Стенокардия и инфаркт - мнения и въпроси

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани със сърдечни заболявания, да споделяте мнения и да получите съвет от медицинския екип на "Фрамар". Тук ще получите консултация по въпроси за лечение на проблеми с високо или ниско кръвно налягане, аритмии, инфаркт и други.

Стенокардия и инфаркт - мнения и въпроси

Мнениеот FramarLekari » 14 Яну 2019, 20:01

В тема "Стенокардия и инфаркт" на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани с тези болестни състояния. Тук може да получите консултация, съвет и информация относно причините за появата им, характерните симптоми, поставянето на диагноза и възможностите за лечение. На вашите въпроси отговаря медицинския екип на "Фрамар".

Стенокардията (исхемична болест на сърцето) представлява заболяване на артериалните кръвоносни съдове, които кръвоснабдяват сърдечния мускул. При нея настъпва непълно запушване на даден хранещ съд, което причинява и характерните оплаквания за това болестно състояние: гръдна болка, която може да се разпространи към ляво рамо, лява ръка, гърба, шията и челюстта, както и недостиг на въздух (задух). Тези симптоми се провокират най-често при физическо натоварване и емоционална възбуда, а при покой изчезват. Стенокардията може да доведе до развитие на инфаркт на миокарда, при който кръвоснабдяването към определена част от сърдечния мускул напълно спира и засегната тъкан загива. Оплакванията при инфаркта са подобни на тези при стенокардията, но са много по-изразени и не отшумяват при покой и прием на медикаменти.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1592
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Назад към Сърдечни заболявания

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта