В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с психология, психиатрия и сексология, да споделяте мнения и да получите съвет.
27 Юли 2014, 23:09
nincheto_95 написа:Здравейте момиче на 19 г. съм.Преди 2 години правих анален секс с едно момче,от тогава анусът ми не е същия мисля че се получи разкъсване..сега правих вагинален със същото момче,и докато го правехме нещо прещракваше,на какво може да се дължи,и по този начин може ли да ми е направил нещо?Имам чувството че ми е станало нещо,може и да си внушавам,имам чувството че няма да мога да се сдържам.Че отново нещо с анусът ми се е случило..мерси предварително
Ако имате някакво увреждане на ануса или разкъсване, щяхте да усещате болка или да се появи кръвотечение. В случая тези "прещраквания" може да са израз на някакво субективно усещане, а не на патологични прояви. Ако се притеснявате, че имате анатомично увреждане на половите органи, направете консултация с акушеро- гинеколог. Според мен Вие сте здрава, но за да не получавате неприятни усещания по време на секс е нужен сексуален опит и подходящ партньор.
28 Юли 2014, 02:16
Здравейте, жена на 25 години съм. Преди няколко месеца получих гъбична инфекция, която лекувах доста време ,което ме умори психически (като цяло лесно се притеснявам , когато със здравето ми нещо не е наред) . Последните изследва показаха, че всичко е нормално , но при най-малкия дискомфорт започвам да се притеснявам да не съм развила отново инфекция.Лошото е .че след тези премеждия сексуалното ми желание намаля . Имам приятел от две години ,преди тези няколко месеца имахме много добър сексуален живот , той успяваше да ме предразположи много лесно , но вече не е точно така, не мога да се отпусна и възбудя. Какво мога да направя , за да се върне всичко като преди?
01 Авг 2014, 22:28
geri_89 написа:Здравейте, жена на 25 години съм. Преди няколко месеца получих гъбична инфекция, която лекувах доста време ,което ме умори психически (като цяло лесно се притеснявам , когато със здравето ми нещо не е наред) . Последните изследва показаха, че всичко е нормално , но при най-малкия дискомфорт започвам да се притеснявам да не съм развила отново инфекция.Лошото е .че след тези премеждия сексуалното ми желание намаля . Имам приятел от две години ,преди тези няколко месеца имахме много добър сексуален живот , той успяваше да ме предразположи много лесно , но вече не е точно така, не мога да се отпусна и възбудя. Какво мога да направя , за да се върне всичко като преди?
Предлагам известен период от време да не правите секс, да излизате по - често с приятели, да използвате така нар. петинг. Когато се появи Вашето желание за по- близки контакти, може да ги осъществите. Може да използвате и леки успокоителни , които да подобряват Вашето настроение ( съдържащи жълт кантарион)
03 Авг 2014, 14:05
здравейте, нямам желание за секс, обичам мъжа си с който сме заедно от 7год. и имаме детенце на 1г. и 7м. Преди да забременея приемах антидепресанти, защото страдах от социална фобия с паническо разстройство. С този антидепресант се чувствах прекрасно, имах желание за всичко. Спрях го когато забременях и продължих да се чувствам добре. Гледам детенцето си сама, таткото е постоянно на работа, бабите са далеч. Имаше период в които не можех да спа, взимах атаракс вечер и сега си спа добре. Но сега пък не ми се прави секс, ама изобщо. Лягам до мъжа си, прегръщам го, гушкам се в него, но не се възбуждам, все казвам, че ме мързи. Ако започнем, после ми харесва, става ми хубаво. Но аз все се ослушвам да не се събуди детето. Нямам никаква възможност да посетя психиатър, а сексолог тук в града няма. На няколко пъти исках да започна пак антидепресантите Ципралекс, защото една приятелка фармацевтка ме увери, че половинка на ден няма да ми навреди, пък и ще си върна желанието за всичко. Моля за вашето мнение. Благодаря!
08 Авг 2014, 17:20
Здравейте доктор Еров,
аз съм момче на 24г. Правих секс без презерватив с едно момиче след употребата на голямо количество алкохол. Това се случи на на 07.08.2014г. Сега ме гони изключително голямо чувство на вина и страх от възможност от заразяване с венерически болести - ужастно е, немога да спя вечер от притеснение,нямам апетит и изгубих всякакво сексуално желание .Искам да се изследвам за възможно заразяване с венерическа болест, но незнам колко време след сексуалния акт трябва да се направят тестове за да разбера възможно най-скоро резултатите? Има ли някои от болестите които мога да изключа от списъка с изследвания при положение,че нямам здравословни оплаквания и няма признаци на нито 1 вирус. Знам,че едни видове болести могат да се изследват около 10 дена след акта но незнам кои са. Знам също и че СПИН и сифилис се изследват след като са минали поне 2 месеца от акта. Сърдечно Ви моля за вашата помощ за създаването на списък с излседвания и кога да се направят. Изпаднал съм в огромна паника и искам да се отърся възможно най-скоро като се убедя,че не съм се заразил с нищо. Момичето с което бях твърди,че няма никакви заболявания а за мен това беше първият път който правих секс без презерватив ,което ме успокоява до известна степен ,но познавайки я знам че е имала доста сексуални партньори и немога да съм сигурен, че не ме лъже или че няма заболяване за което тя не подозира.
09 Авг 2014, 02:56
Доктор Еров, бих желал да добавя още нещо към предния пост.
Знам ,че при такава ситуация като описаната по-горе от мен се ходи веднага при гинеколог или уролог, но при положение, че няма никакви симптоми на инфекция или никакви външни промени по самия пенис и няма какво да се диагностицира при самия преглед бих желал да го избегна. Имам предишен опит при който след френска без презерватив се бях стреснал много и отидох при гинеколог, но той се възползва от невежеството ми и ме накара да си направя изследвания в неговата клиника които ми струваха 200лв.
10 Авг 2014, 15:45
Здравейте, д-р Еров!
Ние сме двойка 40 годишни, имаме връзка от една година. Връзката е много силна, предстои ни съвместен живот, който и двамата желаем, изключително свързани емоционално, с общи интереси. Но имаме проблем : през тази една година приятеля ми не е стигнал до еякулация нито веднъж. Получава нормална ерекция, твърди, че го привличам сексуално, но този проблем доведе до това постепенно да намалим (а напоследък даже да спрем) сексуалните контакти. Пробвали сме различни техники, ограничения, разговаряме свободно на тази тема, но проблема е очевиден. Аз (жената) съм търпелива, въпреки че търся в себе си причината.
Затруднявам се да избера подход, имаме нужда от съвети, изследване,лечение или там необходимото, защото и двамата искаме да разрешим проблема, да запазим връзката, даже да имаме дете. Молим Ви за съвет какво да предприемем!
11 Авг 2014, 14:38
здравейте! имам проблем със забременяването и си мисля че е от това че главичката на пениса на мъжът ми не може да се заголи и искам да попитам дали е възможно това да е проблема.
11 Авг 2014, 15:02
paulina jasminova написа:здравейте! имам проблем със забременяването и си мисля че е от това че главичката на пениса на мъжът ми не може да се заголи и искам да попитам дали е възможно това да е проблема.
Ако мъжът ви има някаква форма на фимоза т.е не може да си заголва главичката на пениса ,това трябва да се коригира .Желателно е консултация с уролог.
12 Авг 2014, 22:01
Здравейте. Последният ми цикъл беше на 19.06,имах симптоми,но менструация така и не се появи. Преди две седмици с приятелят ми правихме секс и за мое огромно съжаление презервативът се скъса.Той сякаш го беше усетил и успя да се отдръпне преди да приключи,но аз за всеки случай изпих Ескапел. получих някакво червено петно,което много ме сърбеше.Обаче от тогава до сега менструация още няма,даже и това зацапване,което се получава от приема на хапчето.Симптоми за идване имам,но винаги отминават. Правих два теста за бременност с първа урина,като единият даже правих преди една седмица и двата бяха отрицателни.Другото ми оплакване е че когато се случи това с презерватива,тъй като акта продължи доста дълго около 1 час,аз някак си се протърках.След това последва 4,5 дена парене и щипане при уриниране и не само.Преди два дни отново го правихме и аз отново се протърках,в края акта беше болезненичък.И ето сега пак това неприятно усещане.Някакви външно изявени следи и ранички нямам,бялото течение си ми е в нормални количества,но усещането за парене е пак на лице.Преди година бях карала цистит придружен с бактерията Ешерихия Коли,бях на лечение и успях да се отърва,но сега отново ме притеснява да не съм прихванала такова нещо.И искам да отбележа,че миналият път когато ги бях прихванала отново се случи след прием на Ескапел.Другото нещо,което ме притеснява и искам да споделя е че партньорите ми са чернокожи.С предишния при който се беше получил гафа,преди това го бях водила на изследвания които бяха отрицателни,а сега с този се готвим да идем,но след случката се притеснявам особено за тези 2 червени петна на ръцете(едното се появи вчера),тъй като съм чела,че се обвързват с хепатит.Вече не знам какво да мисля... МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ,ДОКТОРЕ!!! И имам още един въпрос,тъй като смятам да го водя на всички видове изследвания,как може да се открие дали един мъж е носител на HPV вирусът,тъй като искам и такова изследване да си направи.И вие като лекар какво още бихте препоръчали да се направи освен тези за Хепатит,Хив,Сифилис,особено за човек от Африка.
Ще съм ви адски благодарна ако може да ми отговорите...