Сексология и сексуални проблеми

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с психология, психиатрия и сексология, да споделяте мнения и да получите съвет.

Re: Д-р Тодор Еров - сексология и сексуални проблеми

Мнениеот homunculus » 07 Юни 2014, 15:28

Д-р Еров, пиша с добре познатият проблем с преждевременна еякулация.
Преди време докато имах редовен партньор това не ми представляваше проблем и с времето изчезна като смятах, че повече няма да се появи.
След малко по-дълга пауза около 5-6 месеца започнах да водя не толкова редовен полов живот и проблема се беше завърнал, правейки контакта с нов партньор повече притеснителен и неприятен от колкото всичко друго.

Тъй като в момента справянето с този проблем с редовен партньор не е вариант се налага да търся други начини. След като изчетох малко материали по въпроса, къде достоверни, къде не, смятам, че ще се наложи лечение с някакви медикаменти.

Първият ми вариант беше Дапоксетин, но не намирам никакви медикаменти на основата на този препарат като изключим сайтове със съмнителен произход които продават генерици с още по-съмнителен произход и качества, като определено не съм склонен да рискувам здравето си по този начин.
Следващото нещо беше да проверя кои други SSRI препарати биха имали подобно действие, бях се насочил към таблетка Анафранил (25мг ??) няколко часа преди секс, но тук удрям на камък.

Проблемът в момента е, че нямам възможност да мина по целият канал джипи->направления->прегледи и консултации и евентуално рецепта. Поради различни причини, много дълъг престой в чужбина и редици други в момента не съм здравно осигурен и ще мине поне още месец-два докато това се реши.

Та въпросът ми е следният, има ли медикамент който да ползвам и да мога да закупя без рецепта, знам, че това не са бонбони и не мога просто така на собствена глава да ги вземам, за да видя какво ще стане, но в момента съм готов да поема риска за да се справя с този много досаден проблем.

Не страдам и не съм страдал от нищо по-сериозно от настинка през последните 15 години, на 29 съм, тегло - почти 100 кг. Нямам никакви алергии, нямам никакви хронични и наследствени заболявания, психични разстройства и други. Не приемам никакви лекарства или добавки към момента, нито съм приемал в близкото минало.
homunculus

Мнениеот homunculus » 09 Юни 2014, 18:47

Само да добавя, днес се срещнах с познат - лекар.
Питах го какво може да каже по въпроса, но е далеч от неговата специаност.
Даде ми рецепта за анафранил 10мг и каза, че според него 10мг на ден + 1 хапче допълнително няколко часа преди полов акт, но все пак каза, че е по-добре да се посъветвам с човек който има опит в тази сфера.
homunculus

Мнениеот Dr Todor Erov » 15 Юни 2014, 19:00

homunculus написа:Д-р Еров, пиша с добре познатият проблем с преждевременна еякулация.
Преди време докато имах редовен партньор това не ми представляваше проблем и с времето изчезна като смятах, че повече няма да се появи.
След малко по-дълга пауза около 5-6 месеца започнах да водя не толкова редовен полов живот и проблема се беше завърнал, правейки контакта с нов партньор повече притеснителен и неприятен от колкото всичко друго.

Тъй като в момента справянето с този проблем с редовен партньор не е вариант се налага да търся други начини. След като изчетох малко материали по въпроса, къде достоверни, къде не, смятам, че ще се наложи лечение с някакви медикаменти.

Първият ми вариант беше Дапоксетин, но не намирам никакви медикаменти на основата на този препарат като изключим сайтове със съмнителен произход които продават генерици с още по-съмнителен произход и качества, като определено не съм склонен да рискувам здравето си по този начин.
Следващото нещо беше да проверя кои други SSRI препарати биха имали подобно действие, бях се насочил към таблетка Анафранил (25мг ??) няколко часа преди секс, но тук удрям на камък.

Проблемът в момента е, че нямам възможност да мина по целият канал джипи->направления->прегледи и консултации и евентуално рецепта. Поради различни причини, много дълъг престой в чужбина и редици други в момента не съм здравно осигурен и ще мине поне още месец-два докато това се реши.

Та въпросът ми е следният, има ли медикамент който да ползвам и да мога да закупя без рецепта, знам, че това не са бонбони и не мога просто така на собствена глава да ги вземам, за да видя какво ще стане, но в момента съм готов да поема риска за да се справя с този много досаден проблем.

Не страдам и не съм страдал от нищо по-сериозно от настинка през последните 15 години, на 29 съм, тегло - почти 100 кг. Нямам никакви алергии, нямам никакви хронични и наследствени заболявания, психични разстройства и други. Не приемам никакви лекарства или добавки към момента, нито съм приемал в близкото минало.

Моят съвет е да не се приема Анафранил, подходящи са лекарства от групата на така наречените антидепресанти. Належаща е консултация, мога да Ви изпиша медикамент само след консултативен преглед.
Аватар
Dr Todor Erov

Мнениеот bypats » 19 Юни 2014, 13:00

Д-р Еров На 49 години съм от три години имам проблеми с простатата.Вечер вземам Доксазосин 4мг.Имам проблеми в Секса .Удоволствието ми е много намаляло при секс.Забавя ми се времето на семеизпразване.Някой път даже не мога да свърша.Чувствам че и пениса ми не е напълно еректирал. Не чувствам пълно удоволствие Чувствителноста на пениса ми е ниска.Помогнете!
bypats

Мнениеот Dr Todor Erov » 03 Юли 2014, 11:45

bypats написа:Д-р Еров На 49 години съм от три години имам проблеми с простатата.Вечер вземам Доксазосин 4мг.Имам проблеми в Секса .Удоволствието ми е много намаляло при секс.Забавя ми се времето на семеизпразване.Някой път даже не мога да свърша.Чувствам че и пениса ми не е напълно еректирал. Не чувствам пълно удоволствие Чувствителноста на пениса ми е ниска.Помогнете!

Здравейте! Трябва да смените лекарството за простатата. А колкото до другия проблем, заради редица показатели, е нужно да направим един обстоен консултативен преглед.
Аватар
Dr Todor Erov

Мнениеот naki » 03 Юли 2014, 16:48

Здравейте д-р Еров, на 43г съм и имам проблем с ниска или въобще липса на възбудимост и много слаба ерекция. Това започна от края на 2009г.Горе-долу по същото време започнах да пия антидепресант - Efexor. В следващите няколко години забелязах известно спадане на сексуалната активност но го отдавах на стреса и семейството. Но от началото на 2014 нещата станаха наистина зле. Това ме принуди да проуча въпросното лекарство( нямах никаква друга идея), което според лекаря ми, а и от интернет-форумите често дава такъв страничен ефект. Също така си замерих тестостерона (общ), който беше на долната граница. 1 месец след спиране на антидепресанта започнах самостоятелна терапия за увеличаване на производството на собствен тестостерон. Използвам комбинация - hGC + tamoxifen+clomid citrate+tribulus+витамини и минерали. Засега нямам никакъв ефект, а и още е рано. Според вас възможно ли е проблемът да е другаде и евентуално какви стъпки да предприема.
Благодаря предварително
naki

Мнениеот gan4o_ » 04 Юли 2014, 00:03

Здравейте доктор Еров,
Имам въпрос: пия медикамента Тритико 150мг от 4 месеца, от тогава моите пристъпи от предсърдно мъждене на сърцето зачестиха като най-чести тези пристъпи са в последния месец. Моят лекуващ психиатър е в отпуска до средата на август и немога да се свържа с него. Искам да знам мога ли да спра Тритико внезапно и ако не как се спира, и как мога да го почна пак след време ?
Благаодаря предварително !
gan4o_

Мнениеот bypats » 04 Юли 2014, 14:10

Dr Todor Erov написа:
bypats написа:Д-р Еров На 49 години съм от три години имам проблеми с простатата.Вечер вземам Доксазосин 4мг.Имам проблеми в Секса .Удоволствието ми е много намаляло при секс.Забавя ми се времето на семеизпразване.Някой път даже не мога да свърша.Чувствам че и пениса ми не е напълно еректирал. Не чувствам пълно удоволствие Чувствителноста на пениса ми е ниска.Помогнете!

Здравейте! Трябва да смените лекарството за простатата. А колкото до другия проблем, заради редица показатели, е нужно да направим един обстоен консултативен преглед.

Здравейте Д-р Еров.Какво лекарство ми трябва?Сега пък друг проблем се появи болят ме тестисите вече две седмици.Един невролог ми предписа една лепенка КАПСИПЛАСТ понеже ме боли и кръста от травма получена преди година.Залепих лепенката на кръста и ме отболяха и кръста и тестисите! Възможно ли е проблема да е неврологичен и с чуствителноста при секс? А иначе финансово не ми е възможно да дойда при Вас на преглед!
bypats

Мнениеот bypats » 04 Юли 2014, 14:18

bypats написа:
Dr Todor Erov написа:

Здравейте Д-р Еров.Какво лекарство ми трябва?Сега пък друг проблем се появи болят ме тестисите вече две седмици.Един невролог ми предписа една лепенка КАПСИПЛАСТ понеже ме боли и кръста от травма получена преди година.Залепих лепенката на кръста и ме отболяха и кръста и тестисите! Възможно ли е проблема да е неврологичен и с чуствителноста при секс? А иначе финансово не ми е възможно да дойда при Вас на преглед!Но къде мога да Ви намеря ако имам възможност? А с направление от личен лекар става ли?
bypats

Мнениеот patkinpatkov » 06 Юли 2014, 23:56

Здравейте Д-р Еров. Предполагам, че имам преждевременна еякулация. На 20 години съм и от 2 месеца редовно правя секс, но все едно и също. Пил съм Setaloft, понеже се разболях от паническо разстройство преди 1 година поради доста гадни случки, които ми се случиха за кратко време(Но това всичко е минало и забравено). Значи почти винаги , когато правим секс първия път ми е доста бърз! Значи не знам дали са 2 мин или по- малко или малко по- вече но е някъде там. 2рия път вече е по нормален бих казал от сорта на 15 мин, като е достигал и до 1 час, но това е доста рядко. Понеже приятелката ми е от друг град и нямаше как да се виждаме 1 месец и не сме правили секс, се видяхме снощи и го правихме 4 пъти, като 4-те пъти бях доста бърз от порядъка на 3-6 минути. Това предполагам, че е нормално, като не си правил секс от толкова време и изпитваш много голяма нужда от това. Но проблема, като цяло ми е, че искам да свършвам по- бавно, защото това адски много ме притеснява и ми влияе много на самочуствието. Вече ми писна да свършвам за 2-3 минути. Кръвни тестове съм си правил и всичко е наред. И понеже сте от София няма как да дойда на консултация за жалост. Също искам да попитам, ако това е преждевременна еякулация тя лекува ли се(т.е пия хапчета 2-3 месеца или се мажа и отминава, или цял живот трябва да използвам мазила/хапчета). Също така искам да кажа, че ставам адски притеснителен, като ще правим секс с приятелката ми, че ще свърша бързо. Тя не ми показва някакво разочарование или че не и достига(защото ние винаги след това го правим още един път), но просто и преди да почнем, и по време на секса се притеснявам да не свърша твърде бързо, като накрая се оказва точно така, а и също самочуствието ми щом става въпрос за секс е доста ниско, което предполагам, че пак може да се окаже причина.
patkinpatkov

ПредишнаСледваща

Назад към Психология, психиатрия и сексология