Системен лупус - онлайн консултация с лекар ревматолог

Тук можете да зададете въпроси към ревматолог, да се консултирате със специалист и да споделите мнение проблеми с костите, мускулите и ставите.Ще получите съвет и професионален отговор от лекар специалист по ревматология
Д-р Тихомир Горчев

Re: Системен лупус - онлайн консултация с лекар ревматолог

Мнениеот Dr Tihomir Gorchev » 31 Мар 2016, 08:54

stani_6966 написа:Здравейте, имам от 10 г. диагностицирано заболяване СЛЕ. Тъй като често боледувам от УНГ инфекции, риносинузити, ларинготрахеити и други, мога да ли да вземам таблетките Коластра на АбоФарма? Могат ли да имат негативни последствия върху лупус? В момента имам отрицателна имунология.
Имам въпрос относно предходната имунология, при която стойността на ANA (IIF) e 1:1000 при норма 1: 100. Този резултат като положителен ли да го тълкувам или като отрицатлен? Математически погледнато би трябвало да е отрицателен, но ревматолога ми каза, че е това е положително. Кое е вярното твърдение?
Имам въпрос относно моята диагоза. Възможно ли е човек който има диагноза хроничен Дискоиден лупус да има положителна имунология и въпреки това лупуса да не е системен?
Въпроса ми е конкретен тъй като имам поставени 2 различни диагнози във времето - СЛЕ и ДЛЕ.
Едната е поставена във ВМА - София, другата в моя град (няма да уточнявам за момента.)


Здравейте,
Периодичните УНГ инфекции, много често действат като оключващ фактор за автоимунните заболявания, както е и СЛЕ. Таблетки коластра могат да се вземат, но е препоръчително да се направи консултация с УНГ специалист за преценка и евентуално оперативно премахване на сливиците, за да се елиминира огнището на тези периодични инфекции.
ANA с резултат 1:1000 при норма 1:100 е 10 пъти завишен резултат и се приема за силно положителен.
Лупуса е много хронично, комплексно, сложно и протичащо с непредвидим ход заболяване. Двете диагнози СЛЕ и ДЛЕ се припокриват и са подразновидности на едно и също основно заболяване, затова е препоръчително да си изберете един ревматолог, който да наблюдава и следи детаилно вашето заболяване.
Dr Tihomir Gorchev
 
Мнения: 94
Регистриран на: 01 Мар 2014, 15:30

Re: Системен лупус - онлайн консултация с лекар ревматолог

Мнениеот Дениca A » 30 Мар 2017, 12:38

Здравейте! Казвам се Деница и съм на 34 години. Имам нужда от Вашата помощ. От години страдам от обриви, които "избиват" на различни меса - между пръстите, по лактите, по колената и т. н. В момента (от няколко месеца) раните са по очите и се чувствам ужасно. Ходила съм по лекари, но резултат няма. Лекували са ме от краста, псориазис, алергия и какво ли не. Единственото, което ми помагаше (от 3-4 години насам) е системната употреба на инжекцията Дипрофос. Но вече имам и други проблеми - болки и подуване на ставите (колената), напълняване, прекомерно космяване и др. Дори това лекарство вече не ми помага обаче. Чувствам се ужасно...Моля Ви, помогнете ми! Кажете ми къде да отида, на какъв лекар! Чета толкова страшни неща и не знам какво да си мисля...
Дениca A
 
Мнения: 1
Регистриран на: 30 Мар 2017, 12:25

Предишна

Назад към Ревматология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта