Как да махна залъгалката без последствия?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Как да махна залъгалката без последствия?

Мнениеот moni.sparrow » 10 Апр 2014, 13:18

Помагайте, момичета! Имам невероятен проблем с малката! На 1,8 сме, но не мога да ви опиша що за война става дума. Опитваме се от известно време да махнем залъгалката без последствия, това се оказва мисия невъзможна.

Първо опитах постепенно, но нямаше ефект, затова втория опит беше рязко като с лепенка! Последствията са потресаващи неспирен плач, безсъние, загуби гласа си от рев!
Говорих с педиатърката, каза че това е от самият акт на махане и си е наказание за детето, но ще отмине. Зная, че може да доведе до много сериозни последствия за зъбите, заради това искам да е навреме!

Дайте ми някакви съвети на всичко съм готова, има ли начин без тези истерични ситуации да се справя с махането на залъгалката без последствия!
moni.sparrow
 
Мнения: 286
Регистриран на: 05 Ное 2013, 15:24

Re: Как да махна залъгалката без последствия?

Мнениеот M.Tasheva » 10 Апр 2014, 13:22

Защо държиш да я махнеш точно сега, може би детето не е готово, остави го, след известно време пак опитай, а и нали знаеш, че сега е времето, в което започват детските истерии, предполагам това допълнително повилиява
M.Tasheva
 
Мнения: 393
Регистриран на: 21 Окт 2013, 13:55

Re: Как да махна залъгалката без последствия?

Мнениеот v_valkovska » 10 Апр 2014, 14:29

Само като прочетох темата, веднага влязох във форума, за да прочета нещо, с което трябва в най-скоро време да се справя. Синът ми е на 3г и 10 м, ходи вече на градина, но за спане си я търси и е почти невъзможно да заспи без нея. Направо е пристрастен. Щом в градината се принудиха да я искат, за да има спокойствие за децата в цялата градина... Този път не знам. Имам голяма дъщеря, която също обичаше залъгалка, но при нея стана от раз - дадох я на ясла на 1г. и 7 м. - за 1 седмица и край. Това беше ползата от яслата. Повече не е ходила на ясла, но се разделихме с бибата. Проблемът със сина ми обаче е страхотен. Предните му зъби вече се изкривиха. Говорих с ортодонт, наш приятел, който ме посъветва да не го правя насила, защото ако замести бибата с пръст става безнадеждно. Пробвах с отрязване на бибата, с пускане на водата в тоалетната, след като той сам си я изпусна - истерия, невъзможно. Поредна нова биба и т.н Помагайте, мами!
v_valkovska
 
Мнения: 1
Регистриран на: 10 Апр 2014, 14:21

Re: Как да махна залъгалката без последствия?

Мнениеот Lollipop » 01 Дек 2014, 10:57

Само да ви питам, вие като беше бебе детето ви биберона за блузката ли му беше вързан? :) Това са последствията от това, че детето е нон стоп с биберон, ами махайте го още от както се е родило, смуче, докато заспи и я махайте, докато играе - без биберон. Сега не знам какво да ви кажа, а това дете, на 4 г. близо, как ще е с биберон, обяснете му, че ще му се смеят,ей такива неща. Никой не иска да бъде отритнат.
Аватар
Lollipop
 
Мнения: 2728
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:55

Re: Как да махна залъгалката без последствия?

Мнениеот Pipilota » 01 Дек 2014, 17:35

Сложен въпрос! Моята майка много искаше да вземе такава щипка за биберона на малкия като поотрасна, защото какво е това бебе без биберон (ние първоначално спорихме и изобщо за ползването на биберона, но е факт че се успокоява детето и аз склоних). А за връзката категорично забраних! Това означаваше, че дори и на разходка той ще си смуче биберона, да, ама не! :) На година и 2 месеца вече не се сещаше за биберона си.
А вие сега как да ги отучите му мислете, няма начин според мен освен ако не го наредите, че ще му се смеят :roll:
kukuvicac
Аватар
Pipilota
 
Мнения: 4258
Регистриран на: 14 Ное 2014, 12:41

Re: Как да махна залъгалката без последствия?

