Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.
04 Апр 2016, 16:40
nefertiti написа:Gold, хаха. Добре, да не ти разваляме диетата значи :) Ами има много видове арома масажи, с разни комбинации, които може и да стимулират имунната система . Един по-екзотичен, но много интересен и комплексно полезен за много неща е и този с камъните.
С камъните е много готин, но доста парят, ако не си подготвен. или поне при мен беше вид с парливи камъни.
04 Апр 2016, 16:40
Иначе сега се сещам, че имаше някакви терапии дето змии ти ходят по лицето и по тялото, ако го намираш за достатъчно екзотично, но не съм чувала в България да се прави.
05 Апр 2016, 09:49
Топлички са камъните, но не парят. Точно това усещане, докато ги движат загряти, е много приятно :)
А това със змиите аз не му викам екзотично, а извратено. Това е индонезийска измислица за туристи, някаква атракция за "силни усещания", при която само малтретрират животните. До колкото знам ги третират с антесептици и им връзват с тиксо устите, което си е чиста проба неоправдано изтезание.
05 Апр 2016, 10:57
pavleta написа:Kaya написа:В азиатските страни си е практика да се ходи на сауна, там дори и провеждат първите разговори между бъдещия тъст и зетя.

Там доказват, че са мъже.

Бъдещият тъст сигурно проверява издръжливостта на зетя. Подлага го на изпитание

. Може да го кара да седи повече време и ако падне на пода - не става, ако издържи - става

.
А може и да оцени нагледно гените, които ще се привнасят в рода ;)
05 Апр 2016, 13:21
Ако всички така си проверяваха бъдещите попълнения в семейството, щеше да има повече по-здрави хора. Щом ходят на сауна, значи се грижат за здравето си

.
05 Апр 2016, 14:12
Тази терапия със змиите за какво е? Да си тренираш нервите ли? Как може да го наричат терапия? То по-скоро е подлагане на стрес.
06 Апр 2016, 10:47
Ужас, какви змии. И на мен по-скоро би ми увеличило стреса и докарало разни фобии

.
Давайте с други предложения. За камъните, имате предвид с вулканичните камъни, нали? Знам, че много подобрява лимфния поток и кръвообръщението. Поставят ги на места по тялото, дето се водят енергийни центрове.
06 Апр 2016, 12:37
Преди началото на масажа трябва да ви измерят със специално кристално махало енергията на чакрите. Целта е масажистът предварително да знае къде има натрупана отрицателна енергия и на кои места трябва да се отдели допълнително внимание. Ако не го правят това, значи са аматьори

.
06 Апр 2016, 15:27
Аааа, ти май говориш за радиестезия , ама не е това хаха.
06 Апр 2016, 15:35
nefertiti написа:Топлички са камъните, но не парят. Точно това усещане, докато ги движат загряти, е много приятно :)
А това със змиите аз не му викам екзотично, а извратено. Това е индонезийска измислица за туристи, някаква атракция за "силни усещания", при която само малтретрират животните. До колкото знам ги третират с антесептици и им връзват с тиксо устите, което си е чиста проба неоправдано изтезание.
Това се прави, за да не стресират дамите, които са подложени на разхождане на змии ли?
Ужас! Не бих се подложила на такъв масаж, но има наистина доста извратени, то не са и разхождания на змии, на охлюви и какво ли още не!