Сексология и сексуални проблеми

В тази секция всеки потребител може да зададе конкретен въпрос, на който ще получи професионален отговор от нашите специалисти.

Re: Сексология и сексуални проблеми

Мнениеот Dr Todor Erov » 01 Юли 2018, 13:57

valentin написа:Здравейте,
при полов акт преди няколко дни ми се случи едно пречупване на пениса като се чу леко изпукване в него с лека болка. Постепенно ерекцията ми спадна. Не получих подуване, зачервяване или отток. На следващия ден ерекцията се възстанови напълно. Моля да ми отговорите дали е необходимо да предприема някакви мерки при такъв случай. Понякога ми се е случвала такава ситуация, но последната беше доста по изразена и ме притесни.


Здравейте! Бъдете внимателен по -време на секс, за да не си причините някаква травма. Щом в случая, няма последствия, няма нужда да предприемате нищо.
Последна промяна Dr Todor Erov на 01 Юли 2018, 14:10, променена общо 1 път
Аватар
Dr Todor Erov
 
Мнения: 234
Регистриран на: 21 Апр 2012, 09:01

Re: Сексология и сексуални проблеми

Мнениеот Dr Todor Erov » 01 Юли 2018, 14:13

marina86 написа:
Здравейте ето и резултатите : glucose - 4.8 ; triglicerides - 9.95 ; cholesterol -VLDL -5.00; cholesterol -LDL - 2.00

cholesterol - HDL -1.11; cholesterol total - 7.97 ; estradiol - 18.38; progesteron - 1.21 ; testosteron - 12.70;FT4 - 14.45 ; TSH - 2.180 .Какво ще ни посъветвате .Предварително Ви благодаря.


Вашият съпруг има високи стойности на триглицериди. Възможно е това да е една от причините за проблема. При всички положения това трябва да се лекува, защото освен нарушения в ерекцията, може да получи и сърдечно-съдови смущения. Вашият съпруг има нужда от корекция в терапията, тъй като високите нива на триглицериди водят до запушване на кръвоносни съдове, включително и на пенисните артерии - оттам са и проблемите с ерекцията. Това предполага първо консултация с кардиолог, а след това може да се видим. Моят съвет е задължително да вземете мерки.
Аватар
Dr Todor Erov
 
Мнения: 234
Регистриран на: 21 Апр 2012, 09:01

Re: Сексология и сексуални проблеми

Мнениеот KameliaPanteleeva » 06 Юли 2018, 13:48

Здравейте, бих искала да споделя нашия проблем и попитам за съвет. Става въпрос за приятеля ми /на него ще му е неудобно да седне и пита такива неща,за това реших аз да проуча въпроса/, той е на 45г., аз съм на 32г. от доста време има проблеми със секса, трудно му става или е непостоянен, ако му стане след няколко минути пак спада и така се редуват, а когато му стане и започнем нещо свършва бързо и аз оставам незадоволена и трябва да довършва с ръце където пък на мен ми е неудобно. След време започнах да си мисля дали и от части в мен не е проблема - да не го привличам много /тъй като съм по-едра и закръглена/ за това така трудно да му става...пробвахме да пие хапчета от тези вносните за ерекция има полза,но не мисля, че е редно да се кара само с такива хапчета с неизвестна химия в тях.
KameliaPanteleeva
 
Мнения: 1
Регистриран на: 06 Юли 2018, 13:12

Re: Сексология и сексуални проблеми

Мнениеот togo » 08 Юли 2018, 13:07

Здравейте, др. Еров.Регистрирах се , за да се консултирам с вас по един много рядък проблем.Мъж съм на 47 години , семеен , с едно дете.От около 3 години имам продължителни нощни ерекции, които отначало бяха по-слаби и само сутринта, постепенно се засилиха и започват 2-3 часа, след като заспя.Докато не стана и не се раздвижа , не спадат.Малко след като заспя(ако успея) се повтарят отново.Не са предизвикани от сексуално желание( не чувствам полова възбуда), освен това след изпразване (същата вечер) положението е още по-зле.По принцип половия ми живот си е нормален, нямам проблеми, просто вече го избягвам, заради влошаването на нещата след това.Известно време имах някои симптоми на хрон. простатит, но те се появиха няколко месеца след първите ерекции!Правил съм всички възможни изследвания(по няколко пъти) ходил съм при много уролози(вкл.доценти и професори),един път имах малко кръв в еякулата,(без други оплаквания) взимах Таваник 15 дена, нещата се оправиха , но... никаква връзка с ерекциите!Ходил съм при невролог-сексолог, който беше и психиатър, опитахме с Хедонин, не стана.Пил съм лексотан, диазепам, тритико(от което стана още по-зле)единствено от Андрокур изчезват ерекциите, но страничните ефекти са лоши.Пил съм толкова много неща , че вече не помня всичко.Най-големия проблем е , че почти не спя, и много трудно се издържа вече.Четох в чужди сайтове за този проблем и за съжаление , никъде в света няма адекватно лечение и никой не знае причината и съответно какво да се лекува.Единствено успешно лечение при около 30% от пациентите в едно изследване , проведено върху 24 човека , е с Баклофен.В момента взимам и това , на май няма големи надежди.Спирам , защото мога да пиша подробности безкрайно... Знам че въпроса ми е труден, но ще ви бъда безкрайно благодарен поне за вашето мнение.
togo
 
Мнения: 2
Регистриран на: 08 Юли 2018, 12:42

Re: Сексология и сексуални проблеми

Мнениеот Dr Todor Erov » 14 Юли 2018, 09:41

KameliaPanteleeva написа:Здравейте, бих искала да споделя нашия проблем и попитам за съвет. Става въпрос за приятеля ми /на него ще му е неудобно да седне и пита такива неща,за това реших аз да проуча въпроса/, той е на 45г., аз съм на 32г. от доста време има проблеми със секса, трудно му става или е непостоянен, ако му стане след няколко минути пак спада и така се редуват, а когато му стане и започнем нещо свършва бързо и аз оставам незадоволена и трябва да довършва с ръце където пък на мен ми е неудобно. След време започнах да си мисля дали и от части в мен не е проблема - да не го привличам много /тъй като съм по-едра и закръглена/ за това така трудно да му става...пробвахме да пие хапчета от тези вносните за ерекция има полза,но не мисля, че е редно да се кара само с такива хапчета с неизвестна химия в тях.


Здравейте! Това е един от най-често срещаните проблеми. В такива случаи,винаги се започва с минимум от изследвания, включващи липиден статус и хормони. Ако изследванията са добри и мъжът няма доказано сърдечно, неврологично, еднокринно заболяване, то тогава значи проблемът е свързан с нещо друго. Относно медикаментите - трябва да ми напишете какви хапчета приема, но не е грешка да се взимат добавки или лекарства, които не вредят на организма.
Аватар
Dr Todor Erov
 
Мнения: 234
Регистриран на: 21 Апр 2012, 09:01

Re: Сексология и сексуални проблеми

Мнениеот Dr Todor Erov » 14 Юли 2018, 09:48

togo написа:Здравейте, др. Еров.Регистрирах се , за да се консултирам с вас по един много рядък проблем.Мъж съм на 47 години , семеен , с едно дете.От около 3 години имам продължителни нощни ерекции, които отначало бяха по-слаби и само сутринта, постепенно се засилиха и започват 2-3 часа, след като заспя.Докато не стана и не се раздвижа , не спадат.Малко след като заспя(ако успея) се повтарят отново.Не са предизвикани от сексуално желание( не чувствам полова възбуда), освен това след изпразване (същата вечер) положението е още по-зле.По принцип половия ми живот си е нормален, нямам проблеми, просто вече го избягвам, заради влошаването на нещата след това.Известно време имах някои симптоми на хрон. простатит, но те се появиха няколко месеца след първите ерекции!Правил съм всички възможни изследвания(по няколко пъти) ходил съм при много уролози(вкл.доценти и професори),един път имах малко кръв в еякулата,(без други оплаквания) взимах Таваник 15 дена, нещата се оправиха , но... никаква връзка с ерекциите!Ходил съм при невролог-сексолог, който беше и психиатър, опитахме с Хедонин, не стана.Пил съм лексотан, диазепам, тритико(от което стана още по-зле)единствено от Андрокур изчезват ерекциите, но страничните ефекти са лоши.Пил съм толкова много неща , че вече не помня всичко.Най-големия проблем е , че почти не спя, и много трудно се издържа вече.Четох в чужди сайтове за този проблем и за съжаление , никъде в света няма адекватно лечение и никой не знае причината и съответно какво да се лекува.Единствено успешно лечение при около 30% от пациентите в едно изследване , проведено върху 24 човека , е с Баклофен.В момента взимам и това , на май няма големи надежди.Спирам , защото мога да пиша подробности безкрайно... Знам че въпроса ми е труден, но ще ви бъда безкрайно благодарен поне за вашето мнение.


Здравейте! Тъй като при Вас проблемът е сложен, за да се запозная по-дробно,ще ми трябва цялата документация. Правени ли са Ви хормонални изследвания? Ако са правени,какви са. Най-важното във Вашия случай е да се намери причината, защото иначе лечението ще бъде безкрайно трудно. Смятам,че е най-добре да проведем една консултация, за да може да ми разкажете всичко подробно. Моят телефон е: 0899 85 90 72.
Аватар
Dr Todor Erov
 
Мнения: 234
Регистриран на: 21 Апр 2012, 09:01

Re: Сексология и сексуални проблеми

Мнениеот togo » 15 Юли 2018, 22:33

Благодаря за отговора, д-р Еров.Както казах , правил съм буквално всички възможни изследвания,вкл. всякакви хормонални, скенер и ямр на таза и на кръстни и гръбначни прешлени, всякакви видове микробиология на всички секрети, кръвни , ПСА и т.н. и т.н..Бих дошъл на място за консултация, въпреки че съм доста от далеч, но ...... честно казано , вече не вярвам , че е възможно да ми се помогне.Има хора с такъв проблем, при които продължава вече 20 години!
togo
 
Мнения: 2
Регистриран на: 08 Юли 2018, 12:42

Re: Сексология и сексуални проблеми

Мнениеот Black_cat_13 » 19 Авг 2018, 17:42

Здравейте, с приятеля ми сме на по 33 години, заедно сме от 8 месеца. В началото сексуалният ни живот беше доста добър, почти всеки ден правихме секс. Но от около 2 месеца той няма желание. Говорили сме, твърди, че всичко е заради стрес и умора. Той работи на две места, по едно време беше останал без работа, претърпя лека трудова злополука. Разбирам го. Но така изведнъж да прекъсне сексуалния ни живот нормално ли е? Това внася напрежение във връзката ни.
Другото което ме притеснява е, че видях, че си е писал някакви мръсотийки с едно бивше гадже. А нали уж твърди, че сега въобще не му е до секс.
Благодаря Ви предварително!
Black_cat_13
 
Мнения: 1
Регистриран на: 19 Авг 2018, 17:30

Re: Сексология и сексуални проблеми

Мнениеот magon » 01 Сеп 2018, 12:37

Здравейте!
Предписаха ми Трибестан, въпросът ми е може ли употребата му да доведе до гинекомастия?
magon
 
Мнения: 1
Регистриран на: 01 Сеп 2018, 12:35

Re: Сексология и сексуални проблеми

Мнениеот Dr Todor Erov » 02 Сеп 2018, 22:05

magon написа:Здравейте!
Предписаха ми Трибестан, въпросът ми е може ли употребата му да доведе до гинекомастия?


Здравейте! Няма такава опасност!
Аватар
Dr Todor Erov
 
Мнения: 234
Регистриран на: 21 Апр 2012, 09:01

ПредишнаСледваща

Назад към Други здравни специалисти

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта