Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
10 Дек 2015, 17:48
Накъде без лютеницата, тя не е тръгнала да изчезва, но ако трябва да се пази всичко българско, както и родопските терлици например, плетенето тук като цялостен занаят...
11 Дек 2015, 10:42
Това е интересна инициатива, защо смятате, че не е придобила по-голямо общественост, странно е, ние българите сякаш си пазим своето и имаме отношение към тези неща...
11 Дек 2015, 17:12
Такива организации често се издържат от само себе си, т.е. нямат пари за много голяма гласност, но пък ето, че по такива места като форумите, Фейсбук, като цяло интеренет са местата, откоито е хубаво, че все пак научаваме за тях, относно нов конвивиум, едва ли мога да се сетя... може би кожарството като занаят, но той е разпространен в много държави, не само тук
15 Дек 2015, 10:44
То това е готино ама как точно се осъществява извън теорията и извън писанките във ФБ и по форумите?
15 Дек 2015, 12:06
viking написа:То това е готино ама как точно се осъществява извън теорията и извън писанките във ФБ и по форумите?
Това е добър въпропс, що се отнася до Бълария, най-много някоя еко приятелска група от 4 човека дас и гледат домати на село и това ще е.
19 Дек 2015, 15:31
mix_twix написа:viking написа:То това е готино ама как точно се осъществява извън теорията и извън писанките във ФБ и по форумите?
Това е добър въпропс, що се отнася до Бълария, най-много някоя еко приятелска група от 4 човека дас и гледат домати на село и това ще е.
То всъщност има много такива еко приятелски групи и това се разраства доста бързо и качествено... що се отнася до това движение, сега го чувам :?
23 Дек 2015, 13:31
Предполагам, че щом е мрежа, то това означава, че се подкрепят различните държави, в които движението съществува... а и скоро четох интервю със собствениците на един ресторант, които подкрепят, че спазването на тези конвивиуми, т.е. купува се сезонна храна от най-близкото място, където се произвежда, също това не се отнася само за плодове и зеленчуци, но и за млечни продукти, както предполагам и за месни такива
22 Фев 2016, 21:45
tweety написа:След като Fast Food е толкова спрягана тема, на преден план излезе Slow Food. Ако бързото хранене е толкова вредно, то бавното прави ли го съвсем безвредно? Вие за Бързото или бавното хранене сте?
Загубили сме навика да ядем нормално бавно и да изпитваме удоволствие от храната. Не заради количеството и, а заради вкуса, компанията, естетичния и вид. Страхотно е да ядеш бавно, да усещаш всеки залък и да му се радваш. Бързото тъпчене убива всичко хубаво в похапването.
23 Фев 2016, 10:31
Толкова малко хубави неща има на този свят, защо да не им се радваме.
23 Мар 2018, 15:29
Не съм наясно каква точно е философията на тези хора, но определено не съм нито почитател на бързото, нито на бавното хранене. :)) Предпочитам нещата да се случват естествено, ако се говори за използването на слоу кукъри, това е за хора, които са си у дома, аз немоа да готвя 6 часа, това значи, че ще вечерям в 1 през ноща
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.