Сексология и сексуални проблеми

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с психология, психиатрия и сексология, да споделяте мнения и да получите съвет.

Д-р Тодор Еров - сексология и сексуални проблеми

Мнениеот Merengues » 17 Мар 2013, 21:41

добър вечер значи искам съвет от вас докторе момче на 19 години съм и до сега сам имал 5 полови контакта но и при 5те един и същ проблем когато започне флирта възбуда ерекция всичко е както си трябва но като стигна до слагането на кондом или ерекцията ми спада и ми става по мек пениса или ако я задържа не усещам нищо и не мога да свърша и ме притеснява това малко или много защото не искам при следващия случай да стигнем с момичето до съществената част и пак да ми спадне докато слагам кондом или пак да не мога да свърша
Merengues

Re: Д-р Тодор Еров - сексология и сексуални проблеми

Мнениеот Dr Todor Erov » 21 Мар 2013, 00:11

Merengues написа:добър вечер значи искам съвет от вас докторе момче на 19 години съм и до сега сам имал 5 полови контакта но и при 5те един и същ проблем когато започне флирта възбуда ерекция всичко е както си трябва но като стигна до слагането на кондом или ерекцията ми спада и ми става по мек пениса или ако я задържа не усещам нищо и не мога да свърша и ме притеснява това малко или много защото не искам при следващия случай да стигнем с момичето до съществената част и пак да ми спадне докато слагам кондом или пак да не мога да свърша

Това е често срещан проблем, особено при по- младите хора. Опитайте няколко пъти си слагате презерватив без да правите секс - това са така наречените сухи тренировки, които се правят, за да свикнете с усещането на презерватива. Така няма да се чувствате странно, когато го използвате по време на половия акт. Също така е препоръчително приятелката ви да ви слага презерватива. Ако продължавате да не чувствате нищо с презерватив, но ерекцията ви се задържа, можете да използвате ултра тънки презервативи, които ще ви помогнат да изпитвате по-голямо удоволствие от акта. Не спирайте с тренировките, докато не започнете да се чувствате по-комфортно.
Аватар
Dr Todor Erov

Мнениеот yuliq » 21 Мар 2013, 18:55

Здравейте Д-р Еров
Имам проблем с приятеля ми и по точно с ерекцията му.До сега съм нямала такава ситуация и не знам какво да правя. Случаят е: близо от месец сме заедно, сподели ми че няма 100% ерекция. На въпроса ми "от кога е така?" Той отговори от както съм с теб. Първоначално много се притесних,че проблема идва от мен,че не го привличам сексуално и не се възбужда от мен. Обясни ми,че не е така както си мисля дори напротив от досегашните му партньорки най-много аз съм го привличала сексуално. Проблема беше,че сме нямали полов контакт, но нали все някога ще се случи и накрая имахме.Желание за полов контакт има. Всичко беше наред докато се стигна до проникването нямаше 100% ерекция. Реших да го оставя,а той също беше наясно,че така няма да стане(той също спря с всякакво действие) . Беше му много гадно извини ми се почти 10 пъти, много неудобна за него ситуация. Предполагам как се е чувствал. УЖАСНО!!!На сутринта имаше ерекция, но не пълна малко повече от вечерта, и все пак имахме полов контакт, свърши много бързо. После разбрах, че е нямал полов контакт без презерватив това е било за първи път( изненадах се) За да получа най-ясните отговори за мен искам да до уточня, че не е болен (предполагам поне ,че не е болен) на 26 г. е,спортува ( и от това се изморява), не злоупотребява с алкохол,има малко стрес около него в момента и малко притеснителен( като стане въпрос за мен и по точно мисля си,че той се подценява в много отношения), има малко притеснения относно бъдещето ни и не спира да ги мисли( с една дума аз малко го поразклатих емоционално- в добрия смисъл на думата) държи на мен и си го показва, аз също държа на него. Искам да му помогна, търпелива съм, няма да го изоставя за това,че няма пълна ерекция(предполагам, че проблема му е временен и ,че ще отшуми).Въпросите ми към Вас са следните:
Какво да предприема? Да разговарям ли с него по тая тема или да изчакам известно време?На какво може да се дължи проблема му(на умората,на психична или емоционална основа е, или нещо друго)?
Благодаря Ви предварително.
yuliq

Мнениеот Dr Todor Erov » 28 Мар 2013, 01:13

yuliq написа:Здравейте Д-р Еров
Имам проблем с приятеля ми и по точно с ерекцията му.До сега съм нямала такава ситуация и не знам какво да правя. Случаят е: близо от месец сме заедно, сподели ми че няма 100% ерекция. На въпроса ми "от кога е така?" Той отговори от както съм с теб. Първоначално много се притесних,че проблема идва от мен,че не го привличам сексуално и не се възбужда от мен. Обясни ми,че не е така както си мисля дори напротив от досегашните му партньорки най-много аз съм го привличала сексуално. Проблема беше,че сме нямали полов контакт, но нали все някога ще се случи и накрая имахме.Желание за полов контакт има. Всичко беше наред докато се стигна до проникването нямаше 100% ерекция. Реших да го оставя,а той също беше наясно,че така няма да стане(той също спря с всякакво действие) . Беше му много гадно извини ми се почти 10 пъти, много неудобна за него ситуация. Предполагам как се е чувствал. УЖАСНО!!!На сутринта имаше ерекция, но не пълна малко повече от вечерта, и все пак имахме полов контакт, свърши много бързо. После разбрах, че е нямал полов контакт без презерватив това е било за първи път( изненадах се) За да получа най-ясните отговори за мен искам да до уточня, че не е болен (предполагам поне ,че не е болен) на 26 г. е,спортува ( и от това се изморява), не злоупотребява с алкохол,има малко стрес около него в момента и малко притеснителен( като стане въпрос за мен и по точно мисля си,че той се подценява в много отношения), има малко притеснения относно бъдещето ни и не спира да ги мисли( с една дума аз малко го поразклатих емоционално- в добрия смисъл на думата) държи на мен и си го показва, аз също държа на него. Искам да му помогна, търпелива съм, няма да го изоставя за това,че няма пълна ерекция(предполагам, че проблема му е временен и ,че ще отшуми).Въпросите ми към Вас са следните:
Какво да предприема? Да разговарям ли с него по тая тема или да изчакам известно време?На какво може да се дължи проблема му(на умората,на психична или емоционална основа е, или нещо друго)?
Благодаря Ви предварително.

Тъй като вашият проблем е по-задълбочен, ви предлагам да направим консултация в кабинета ми. Това е личният ми телефонен номер - 0899 85 90 72 - обадете ми се, за да уговорим час. На 29-ти март в медицински център "Младост Мед" (намира се до пазара и метростанцията в Младост 1А) ще провеждам безплатни консултации. Желателно е да дойдете със своя партньор.
Аватар
Dr Todor Erov

Мнениеот Ларсон » 05 Апр 2013, 16:41

Здравейте д-р Еров,

Бихте ли ми препоръчали, какъв анестезиращ крем да използвам при бърза еякулация. Като цяло какво ви е мнението относно употребата му. Има ли странични ефекти и може ли да подейства неблагоприятно върху парньорката ни?

Благодаря Ви!
Ларсон

Мнениеот Chkanee » 17 Апр 2013, 00:26

Здравейте,
Извинявам се, ако случайно е имало подобен въпрос преди да задам моя, но бих искал да Ви попитам за няколко проблема, които имам. Аз съм мъж, на 23 години съм и искам да Ви попитам, когато получа ерекция, половият ми член не застава в нормално хоризонтално положение, а стои леко изправен нагоре. Това нещо нормално ли е и случва ли се и при други мъже, и нужно ли е някакво лечение за този проблем? Също така, исках да попитам, при правенето на сексуален акт, съм забелязал, че времето до получаването на оргазъм е всеки път различно, но много често е доста "прибързано", ако така мога да го нарека. Имало е случаи, в които даже не мога да получа и оргазъм дори, но напоследък забелязвам, че мисленето и внушението играят доста голяма роля в такива моменти.
Надявам се да не съм Ви притеснил с моя въпрос и се надявам, ако можете да ми помогнете по някакъв начин или да ми дадете някои полезен съвет. Благодаря Ви предварително! ;)
Chkanee

Мнениеот Dr Todor Erov » 18 Апр 2013, 17:24

Ларсон написа:Здравейте д-р Еров,

Бихте ли ми препоръчали, какъв анестезиращ крем да използвам при бърза еякулация. Като цяло какво ви е мнението относно употребата му. Има ли странични ефекти и може ли да подейства неблагоприятно върху парньорката ни?

Благодаря Ви!

Предлагам Ви анестезиращ спрей, защото това е по- добрият вариант. Странични ефекти почти няма, с изключение на единични случаи на загуба на ерекцията и дразнене на влагалищната лигавица на партньорката.
Аватар
Dr Todor Erov

Мнениеот Dr Todor Erov » 21 Апр 2013, 21:45

Chkanee написа:Здравейте,
Извинявам се, ако случайно е имало подобен въпрос преди да задам моя, но бих искал да Ви попитам за няколко проблема, които имам. Аз съм мъж, на 23 години съм и искам да Ви попитам, когато получа ерекция, половият ми член не застава в нормално хоризонтално положение, а стои леко изправен нагоре. Това нещо нормално ли е и случва ли се и при други мъже, и нужно ли е някакво лечение за този проблем? Също така, исках да попитам, при правенето на сексуален акт, съм забелязал, че времето до получаването на оргазъм е всеки път различно, но много често е доста "прибързано", ако така мога да го нарека. Имало е случаи, в които даже не мога да получа и оргазъм дори, но напоследък забелязвам, че мисленето и внушението играят доста голяма роля в такива моменти.
Надявам се да не съм Ви притеснил с моя въпрос и се надявам, ако можете да ми помогнете по някакъв начин или да ми дадете някои полезен съвет. Благодаря Ви предварително! ;)

При нормална ерекция половият член не трябва да е в хоризонтално, а почти във вертикално положение, тоест Вие няма те проблем в това отношение. Получаването на еякулацията ( по-бързо или по-бавно) е в зависимост от партньорката, от сексуалния опит. Обикновено по - младите мъже получават оргазъм по- бързо, с течение на годините това се подобрява и отзвучава.
Аватар
Dr Todor Erov

Мнениеот pe666000 » 22 Апр 2013, 23:09

имам проблем от много дълго време,но просто ме е срам да ида на лекар и да споделя такова нещо.Надявам се да можете да ми помогнете.Имам преждевременна еякулация или поне така смятам,значи свършвам мн преди половия акт,дори мога просто като си говора по телефона с момичето и просто да си мисля за нея и да свърша.може ли да ми дадете съвет и да ми помогните от разстояние?
pe666000

Мнениеот Dr Todor Erov » 26 Апр 2013, 00:18

pe666000 написа:имам проблем от много дълго време,но просто ме е срам да ида на лекар и да споделя такова нещо.Надявам се да можете да ми помогнете.Имам преждевременна еякулация или поне така смятам,значи свършвам мн преди половия акт,дори мога просто като си говора по телефона с момичето и просто да си мисля за нея и да свърша.може ли да ми дадете съвет и да ми помогните от разстояние?

След като искате да Ви помогна от разстояние, отговорете ми на следните въпроси на email - letok@abv.bg. Имате ли постоянна партньорка? На колко години сте? Някога осъществявал ли сте полов акт?
Аватар
Dr Todor Erov

ПредишнаСледваща

Назад към Психология, психиатрия и сексология