Сърдечна недостатъчност, кардиомиопатии - мнения и въпроси

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани със сърдечни заболявания, да споделяте мнения и да получите съвет от медицинския екип на "Фрамар". Тук ще получите консултация по въпроси за лечение на проблеми с високо или ниско кръвно налягане, аритмии, инфаркт и други.

Сърдечна недостатъчност, кардиомиопатии - мнения и въпроси

Мнениеот Dr Deliibryamov » 14 Яну 2019, 20:02

В тема "Сърдечна недостатъчност, кардиомиопатии" на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани с тези болестни състояния. Тук може да получите консултация, съвет и информация относно причините за появата им, характерните симптоми, поставянето на диагноза и възможностите за лечение. На вашите въпроси отговаря Д-р Якуб Делиибрямов - кардиолог.

Сърдечната недостатъчност представлява клиничен синдром, който може да се появи в хода на редица на сърдечно-съдови заболявания (хипертония, коронарна атеросклероза, клапни пороци и др.). При това болестно състояние сърцето не може да осъществи помпената си функция и да снабдява тялото с необходимите му количества кръв. Характерни симптоми са: лесна уморяемост, обща отпадналост, задух при леко физическо натоварване или в легнало положение, намален физически капацитет, кръвен застой белодробното или системното кръвообращение с поява на отоци в областта на глезените и подбедриците, натрупване на течност в белите дробове, плевра и коремна кухина. Кардиомиопатиите са група от заболявания на сърдечния мускул, които протичат хронично и са свързани с уголемяване и разширяване на сърдечните кухини, водещи често до развитие на сърдечна недостатъчност.

Подробна информация за д-р Якуб Делиибрямов ще откриете в справочника на Фрамар.
Dr Deliibryamov
 
Мнения: 9
Регистриран на: 30 Яну 2019, 13:50

Назад към Сърдечни заболявания

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта