам оставката и напускам работа. Предвид настоящата безработица това е изключително глупаво, така е, но аз не издържам). Получил се е един омагьосан кръг от който не мога да изляза.
Опитвам сама да променя мисленето си, защото съм сигурна, че всичко идва от начина ми на мислене, но не мога да се справя сама. Предполагам, че трябва да говоря с компетентен човек практикуващ хипноза, най-вече за да ми помогне да преодолея злобните нападки, които са ме огорчили до такава степен и да ми помогне да осъзная от къде произлиза проблема, който ме е спрял на едно място и не мога да продължа живота си. Това рефлектира много лошо на моето семейство. Съпругът ми ме обича и се опитва да ме разбира, но за децата ми се опасявам, че ще е пагубно за тяхното правилно развитие. Дори се замислям дали не е по-правилно да се махна и да растат без майка, отколкото да ги “увредя” с моите нелогични, на пръв поглед, странности.
Моля, дайте ми съвет според вас на какво се дължи моя проблем и правилно ли смятам, че съм за хипнотерапевт или мислите, че има друг вариант.
П.С.: Извинявам се за дългия пост и много Ви благодаря, за отделеното време.
ekaterina7777

Мнениеот Galina Todorova » 06 Юни 2013, 17:54

Galina Todorova написа:
melina88 написа:Добър ден :) Имам паническо разтройство и приемам Ривотрил и Сероксат за съжаление Сероксата ми свърши и няма как да го взема без рецепта а психиатърката ми е на 150 км от тук . Рязко спрях приема на Сероксат и нежеланите лекарствени ефекти при рязкото отнемане са много лоши можете ли да ми кажете някой заместител на Сероксат или нещо подобно което се купува без рецепта защото рязкото спиране на Сероксата ми влияе много зле а скоро не се очертава да се видя с психиатърката си спешно ми трябва някакъв заместител .

Здравейте,
За съжаление не мога да ви помогна с информация за медикаментозно лечение. Всички лекарства от групата на антидепресантите се взимат с рецепта. За вас е добре да продължите лечението си с медикаментите, които е изписала вашата психиатърка. Рецепта за серопрам може да ви даде и личният лекар. Желая Ви успех!
ekaterina7777 написа:Здравейте г-жо Тодорова,
Предвид факта, че съм на кръстопът и не знам към кого да се обърна за помощ, много благодаря за възможността да бъда онлайн консултирана.
От около 10 години съм под някакъв “похлупак”, ... сякаш някой друг живее живота ми. Животът преди 2004 сякаш е изтрит от съзнанието ми (или не помня, или имам само мъгляви и доста често неточни спомени за дадено преживяване). Искам да уточня, че тогава изживях много разтърсваща за мен любовна история, след която и до днес се чувствам изчерпана емоционално (ако мога така да кажа). Буквално усещането ми е, че след тази връзка аз нямам сърце в гърдите си и не мога вече да чувствам. Нямам никаква идея как сега съм със съпруг (да уточня, че аз си го поканих в живота) и две деца. През този 10–годишен период преживях няколко разтърсващи за мен самата конфликта. Аз не съм конфликтна личност, не обичам и не мога да споря ... и когато някой крещи насреща ми обикновено не отвръщам нищо (независимо кой е прав) ... просто се оттеглям. Споменавам тези няколко спора без да навлизам в подробности, защото са доста елементарни неща и много хора биха се изсмели, как може да ме вълнува такава глупост. Проблемът в случая е това, че не мога да преглътна казаните думи и че не съм се защитила в подходящия момент ... че в течение на години обидата не престава да ме измъчва и буквално управлява живота ми ... Ами че аз доста често не смея да изляза от къщи за да не срещна еди кой си ... Глупаво е, знам ... Но ме измъчва. Станала съм доста песимистично настроена, асоциална, дори и да се запозная с някой, много бързо след това преостановявам създадения контакт, а също така се правя, че не забелязвам човека, като дори не знам защо съм изградила този отвратителен навик и отблъсквам хората съвсем целенасочено. А страшно много се нуждая точно от обратното – от срещи с хора, от работа (да уточня, че се задържам за много кратко и скоро след назначение си подавам оставката и напускам работа. Предвид настоящата безработица това е изключително глупаво, така е, но аз не издържам). Получил се е един омагьосан кръг от който не мога да изляза.
Опитвам сама да променя мисленето си, защото съм сигурна, че всичко идва от начина ми на мислене, но не мога да се справя сама. Предполагам, че трябва да говоря с компетентен човек практикуващ хипноза, най-вече за да ми помогне да преодолея злобните нападки, които са ме огорчили до такава степен и да ми помогне да осъзная от къде произлиза проблема, който ме е спрял на едно място и не мога да продължа живота си. Това рефлектира много лошо на моето семейство. Съпругът ми ме обича и се опитва да ме разбира, но за децата ми се опасявам, че ще е пагубно за тяхното правилно развитие. Дори се замислям дали не е по-правилно да се махна и да растат без майка, отколкото да ги “увредя” с моите нелогични, на пръв поглед, странности.
Моля, дайте ми съвет според вас на какво се дължи моя проблем и правилно ли смятам, че съм за хипнотерапевт или мислите, че има друг вариант.
П.С.: Извинявам се за дългия пост и много Ви благодаря, за отделеното време.

Здравейте,
Разбирам, че сте объркана, но това което споделяте с мен не е достатъчно за да се ориентирам във вашия проблем. Не става ясно кое от вашето поведение смятате, че ще действа пагубно върху развитието на децата ви. Кое е нелогично и странно за вас? Правилно сте решила, че промяната в мисленето ще ви донесе емоционално и поведенческо израстване. Това може да стане като започнете да посещавате когнитивно-поведенчески терапевт, който ще разбере какъв е точно проблема и как може да се разреши. Лично аз съм против хипноза или т.н. хипнотерапия. Не вярвам, че този метод би ви помогнал да се справите със спомените от миналото и начина ви на мислене в настоящето. Препоръчвам ви да да не отлагате консултиране с когнитивен терапевт. Желая Ви успех!
Аватар
Galina Todorova

Мнениеот obs.d.st. » 27 Юни 2013, 15:30

Здравейте,имам проблем който ме тревожи много,може би грешката ми е,че го споделям тук,но само за това намерих сили,така да се каже.За да ви стане ясно моето положение,ще ви разкажа на кратко историята ми.Преди години (4-5) започнах да употребявам наркотици,като състоянието ми според мен никога не е било фрапиращо.Интересното при мен е ,че сама осъзнах какво би могло да се случи с мен и твърдо се реших ,че трябва да престана.Не стана изведнъж,няма да лъжа,нямам и сметка.Така нареченото спиране траеше около 2 години,след което от време на време отново залитвах.Изминалата последна година и половина почти се чувствам много добре,не съм употребявала,не пия(това също беше проблем при мен),цигари никога не съм и пушила.Кандидатствам тази година ветеринарна медицина и някак си успях да се съхраня и смея да твърдя ,че живота ми никак не лош(в момента),имам прекалено много причини да съм щастлива.И наистина така се чувствам..тука идва и моя проблем.Напоследък,не знам дали е заради напрежението от факта ,че изпитите приближават ,но се чувствам много потисната.Не мога да заспивам(което при мен е било проблем преди,но не и в последните 2 години) ,изпадам в едни състояния които не мога да ги определя-депресивни може би.Това което ми се върти постоянно в главата е как искам да се надрусам.Споделих на моя приятел,който винаги ме е подкрепял,но май не го прие толкова сериозно.Казва че ми има пълно доверие,че вече не съм този човек и няма да го направя пак.От една страна ме радва това, от друга съм много уплашена,защото тези мисли и желания продължават и ме е страх за себе си,може да звучи глупаво,но наистина ме е страх.Не искам да се проваля пак,това е много важен етап от живота ми в момента и не искам наркотиците отново да ме провалят.Не знам каква е причината за случващото се с мен сега,по-лошото е че така и не можах да си дам отговор защо изобщо започнах и какво ме е накарало.Надявам се да ми помогнете,съжелявам,ако моя проблем не е в специалността ви,макар че съм почти убедена,че греша.Не си спомням добре,но мисля че веднъж като по-малка (8-9 клас) дойдох веднъж,но не продължих терапията,тъй като тогава мотивацията ми определено я нямаше.
obs.d.st.

Мнениеот Galina Todorova » 28 Юни 2013, 21:34

obs.d.st. написа:Здравейте,имам проблем който ме тревожи много,може би грешката ми е,че го споделям тук,но само за това намерих сили,така да се каже.За да ви стане ясно моето положение,ще ви разкажа на кратко историята ми.Преди години (4-5) започнах да употребявам наркотици,като състоянието ми според мен никога не е било фрапиращо.Интересното при мен е ,че сама осъзнах какво би могло да се случи с мен и твърдо се реших ,че трябва да престана.Не стана изведнъж,няма да лъжа,нямам и сметка.Така нареченото спиране траеше около 2 години,след което от време на време отново залитвах.Изминалата последна година и половина почти се чувствам много добре,не съм употребявала,не пия(това също беше проблем при мен),цигари никога не съм и пушила.Кандидатствам тази година ветеринарна медицина и някак си успях да се съхраня и смея да твърдя ,че живота ми никак не лош(в момента),имам прекалено много причини да съм щастлива.И наистина така се чувствам..тука идва и моя проблем.Напоследък,не знам дали е заради напрежението от факта ,че изпитите приближават ,но се чувствам много потисната.Не мога да заспивам(което при мен е било проблем преди,но не и в последните 2 години) ,изпадам в едни състояния които не мога да ги определя-депресивни може би.Това което ми се върти постоянно в главата е как искам да се надрусам.Споделих на моя приятел,който винаги ме е подкрепял,но май не го прие толкова сериозно.Казва че ми има пълно доверие,че вече не съм този човек и няма да го направя пак.От една страна ме радва това, от друга съм много уплашена,защото тези мисли и желания продължават и ме е страх за себе си,може да звучи глупаво,но наистина ме е страх.Не искам да се проваля пак,това е много важен етап от живота ми в момента и не искам наркотиците отново да ме провалят.Не знам каква е причината за случващото се с мен сега,по-лошото е че така и не можах да си дам отговор защо изобщо започнах и какво ме е накарало.Надявам се да ми помогнете,съжелявам,ако моя проблем не е в специалността ви,макар че съм почти убедена,че греша.Не си спомням добре,но мисля че веднъж като по-малка (8-9 клас) дойдох веднъж,но не продължих терапията,тъй като тогава мотивацията ми определено я нямаше.

Здравейте,
Така и не споделяте към какво вещество (освен алкохола) е била вашата зависимост. Трябва да знаете, че адекватна психологическа помощ не може да ви бъде оказана чрез задаване на въпроси и получаване на отговори във каквито и да било форуми.
Вероятно знаете, че процесът на възстановяване при зависимости от ПАВ е свързан с индивидуални фактори. Обикновено зависимите хора имат негативно възприятие за себе си.Ниската самооценка и липсата на самоуважение са свързани с невъзможността за създаване на пълноценен начин на живот, вината и преживяването за нисък самоконтрол. Сериозно поражение от продължителната употреба на ПАВ са трудностите на зависимите за справяне с емоциите. Обикновено тези хора имат по-високи нива на враждебност. Дисфорията и загубата на емоции са чести афективни състояния. Много често тези състояния нямират израз в соматизации или слабо изразена, но персистираща депресия.
Поздравявам ви за твърдото решение да не взимате ПАВ. Поздравявам ви и за волята, която сте проявили година и половина да не се докосвате до тях, но трябва да знаете, че вече сте много по уязвима към рецидивиране на проблема. Препоръчвам ви да потърсите професионална помощ и да споделите точно как се чувствате и какво мислите и кои са ситуациите, които провокират вашите чувства и мисли. Вие сте започнала един сложен и дълъг процес наречен "пътуване към центъра на своето Аз". Често това е болезнено пътуване, но всеки зависим знае, че борбата е на живот и смърт. Трудно ще се справите без професионална намеса.Така, че не се колебайте, а потърсете професионална помощ. Желая ви успех!
Аватар
Galina Todorova

Мнениеот ivelin » 30 Юли 2013, 16:20

Здравейте д-р Тодорова!Баща ми е на 75 години и диагнозата му е синдром на раздразнено дебело черво със запек,МСБ,Енцефалопатия.Болките в стомаха са ежедневни.Има понякога тикове на ръцете. В болницата в Силистра където го лекуваха лекарите казаха,че е на психична основа!От три месеца и нещо има нарушен нощен сън.Ходихме на психиатър и му беше изписано Акутил 1 хапче сутрин,Деанксит сутрин и вечер по едно хапче и вечер Тритико половин хапче.10 вечери Зопиклон след това само при нужда Зопиклон.Един месец ги вземаше и беше добре спеше добре и нямаше болки в стомаха но когато увеличихме Тритико на една таблетка вечер на сутринта беше много замаян.Наруши му се нощният сън.Пред деня спеше а нощем не можеше.Психиатърката каза да спрем Тритико и вечер да взима Неолексан по една таблетка.Неолексан взима по вече от месец но през ноща не може да спи.Сега взима 1 таблетка Деанксит сутрин и Неолексан 1 таблетка вечер но ефект няма.Взима понякога Зопиклон но ефект нулев.Болките в стомаха започнаха да са ежедневни за тях взима спазмомен но болките временно минават.И пак стана много неспокоен.Може ли да взима Деанксит сутрин и на обяд по едно хапче а вечер да взима примерно Мелатонин чувал съм добри отзиви за Мелатонина.Забелязах,че като взима Деанксит е по-спокоен и няма болки в стомаха.Ще ви бъда благодарен много ако ми отговорите.Поздрави!
ivelin

Мнениеот Galina Todorova » 01 Авг 2013, 19:36

ivelin написа:Здравейте д-р Тодорова!Баща ми е на 75 години и диагнозата му е синдром на раздразнено дебело черво със запек,МСБ,Енцефалопатия.Болките в стомаха са ежедневни.Има понякога тикове на ръцете. В болницата в Силистра където го лекуваха лекарите казаха,че е на психична основа!От три месеца и нещо има нарушен нощен сън.Ходихме на психиатър и му беше изписано Акутил 1 хапче сутрин,Деанксит сутрин и вечер по едно хапче и вечер Тритико половин хапче.10 вечери Зопиклон след това само при нужда Зопиклон.Един месец ги вземаше и беше добре спеше добре и нямаше болки в стомаха но когато увеличихме Тритико на една таблетка вечер на сутринта беше много замаян.Наруши му се нощният сън.Пред деня спеше а нощем не можеше.Психиатърката каза да спрем Тритико и вечер да взима Неолексан по една таблетка.Неолексан взима по вече от месец но през ноща не може да спи.Сега взима 1 таблетка Деанксит сутрин и Неолексан 1 таблетка вечер но ефект няма.Взима понякога Зопиклон но ефект нулев.Болките в стомаха започнаха да са ежедневни за тях взима спазмомен но болките временно минават.И пак стана много неспокоен.Може ли да взима Деанксит сутрин и на обяд по едно хапче а вечер да взима примерно Мелатонин чувал съм добри отзиви за Мелатонина.Забелязах,че като взима Деанксит е по-спокоен и няма болки в стомаха.Ще ви бъда благодарен много ако ми отговорите.Поздрави!

Здравейте,
Съжалявам, но не мога да ви помогна, защото аз съм психолог, а не психиатър или невролог и не съм компетентна относно медикаментозното лечение. Консултирайте се отново със съответните специалисти, а също така няма да бъде излишно баща ви да направи един консулт с психолог или психотерапевт. Желая ви успех!
Аватар
Galina Todorova

ПредишнаСледваща

Назад към Психология, психиатрия и сексология