Мнениеот rabotnata pchela » 15 Дек 2014, 16:11

Вие как точно махате биберона? Вземате и го скривате ли? :) :roll:
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Как да махна залъгалката без последствия?

Мнениеот Jully » 24 Юни 2015, 15:56

Всичко се случва , когато му дойде времето. Ако особено сега тръгва детето на ясно, точно това му трябва - някой да му изтръгне и биберона. Децата гледат едно от друго и свикват и се научават. ;)
Аватар
Jully
 
Мнения: 1471
Регистриран на: 30 Апр 2015, 09:36

Re: Как да махна залъгалката без последствия?

Мнениеот rabotnata pchela » 24 Юни 2015, 16:39

Jully написа:Всичко се случва , когато му дойде времето. Ако особено сега тръгва детето на ясно, точно това му трябва - някой да му изтръгне и биберона. Децата гледат едно от друго и свикват и се научават. ;)

Точно, това е начина, малко и постепенно, за да не се стересира детето. Малкия беше с биберон до около 2-рата година когато сам реши да не го използва. :)
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Как да махна залъгалката без последствия?

Мнениеот mama s opit » 28 Юни 2015, 23:38

Мога да предложа моя опит, защото имах такъв проблем. Обикновено детето има няколко залъгалки и често си ги търси из леглото като се събуди. След дълги опити да го откажа, разтворих хапче аналгин-хинин (много е горчиво) във чашка вода и топнах всичките биби в нея, тайничко разбира се, без то да види. Детето взимаше една, не му харесваше и я хвърляше, после другата и пак я хвърляше. Пробваните биби пак ги натопих и така като ги опита по още веднъж, отказа се от тях. Не ги щеше дори като му ги подавахме, вземаше ги, гледаше ги и директно ги хвърляше. Направете това сутрин когато детето вече е будно за да може да осъзнае ситуацията. Незнам дали на днешно време може да се намери аналгин-хинин по аптеките, но съветът ми е да е само горчиво, НЕ пробвайте с лютиво, че детето може да се задави. Ако пробвате, пишете отзиви за да знам дали действа универсално. :roll:
mama s opit
 
Мнения: 1
Регистриран на: 28 Юни 2015, 23:14

Re: Как да махна залъгалката без последствия?

Мнениеот MollyDolly » 29 Юни 2015, 09:14

mama s opit написа:Мога да предложа моя опит, защото имах такъв проблем. Обикновено детето има няколко залъгалки и често си ги търси из леглото като се събуди. След дълги опити да го откажа, разтворих хапче аналгин-хинин (много е горчиво) във чашка вода и топнах всичките биби в нея, тайничко разбира се, без то да види. Детето взимаше една, не му харесваше и я хвърляше, после другата и пак я хвърляше. Пробваните биби пак ги натопих и така като ги опита по още веднъж, отказа се от тях. Не ги щеше дори като му ги подавахме, вземаше ги, гледаше ги и директно ги хвърляше. Направете това сутрин когато детето вече е будно за да може да осъзнае ситуацията. Незнам дали на днешно време може да се намери аналгин-хинин по аптеките, но съветът ми е да е само горчиво, НЕ пробвайте с лютиво, че детето може да се задави. Ако пробвате, пишете отзиви за да знам дали действа универсално. :roll:

Този метод звучи като несъмнено лекарство срещу залъгалки, обаче ако залъгалката е пръстът, какво да правим, моята е на 5 и все още продължава да го смуче като се ядоса или като се разстрои, а и когато заспива :(
MollyDolly
 
Мнения: 309
Регистриран на: 18 Окт 2013, 12:18

Следваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта