Мнения, коментари и въпроси за лекарствени продукти.
Правила на форума
Добави отговор

Има ли фалшиви антибиотици

10 Апр 2014, 11:35

Здравейте купих си Оспексин 1000, които ми беше изписан за възпаление на венеца. След първият прием ми се появиха около 15 пъпки на различни места по тялото, като от нажилено с коприва. Понеже не съм имала никога реакция към какъвто и да е антибиотик реших да изпия и второто лекарство. 30 мин. след приема картинката се повтори. Не знам защо, но съм почти сигурна, че като всяко нещо в нашета държава и в този антибиотик има нещо нередно. Възможно ли е някъде да се изследва състава на антибиотика, дали отговаря на действителността. Благодаря!!!

Re: Има ли фалшиви антибиотици

10 Апр 2014, 15:17

Няма среден вариант или ти си алергична към някоя от съставките, или антибиотика не е в ред, но дори и да го изследваш общо взето няма какво да се направи по въпроса, просто помоли да ти го сменят и го обсъди с лекар ;)

29 Апр 2014, 23:41

ina.ivanova написа:Здравейте купих си Оспексин 1000, които ми беше изписан за възпаление на венеца. След първият прием ми се появиха около 15 пъпки на различни места по тялото, като от нажилено с коприва. Понеже не съм имала никога реакция към какъвто и да е антибиотик реших да изпия и второто лекарство. 30 мин. след приема картинката се повтори. Не знам защо, но съм почти сигурна, че като всяко нещо в нашета държава и в този антибиотик има нещо нередно. Възможно ли е някъде да се изследва състава на антибиотика, дали отговаря на действителността. Благодаря!!!

Много вероятно да имате алергична реакция.

06 Авг 2014, 15:43

Здравейте, ina.ivanova!

Освен обрива, имахте ли някакви други оплаквания - като сърбеж, затруднено дишане, стягане в гърдите, замайване?

27 Сеп 2014, 14:21

Много внимавайте да не са ви пробутали някой фалшив антибиотик, понякога има аптеки, които импровизират с паралелен внос от съседни страни.

16 Ное 2014, 16:39

Със сигурност става въпрос за алергична реакция, фалшиви антибиотици не мисля,че има как да има. Не винаги обаче действат на всеки,има антибиотици,които не действат изобщо в моето семейство, въпреки че при други са много ефикасни.

02 Дек 2014, 15:33

Алергичната реакция не мисля, че има нещо общо с това дали е фалшив или не някой антибиотик :roll:
Добави отговор
Отиди на страница: