Какви са симптомите за проблем с щитовидната жлеза, помогнете ми да разбера дали нещо не е наред!

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Re: Какви са симптомте за проблем с щитовидната жлеза, помогнете ми да разбера дали нещо не е наред!

Мнениеот Krum » 15 Дек 2014, 15:56

Не аз направо се изненадвам как може хората да търсят по такъв начин лечение, мини на лекар, абе поне изследвания да има пуснати, но не ;)) Помощ и това е. :roll:
Аватар
Krum

Re: Какви са симптомте за проблем с щитовидната жлеза, помогнете ми да разбера дали нещо не е наред!

Мнениеот Elica » 22 Дек 2014, 14:49

мисля, че такива проблеми най-лесно се разбират при лекар, а не по форуми :)
Аватар
Elica

Мнениеот yonko » 27 Дек 2014, 16:47

Elica написа:мисля, че такива проблеми най-лесно се разбират при лекар, а не по форуми :)

Естествено. За съжаление много лекари се превърнаха в чиновници или дистрибутори на лекарства, така че една сверка на часовника не е излишна. Но в такива случаи без лекар не става определено. Стига самият лекар да не е забравил, че е лекар.
Написаното по-горе е мое лично мнение и не е основание за предприемане или прекратяване на каквото и да е лечение.
Отговорността за здравето Ви и здравето на близките Ви е Ваша и на лекуващия Ви лекар.
yonko

Мнениеот MollyDolly » 27 Дек 2014, 18:47

Последните месеци, да не кажа половин година, са ужасно напрегнати за мен, затова и доста по-рядко пиша във форума, та да ви кажа малкото развитие на ситуацията около мен, правих си пълна кръвна картина като не знаех дали в това изследване влиза и проверка на нивото на TSH, затова наблегнах и в крайна сметка се оказа, че е 6.49, което си е с 2 и нещо над нормата. Сега започнах да навързвам някои симптоми, което не зная дали е правилно, имам суха кожа от известно време, косата ми капе непрестанно, точно като при сезонен косопад, но не е такъв, та след празниците обещавам публично да посетя ендокринолог :idea: :D
MollyDolly

Мнениеот Pipilota » 29 Дек 2014, 09:33

yonko написа:
Elica написа:мисля, че такива проблеми най-лесно се разбират при лекар, а не по форуми :)

Естествено. За съжаление много лекари се превърнаха в чиновници или дистрибутори на лекарства, така че една сверка на часовника не е излишна. Но в такива случаи без лекар не става определено. Стига самият лекар да не е забравил, че е лекар.

Много си прав, но да не навлизаме в темата, че е по-скоро безкрайна :).
Аз за щастие не съм усещала някакви подобни симптоми, но пък се зачудих - дали някаква храна влияе на симптомите? :roll:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Кои симптоми могат да ни покажат проблем с щитовидната жлеза, кога трябва да посетим ендокринолог?

Мнениеот Коцева » 18 Фев 2015, 14:13

Момиченцето ми вече е на 15 години и все още няма цикъл. Това е основното, което ме тревожи и не зная до каква степен трябва да се притеснявам :? Ходихме на гинеколог, гледаха я на видеозон и казаха, че няма гинекологичен проблем.

Заедно с това пуснахме пълна кръвна картина и TSH, като кръвната картина е наред, само TSH излезе завишен с една единица! Не зная дали това може да показва някакъв особен проблем с щитовидната жлеза и заради това детето все още да няма цикъл :roll:
endocrinolog.jpg
endocrinolog.jpg (31.66 KiB) Прегледано 24678 пъти
Според вас какви други симпроми трябва да има човек, за да посети с основание ендокринолог :roll: Дали ако има проблем с щитовидната би се отразил само с едно единствено изследване на TSH и дали може да има един - единствен симптом - на 15 години все още да няма цикъл? :?:

Надявам се да ми дадете повече информация за симптомите, които трябва да ни покажат проблем с щитовидната жлеза и кога те са тревожни, кога е редно да посетим ендокринолог? :roll:
Коцева

Re: Кои симптоми могат да ни покажат проблем с щитовидната жлеза, кога трябва да посетим ендокринолог?

Мнениеот BeenieGal » 18 Фев 2015, 14:17

Според мен не чакайте, 15 не са много, но са достатъчно, за да има цикъл вече детето. По-добре навреме го прегледай да ти е мирна главата!
Аватар
BeenieGal

Re: Кои симптоми могат да ни покажат проблем с щитовидната жлеза, кога трябва да посетим ендокринолог?

Мнениеот Kremiliya » 18 Фев 2015, 14:20

Е как всички изследвания трбва да минете, това на 15 години си е доста, не е шега работа, както се казва на тези години другите раждат, хаха :))) Така че имайте едно на ум и минете през лекарите, а може и да няма нищо притеснително, но е хубаво да си вържете гащите както се казва!
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Mamacita » 18 Фев 2015, 14:22

Не психирайте детето и майката така, рано е, всичко ще се нареди!
Mamacita

Мнениеот nadqta » 18 Фев 2015, 14:24

Абе за къде бързате, на мен ми дойде на 17 години, всичко ми е наред от тогава до сега и ден не ми е пропускал или подранявал цикъла :idea:
nadqta

ПредишнаСледваща

Назад към Общи здравни теми