SilviyA.. написа: Не е задължително да се отказват от агнешкото, а да им хареса
. Все по-често се заглеждам по индийската кухня, а инче си обичам много италианската. За Великден искам да приготвя нещо, което не съм правила до момента, по- нестандартно. Ако имате идеи, помагайте
Великденското меню затова е Великденско, защото ЗАДЪЛЖИТЕЛНО присъства месо и то агнешко, като символ на жертвоприношение, което сме принесли в името на Бог и някак си на истинска Великденска трапеза не се вписва точно индийска кухня, защото тя е застъпена в индуистките и будистки традиции най-вече. Но щом си вегетарианка, стига да не си ВЕГЪН, спокойно можеш да ядеш от шарените яйца, козунаците, салата със свежи марули, репички и чесън, както и би могла да си приготвиш предястия, супи или пай/киш със сезонните продукти-лапад, спанак, коприва. Такива рецепти има хиляди в интернет, реши, какво искаш и потърси. Примерно супа от коприва и киселец с ориз и лимон, спаначени кюфтенца и киш или кекс със спанак, а може и баница. Със сигурност тези постни неща ще вървят в компанията покрай агнешкото.