Стенокардия и инфаркт - мнения и въпроси

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани със сърдечни заболявания, да споделяте мнения и да получите съвет от медицинския екип на "Фрамар". Тук ще получите консултация по въпроси за лечение на проблеми с високо или ниско кръвно налягане, аритмии, инфаркт и други.

Стенокардия и инфаркт - мнения и въпроси

Мнениеот Dr Deliibryamov » 14 Яну 2019, 20:01

В тема "Стенокардия и инфаркт" на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани с тези болестни състояния. Тук може да получите консултация, съвет и информация относно причините за появата им, характерните симптоми, поставянето на диагноза и възможностите за лечение. На вашите въпроси отговаря Д-р Якуб Делиибрямов - кардиолог.

Стенокардията (исхемична болест на сърцето) представлява заболяване на артериалните кръвоносни съдове, които кръвоснабдяват сърдечния мускул. При нея настъпва непълно запушване на даден хранещ съд, което причинява и характерните оплаквания за това болестно състояние: гръдна болка, която може да се разпространи към ляво рамо, лява ръка, гърба, шията и челюстта, както и недостиг на въздух (задух). Тези симптоми се провокират най-често при физическо натоварване и емоционална възбуда, а при покой изчезват. Стенокардията може да доведе до развитие на инфаркт на миокарда, при който кръвоснабдяването към определена част от сърдечния мускул напълно спира и засегната тъкан загива. Оплакванията при инфаркта са подобни на тези при стенокардията, но са много по-изразени и не отшумяват при покой и прием на медикаменти.

Подробна информация за д-р Якуб Делиибрямов ще откриете в справочника на Фрамар.
Dr Deliibryamov
 
Мнения: 27
Регистриран на: 30 Яну 2019, 13:50

Назад към Сърдечни заболявания

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта