SCI - бизнес за милиони или от милиони спестовни балъци

Всяко мнение има място на ринга и никой противник не е за подценяване - не се караме, а дискутираме!

SCI - бизнес за милиони или от милиони спестовни балъци

Мнениеот Fute » 24 Ное 2012, 16:25

Преди няколко дни бях на бизнес презентация на SCI(Save Card International) и реших тук да споделя моите впечатления от този семинар. Поканиха ме много близки приятели и имах добри очаквания, съдейки по думите ми. В действителност се оказа, че схемата много ми напомня за печално известните пирамиди "Проксима" и "Галакси", но тук поне имат някакъв продукт - карта, с която да се спестява. Дръпнах се веднага, но моите приятели /семейство са/ взеха да ме убеждават, че греша, че системата няма никога да се изхаби и да спре, че това е една много добра и толерантна бизнес практика, която скоро ще излезе извън България.
Интересно ми е, какво би станало, ако картите на SAVE CARD INTERNATIONAL са на ниска абонаментна годишна такса от 20-50 лв и компанията получава приходите си от договорените отстъпки, като отделя и част от тях за притежателите на карти.
Тогава обаче обещаваните доходи от по 10, 20. 50 хиляди лева и бонуси БМВ-та биха били невъзможни. Това е и причината за "бизнес сътрудниците" и техните пари , които акумулират паричните приходи на компанията. Става дума за бинарен модел при мрежови маркетинг -приходите идват от идват от закупилите "бизнес център" и в много по-малка степен от комисионната, която плащат сключилите договор с SCI търговски обекти.
Ако реалните намерения на компанията SCI са да развива голяма мрежа от картодържатели, те биха имали масивна рекламна кампания навсякъде, щяха да бъдат представени в големите търговски вериги и там да набират голямата потребителска общност, която да реализира приходи към нея и самите картодържатели, чрез реално реализираните отстъпки. В реалността има само сектантско убеждаване на хората да си закупят "бизнес център" на техния сайт и едни голи обещания за големи печалби, евентуално, ако успеят.

Нека хората, които лакомеят за пари, да си отворят учебниците по математика и да сметнат, дали е реално възможно чрез отстъпки от по 0,5% (това е процентът, който получават закупилите "бизнес център" от потреблението на хората, които те са включили) да правят суми като 10 или 20 хиляди лева и да получават като бонуси нови коли BMW . Не е лошо да сметнат, че оборотът на месец на лично твоите потребители трябва да е 1 000 000 лева и то в обектите на SCI. за да спечелите точно 5000 лева за този месец. За 10 000 лева месечно - два милиона трябва да изхарчат за месеца. Съвсем друго е обаче, ако убедиш всички наоколо да станат "бизнес сътрудници" или собственици на "бизнес центрове" - печелиш бързо, докато има кой да дава пари и да се връзва, лаком за пари и лесен успех.
Нямам идея до каква степен е законно всичко, но явно и собствениците нямат, защото са регистрирани на Сейшелските острови като интернет платформа.

На презентацията един се изцепи, че SCI ще станат по-велики от APPLE и Microsoft, защото "всеки трябва да яде, но не всеки се нуждае от айфон". :lol:
Групово ръкопляскане, което ме изби на смях, но хората наистина си го вярват.
Замислих се до каква степен е полезна системата и за фирмите, които дават отстъпка.
Ако даваш голяма отстъпка, която става още по-голяма с процента за компанията SCI, това дали ще ти вдигне оборота до степен да повиши приходите? Ако работиш на надвишени цени с много проценти, защо ги държиш така високи - намали ги леко, прави адекватна ценова политика и по естествен начин ще имаш повече потребители, без значение дали имат карти или не.
Нямам и идея защо си вярват, че ще се намерят 5 човека под тях в пирамидата, които ще убедят по още пет и така нататък, но 5 на десета степен е почти 10 милиона потребители и то само от 1 бизнес център. Тогава всички сме вътре, но няма да има продажби на бизнес центрове и системата спира.

Преди да отидете на някое от представянията им, доста се замислете, за да не си изпатите от лакомията си. Хубаво е ей така да получаваш 10 000 лева месечно, друг въпрос е дали това е възможно.
Fute
 
Мнения: 104
Регистриран на: 09 Юли 2012, 19:53

Re: SCI - бизнес за милиони или от милиони спестовни балъци

Мнениеот Vampire Kiss » 25 Дек 2012, 14:43

Да те поправя, SCI се чете Save Company International, а не Save Card International.
Да не говорим и какъв смях е...подарявали нови BMW-та. Чета тук от ръководството:
scibmw.jpg
scibmw.jpg (55.14 KiB) Прегледано 17104 пъти

Тоест, както правели някога хитрите мъже ...вземат кола на някоя кака, ама на нейно име. На втория месец спират изплащането и колата обратно в магазина. :mrgreen:
О времена, о нрави, о балъци! :P
Vampire Kiss
 
Мнения: 89
Регистриран на: 05 Авг 2011, 14:49

Re: SCI - бизнес за милиони или от милиони спестовни балъци

Мнениеот genev » 06 Фев 2013, 21:44

Абсолютна пирамида и промиване на мозъци.Не им се връзвайте ами им прочетете много внимателно ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ.Ще видите че се разминават с големите им приказки на презентациите и за задължителните две карти които трябва да продадете.Впрочем те вече ги подаряват защото балъците и обектите им доста намаляха.Най лесно се правят ПАРИ от човешки МЕЧТИ. Затова четете и не им вЕрвейте. ПИРАМИДАААААААААААААААААА ААААААААААААААААААААА.
genev
 
Мнения: 1
Регистриран на: 06 Фев 2013, 21:35

Re: SCI - бизнес за милиони или от милиони спестовни балъци

Мнениеот Fute » 06 Фев 2013, 22:10

Подаряват ли ги вече? Това е нещо ново, я раздуй, раздуй.... :D
Fute
 
Мнения: 104
Регистриран на: 09 Юли 2012, 19:53

Re: SCI - бизнес за милиони или от милиони спестовни балъци

Мнениеот Golfie » 07 Авг 2013, 15:58

Бягайте от там, ама на всяка цена, там добро не е прокопсало!
Golfie
 
Мнения: 211
Регистриран на: 04 Ное 2011, 23:16

Re: SCI - бизнес за милиони или от милиони спестовни балъци

Мнениеот ninars » 08 Авг 2013, 10:57

Два месеца ме преследваха по телефона. Отидох на една от сбирките им и край ...нямаше отърване, та се наложи да съм рязка...
ninars
 
Мнения: 345
Регистриран на: 10 Дек 2012, 19:51

Re: SCI - бизнес за милиони или от милиони спестовни балъци

Мнениеот dolphin » 31 Окт 2013, 18:26

Здравейте всички, хубаво е че времето минава и всеки може да оцени това. Резултатите са налице и обещанията се изпълняват, има вече раздадени над 20 автомобила BMW и бизнес партньори, който за тези две години усилена работа получават... айде да не си разменяме банкови извлечения, но да кажем че, 10 000 лв. средно се взимат от някой хора. Други с по-малко разбира се около 4 000 лв. А някой само с по 1 000 лв. на месец. и като всяка работа няма лесни пари. Така че който не хваща идеята и не разбира за какво става въпрос нека си спести отрицателното мнение.
dolphin
 
Мнения: 1
Регистриран на: 31 Окт 2013, 18:11

Re: SCI - бизнес за милиони или от милиони спестовни балъци

Мнениеот Fute » 31 Окт 2013, 21:38

dolphin написа:Здравейте всички, хубаво е че времето минава и всеки може да оцени това. Резултатите са налице и обещанията се изпълняват, има вече раздадени над 20 автомобила BMW и бизнес партньори, който за тези две години усилена работа получават... айде да не си разменяме банкови извлечения, но да кажем че, 10 000 лв. средно се взимат от някой хора. Други с по-малко разбира се около 4 000 лв. А някой само с по 1 000 лв. на месец. и като всяка работа няма лесни пари. Така че който не хваща идеята и не разбира за какво става въпрос нека си спести отрицателното мнение.


И тези пари идват от...парите, спестени в обектите или от финансова пирамида?
Fute
 
Мнения: 104
Регистриран на: 09 Юли 2012, 19:53

Re: SCI - бизнес за милиони или от милиони спестовни балъци

Мнениеот Violetta » 02 Фев 2014, 17:44

Сега виждам темата и умирам от смях. Да ви разкажа каква история имах с въпросната "компания"...
В началото на юни, 2013, моя приятелка ме помоли за 3000 лева - заем, за кратък период от време, който бързо ще ми върне. Исках да и помогна, разбрахме се да ми ги върне в края на юли месец, това било нова идея, нова възможност за бизнес. Добре, исках да помогна, дадох и ги в ръцете, като на срещата тя ми продаде и карта "за големи отстъпки навсякъде". Имах пари, платих и за 50 лева получих пакет с документи и карта, които не отворих, докато не стана прекалено късно...Това било бъдещето на бизнеса, тя беше много ентусиазирана.
В края на юли започнах да и напомням, че съм и дала пари в заем. Въпрос на броени дни било да получи първата заплата и да ми ги върне, че и да ме черпи.
Потърси ме мъжът и, в последния ден на юли. Човекът ми каза, че приятелката ми не е получила още заплата и много неудобно се чувствала. Помоли ме да и звънна и да я успокоя. нали съм блага душа, обадих се, пихме кафе, смяхме се, тя ми предложи да ми покаже какво работи. И ме заведе на презентация.
От презентацията нищо не разбрах, освен това, че приятелката ми искаше да дам и аз 3000 лева, за да започне тя да ми връща парите, като аз и ще спечеля отгоре. Върнах се в Плевен, реших да отворя плика и да прочета повече за картата.
Останах зашеметена - това беше абсолютна измама. Да дам още 3000 лева, за да започне тя да ми връща от тях парите...Що за идея?
Позвъних и, за да я попитам няма ли друга възможност, съвсем деликатно я помолих да побърза, че искам да заведа децата си на море - разведена съм и имам две деца, които зависят от мен.
Мълчание...вече почти 6 месеца тя си чака "първата заплата", мъжът и /с него работим заедно/ го е срам и "Добър ден" да ми каже, а нея я виждам само да обикаля в костюм по кафенетата и да се мъчи да уговори някой да и даде пари, за да стартира и той бизнес сайт в прословутата успешна компания - SCI. Много е жалко, че има такива измамници, а няма кой да ги спре.
Violetta
 
Мнения: 466
Регистриран на: 28 Апр 2011, 22:58

Re: SCI - бизнес за милиони или от милиони спестовни балъци

Мнениеот VirtualBusiness » 02 Фев 2014, 18:06

Violetta написа:Сега виждам темата и умирам от смях. Да ви разкажа каква история имах с въпросната "компания"...
В началото на юни, 2013, моя приятелка ме помоли за 3000 лева - заем, за кратък период от време, който бързо ще ми върне. Исках да и помогна, разбрахме се да ми ги върне в края на юли месец, това било нова идея, нова възможност за бизнес. Добре, исках да помогна, дадох и ги в ръцете, като на срещата тя ми продаде и карта "за големи отстъпки навсякъде". Имах пари, платих и за 50 лева получих пакет с документи и карта, които не отворих, докато не стана прекалено късно...Това било бъдещето на бизнеса, тя беше много ентусиазирана.
В края на юли започнах да и напомням, че съм и дала пари в заем. Въпрос на броени дни било да получи първата заплата и да ми ги върне, че и да ме черпи.
Потърси ме мъжът и, в последния ден на юли. Човекът ми каза, че приятелката ми не е получила още заплата и много неудобно се чувствала. Помоли ме да и звънна и да я успокоя. нали съм блага душа, обадих се, пихме кафе, смяхме се, тя ми предложи да ми покаже какво работи. И ме заведе на презентация.
От презентацията нищо не разбрах, освен това, че приятелката ми искаше да дам и аз 3000 лева, за да започне тя да ми връща парите, като аз и ще спечеля отгоре. Върнах се в Плевен, реших да отворя плика и да прочета повече за картата.
Останах зашеметена - това беше абсолютна измама. Да дам още 3000 лева, за да започне тя да ми връща от тях парите...Що за идея?
Позвъних и, за да я попитам няма ли друга възможност, съвсем деликатно я помолих да побърза, че искам да заведа децата си на море - разведена съм и имам две деца, които зависят от мен.
Мълчание...вече почти 6 месеца тя си чака "първата заплата", мъжът и /с него работим заедно/ го е срам и "Добър ден" да ми каже, а нея я виждам само да обикаля в костюм по кафенетата и да се мъчи да уговори някой да и даде пари, за да стартира и той бизнес сайт в прословутата успешна компания - SCI. Много е жалко, че има такива измамници, а няма кой да ги спре.



Госпожо, виждам темата Ви и реших да пиша. Разбирам проблема Ви, за съжаление, не обвинявайте системата, а обвинете приятелката си, че Ви е подвела. Системата е справедлива и работи, но често колеги, в желание за бърза печалба, не казват всичко на хората, с които се срещат. Приятелката Ви е била подведена, тя е подвела и Вас.

Комисионерството и МЛМ не са за некоректни хора, още повече, те убиват всичко за останалите хора в системата. Тя е дала 3000 и е получила възможност за да бъде част от системата и е на равна нога с нас. Но защото е започнала по нечестен начин, без да ви върне парите, тя вероятно ще продължи и така. Вярвам в системата на SCI, ние сме обречени на успех. Но трябва да се освободим от нечестните хора, които са там, за да злоупотребят. Пастор Рангелов постоянно говори за това.
VirtualBusiness
 
Мнения: 42
Регистриран на: 02 Фев 2014, 18:00

Следваща

Назад към Сблъсък

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта