03 Ное 2015, 10:15
ивана написа:А не трябва ли да се мисли КАКВО се заимства ,от кого и защо ? Който много заимства -губи идентичността си , дори в глобалното село Земя /по-точно Запад/.Празнуваме ,когато има какво и защо .А на кого да сме благодарни ние ? На първите заселници на Балканите ? На Аспарух , руските войници и нашите герои , загинали , за да я има България ? На цар Борис Първи ? На Кирил и Методий /Климент Охридски ? ....Ние сме древна държава , нямаме нужда от заимстване , имаме си всичко , прогледнете ! То мода , мода , ама се прекалява .Имаме аналогичен празник с маскиране , но нееееее- не е модерен , а виж всичко западно е модерно .Циливилизация ! Ама нека да празнуват , да се знае кои са циливилизирани, нали ?:)
03 Ное 2015, 13:00
06 Ное 2015, 11:59
Kaya написа:Мисля, че причината поради която не сме взели и Денят на благодарността е, че и без друго имаме достатъчно празници с ядене.
06 Ное 2015, 12:30
13 Ное 2015, 16:25
silver933 написа:И аз си мисля, че причината,е, че доста се припокриват празниците.
13 Ное 2015, 16:59
franky написа:silver933 написа:И аз си мисля, че причината,е, че доста се припокриват празниците.
Така е, но като ще е едното, защо да не е и другото, а аз за такъв ден като този на благодарността, не съм сигурна, че се сещам за еквивалент
16 Ное 2015, 12:12
16 Ное 2015, 12:20
silver933 написа:Денят на благодарността е най-вече за да се благодари на природата и на Бога за добрата реколта. Ние това май го правим след като ожънем и седнем на масатаа да се почерпим, само че не му казваме специален ден.Или да речем когато заколим прасето. ;)
16 Ное 2015, 13:52
23 Ное 2015, 18:12
Andrey написа:Достатъчно причини имаме да спорим, че да взаимстваме още един празник. Те хората се изпоотрепаха да се сърдят, че хората имат съпричастност към Франция за случилото се преди дни, а вие говорите за още празници.