Сауна - ползи, мнение, препоръки

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Re: Каква е истината - полезна или вредна е сауната?

Мнениеот Bambaa » 10 Сеп 2016, 12:45

И аз не си представям на масаж да си бърборя с някого :lol: . Как ще се отпусна и насладя на ароматите, тихата музика, тонизиращото размачкване? :wink:
Аватар
Bambaa

Re: Глезите ли се със SPA в следработно време?

Мнениеот Mauritius » 10 Сеп 2016, 13:18

Само масаж и сауна не съм опитвал, когато съм болен. Явно и това трябва да се пробва. Щом казвате, че има такова благотворно влияние.
Mauritius

Мнениеот tinkerbell » 12 Сеп 2016, 11:31

Mauritius написа:Само масаж и сауна не съм опитвал, когато съм болен. Явно и това трябва да се пробва. Щом казвате, че има такова благотворно влияние.

Има логика да помагат. Като се повиши температурата на тялото имунната система почва да унищожава вирусите и заедно с масажа засилват ефектите.
Аватар
tinkerbell

Мнениеот donni » 12 Сеп 2016, 13:59

Нали действат на кръвообращението масажите и сауната. Явно това оказва влияние на настинките. Нали знаете като пиете топли напитки и се увиете в одеялото как се загрява тялото. И те действат по този начин. Масажът раздвижва кръвта.
donni

Мнениеот Pacienti » 12 Сеп 2016, 14:47

Lisandra написа:Pacienti виж тази оферта, мисля и аз да се пусна, масажа е с отстъпка, а СПА-то е безплатно :)
https://www.facebook.com/SenseSpaSofia/ ... =3&theater

Lisandra, благодаря за предложението,възползвах се от сауната, синузитът не ми се възпали, явно действа.
За масаж се оставих в ръцете на мъжът ми и съм кукуряк. Да знаете, че помага, неслучайно едно време бабите са разтривали с ракия, то си е вид масаж. :)
Pacienti

Мнениеот Leonora » 13 Сеп 2016, 11:21

Лятото едва преминава, а вие почнахте с настинките ли? Взимайте мерки, тепърва ни чакат студените месеци.
Аз също бях на сауна през уикенда, ама съвсем непланирано и импровизирано. Ходих в един нов фитнес в нашия квартал и там имаха, та след тренировката реших да я пробвам. Но имаше повече хора, отколкото ми се искаше и не стоях много.
Аватар
Leonora

Мнениеот Lisandra » 13 Сеп 2016, 16:00

Leonora, във фитнеса или в сауната имаше много хора? Сауните принципно са малки и не е удобно с непознати да се стои, където ходя се кефя, че има прозорец, който гледа към градина и не е клаустрофобично.
Pacienti, радвам се, че си добре, хареса ли ти СПА центъра, много е шик, нали?
Lisandra

Мнениеот Lisandra » 13 Сеп 2016, 16:08

Bambaa написа:И аз не си представям на масаж да си бърборя с някого :lol: . Как ще се отпусна и насладя на ароматите, тихата музика, тонизиращото размачкване? :wink:

Ако си с половинката е страхотно изживяване, мъркате си двамата, после пренасяте удоволствието на друго ниво... :oops:
Lisandra

Мнениеот lussy » 14 Сеп 2016, 09:50

Моят мъж не си пада по масажи в студио и трудно би ни се получило да си гукаме. Обикновено аз ходя и като се прибера става работата :lol: .
lussy

Мнениеот irka » 14 Сеп 2016, 10:02

Наистина не е приятно много хора да се блъскат в сауната. Аз и по тази причина рядко се възползвам.
irka

ПредишнаСледваща

Назад към Общи здравни теми