Спинална, епидурална, местна упойка - мнения и въпроси

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с анестезиологията, да споделяте мнения и да получите съвет от медицинския екип на "Фрамар". Тук ще получите консултация по въпроси свързани със спинална, епидурална, местна и пълна упойка.

Спинална, епидурална, местна упойка - мнения и въпроси

Мнениеот Dr Teodora Petkova » 22 Фев 2019, 10:44

В тази тема на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани с видовете локални упойки. Тук може да получите консултация и съвет. На вашите въпроси отговаря д-р Теодора Петкова.

Регионалната и локалната анестезия предизвикват липса на усещане в определена част от тялото. Това предотвратява болката по време на хирургични процедури. Регионалната анестезия предотвратява усещането на пациента в област от тялото, като цяла ръка или под кръста, докато местната упойка - в малка част от тялото, например пръст на ръката. Често използвани видове регионални анестезии са спиналната и епидуралната упойка.

Анестетикът се прилага върху част от тялото, която трябва да се подложи на процедура. Възможно е да се използва в комбинация със седация, която успокоява пациента и намалява нивата на стрес. Това позволява на лекаря да извърши процедурата без болка и стрес. Локална и регионална упойка се използва например в стоматологията, в дерматохирургията, при цезарово сечение, биопсии, очни операции, както и за облекчаване на нехирургична болка и за диагностициране на причината за някои хронични болкови състояния.
За блокиране на болката се използват различни лекарства. Те могат да се прилагат като инжекция или чрез прилагане на спрей или мехлем. Лекарството действа върху определени нервни пътища, за да предотврати изпращането на сигнали до мозъка от нервите в областта на приложение. Обикновено отнема няколко минути, за да започне да действа местната упойка, а ефектът й изчезва след няколко часа.
Dr Teodora Petkova
 
Мнения: 4
Регистриран на: 27 Фев 2019, 11:01

Назад към Анестезиология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron